29 september 2011

„Socke“ heeft haar puppies

“Socke” (Ch. Himmlisch aus dem Elbe-Urstromtal) was zeer rustig en kreeg haar puppies afgelopen zaterdag, 24 september 2011. Hierdoor kon ik de volgende dag naar de show in Maastricht. Op de echo waren 4 welpen te zien en niet verder onderzocht, omdat 4 puppies aan een kant veelal betekend dat het er meer worden.

Maar dat was deze keer helaas niet zo. Het werden 4 pracht puppies, 2 jongens en 2 meisjes, die tussen 14.00 en 19.00 uur werden geboren. Echte proppen met een gewicht tussen 440 en 500 gram. Socke moest goed persen eer deze babies waren geboren. Maar alles was goed en wij waren tevreden. Niet werkelijk. Slechts 4 puppies en als je alle moeite bekijkt die nodig is geweest en tot aan Wales hebben moeten rijden, voor een goede reu. Maar zo is helaas het leven.

Op dinsdagmorgen tegen 06.00 uur, nadat ik voor de 3de keer in vijftien minuten van de bank was opgestaan om naar de werpkist te gaan, omdat de puppies piepten, moest ik tot mijn grote schrik vaststellen dat een reu dood was. Hij lag op zijn rug en ik dacht die drinkt bij Socke. Maar dat was helaas niet het geval. Hij is waarschijnlijk met zijn kopje onder haar borstkast terecht gekomen en zo gestikt. Ik heb onmiddellijk geprobeerd te reanimeren maar het mocht niet baten. Voor de rest van de dag was ik tamelijk chagrijnig, boos en zonder enige energie. Eenvoudig treurig.

Maar helaas behoord ook dit tot het leven van een fokker. Ook na veertig jaar ben ik altijd weer bedroefd, als zo een mooie en gezonde pup op zo een ongelukkige manier aan zijn einde komt.

De andere 3 zijn tevreden en god zij dank kan Socke niet tellen.

Dit is het reutjes

 Wurf Geocosmic/socke Rüde 3 Tage alt

en hier de 2 dames

Geocosmic-Socke 1-Hündin  24-9-2011 Geocosmic-Socke 2-Hündin