From left to right: Merlin, Texas, his sister Bandita and Texas daughter Ukkie

Over Elbe-Urstromtal

De naam „aus dem Elbe-Urstromtal“ is in de hondenwereld net zo bekend als de „M“ van McDonalds. In 1973 had ik mijn eerste nest gefokt. Dat is bijna 50 jaar geleden.

Vanaf 2007 woon ik in Maaseik, België. Sinds meer dan 49 jaar, heb ik taalrijke raszuivere Old English Sheepdog gefokt en ben hier nog steeds met veel plezier mee bezig.

Sinds 1988 fok ik ook Bearded Collies. Voor meer informatie over onze Firstprizebears Beardies kunt U terecht op onze website.

De geschiedenis van mijn kennel begint in 1971, toe het voor mij mogelijk werd mijn eigen hond te houden. Met Cora vom Glinder Berg bezocht ik mijn eerste shows op 28-05-1972  en 2 jaar later fokte ik mijn eerste nest.
Meer over de geschiedenis van “Elbe-Urstromtal”.

Sinds 1971 word mijn leven geregeld door mijn honden. Wij hebben tussen de 6 en 10 honden, waarvan er 6 a 7 van ons zelf zijn en de overigen te gast. Het is niet altijd eenvoudig om met 2 rassen te fokken. Normaliter hebben we per jaar 2 nesten met Bobtails (Old English Sheepdog) en 2 met Beardies. Hierdoor zijn onze weken en weekeinden compleet gevuld. Met de Bearded Collie fokkerij zijn wij in 2021 gestopt.
Meer over ons dagelijks leven

Impressie

Sinds 2007 wonen we in het Belgische pitoreske Maaseik, waar de honden kunnen genieten van een eigen terrein van 3600 m2.