29 november 2019

Tentoonstellingen November 2019

Eind oktober had ik “Otto” bezocht en hem een nieuwe kapsel gegeven. Daarna zag hij er echt goed uit. Tenminste, dat denk ik en de eigenaren Debbie en Martin Palmer.

Red Devil aus dem Elbe-Urstromtal For Hazyland

“Otto” maakte het start  in november op de Working & Pastoral Breeds-show in Edingburgh / Scottland op 2 november. “Otto” zag er geweldig uit en de keurmeester mevrouw Carole Birdsall / GB was ook erg onder de indruk van “JW Red Devil aus dem  Elbe-Urstromtal“. Hij won de postgraduate klasse en werd Res-CC winnaar, 2de beste reu dus en slechts 15 maanden  oud. WOW !!

thuis weer spelen met de knuffelbesten

In hetzelfde weekend was ik met “Anna” op de 2daagse  CACIB Show in Bleiswijk / NL . Zaterdag keurde  mevrouw P. Runderkamp / NL. “Anna” werd beste teef en heeft dus alle benodigde CAC’s voor de titel “Nederlands kampioen” ontvangen, ze is slechts 28 maanden oud. Helaas ontbrak er precies één dag op zaterdag om de titel Internationaal kampioen te finishen. Op de tweede dag schreef mevrouw Chiodi / NL Anna een heel mooikeurrapport, maar ze haar te sloom  in de beweging. Anna loopt  als een uurwerk zonder constant te springen of in de pas te lopen. Maar dat is precies wat mevrouw Chiodi die dag leuk vond en Anna behaalde haar Uitmuntend 1 (ze was alleen) in de kampioensklasse en verder niets.

Nederlands Kampioen “Q’Anna Anka aus dem Elbe-Urstromtal” met de keurmeester Mevr. Runderkamp.                     Foto van de 2e dag

                                    

Mevrouw Weissmann was met haar “Ziva” alias “Sexygirl aus dem  Elbe-Urstromtal” in Metz / F op 2.11. en op beide dagen op de Int-show in Karlsruhe / GER. Ziva was Beste Puppy op alle 3 shows.

Op zondag 17-11-19 gingen we met onze “Sonja” naar Kortrijk / BEL. Elk jaar is er een zeer grote tentoonstelling met veel entertainment. Het was lang geleden dat ik daar was. DEBelgerin mevrouw A. Gregori keurde ons ras . Ik heb nooit onder haar  tentoongesteld, maar alles is in orde geweest. Er waren slechts 6 OES geregistreerde 2 reuen  en 4 teven. “Sonja” was weer in staat om haar Qualiteit te tonen met haar adolescent 16 maanden.

Beste van het ras met CACIB, CAC en later 3e Beste van de groep 1 met de Ierse keurmeester mevrouw Dunne.

Rote Rose aus dem Elbe-Urstromtal” “Sonja” mijn zonnetje

Sonja met de concurrentie uit de open klasse

Conny en Sonja genieten samen van een moment van vreugde

Beste reu werd “Touch of Charm everywere you go” van familie De Severen / NL. Hij is een zoon van mijn “Norman Harrison” en werd die dag Belgisch kampioen. Het is het 6e kind van “Norman” die een kampioenstitel heeft

De Platteland TV heeft een uitgebreid interview met ons gemaakt                       “Sonja” 3e. plaats in groep 1

Op 17 november werd in Nederland de jongehondendag OESCN georganiseerd. Chris Beirendonk had de wens om onze “Rolfi” mee te nemen, zodat hij alvast  tentoonstellingslucht kon ruiken. Mevrouw D. Sari een fokker van Zuid-Russische Owtscharkas keurde . “Rolfi” gedroeg zich zo goed en stond  heel lief en braaf stil.

Resultaat: BESTES BABY ” Seepferdechen aus dem Elbe-Urstromtal”

bedankt Chris heeeeel goed gedaan