Socke and Conny

Showen: het maken van kampioenen

Ik ben gek van showen en sinds 28 mei 1972 met het „showvirus“ besmet. Toendertijd showde ik mijn “Cora vom Glinder Berg” voor de eerste keer in de Holstenhalle te Neumünster. Mijn dierenarts was de persoon die mij aanspoorde om te gaan showen. Nadat we onze eerste shows hadden gehad, kwam de vraag: waarom niet fokken?

De succesrijke loopbaan, is gedurende 50 jaren zo omvangrijk, dat er alleen over dit hoofdstuk in mijn leven al een boek geschreven zou kunnen worden. Goed gezien hebben mijn honden alles gewonnen wat er binnen Europa te behalen valt. Vele, vele Best in Shows, ontelbare Groepsoverwinningen op alle belangrijke shows in Europa, maar ook in Israel en de Verenigde Staten was en is “Elbe-Urstromtal” succesvol.

Int-GB-NL-D-VDH Ch Zermat aus dem Elbe-Urstromtal
Int-GB-NL-D-VDH Ch Zermat aus dem Elbe-Urstromtal

Een van de ultieme hoogtepunten was wel het eerste CC in Engeland met “Ch. “Zermatt aus dem Elbe-Urstromtal”. “Tarzan” was net een dag uit de gevangenis (quarantaine van 6 maanden in Engeland) vrijgelaten en door Colin en Pauline Barnes, Macopa OES (zijn mede-eigenaars), in perfekte conditie gehouden. Op 13 juni 1994 werd hij, op een show in Great Malvern, gekeurd door rasspecialist Mr. Mark James/UK en behaalde hier het BOB. Later maakte “Tarzan” een droomcarrière in Engeland en won maar liefst 13 CC’s. Ondertussen schreef ik in 2001 geschiedenis, doordat Champion Y’Lookalike in Engeland 3 CC’s won en hierdoor de eerste “Continentale” Bobtail die Engels Kampioen werd.

Mijn showmotto luidt: “een kampioen is pas een echte kampioen als hij van binnen net zo goed is als van buiten”. Hiermee bedoel ik te zeggen dat de heupen A of B moeten hebben, de ogen vrij van erfelijke ziekten, en niet aan OCD (o.i.d.) geopereerd mag zijn. Kortom alleen een gezonde kampioen is een echte kampioen!