31 maart 2024

Tentoonstellingen maart 2024

Het is 316 kilometer van Maaseik naar Groningen in het uiterste noorden van Nederland en weer terug natuurlijk. Ik had niet echt zin in deze lange reis, ik was een beetje moe van het lange reizen naar tentoonstellingen. MAAR…… Lilianne Friederich had “Skipper” ingeschreven, dus ik moest gaan. Ik ga natuurlijk niet om 3.30 uur weg als ik om 7.00 uur in de hal wil zijn. Vandaar de luxe van een hotel. Lilianne en ik hebben veel plezier gehad tijdens onze reis.

Voor “Skipper” (Udo Jürgens aus dem  Elbe-Urstromtal) was het de eerste keer met een hotel, lift en lange reis.

Het was heel goed dat wij gegaan zijn. De keurmeester M. Draganescu/RO is een bekende algemene keurmeester. Hij had 9 OES ingeschreven, 3 reuen en 6 teven. Hiervan ontbrak 1 reu. In de kampioensklasse teven stonden er  4!!!!  nog 1 Open en 1 tussenklas

Alles ging goed: “Udo Jürgens aus dem Elbe-Urstromtal” werd Beste Reu en Beste van het Ras.

Gerda Jolink had het laatste punt nodig voor Nederlands Kampioen voor haar “Ch. Ultra Chic aus dem Elbe-Urstromtal”. Ik mocht deze taak op me nemen en won het Res- CACIB en Res- CAC. Dus “Ziva” had het punt voor de titel.

Beste van het Ras : “Udo Jürgens aus dem Elbe-Urstromtal” Eigenaar Mike en Lilianne Friederich

 

Udo Jürgens aus dem Elbe-Urstromtal

“Ch. Ultra Chic aus dem Elbe-Urstromtal” Nederlands kampioen

Ultrachic aus dem Elbe-Urstromtal

MAAR…. onze dag was nog niet voorbij. Groep 1 werd gekeurd door de beroemde Portugese allrounder Dhr. Homen de Mello. Hij was onder de indruk van “Skipper” en beloonde ons met de 3e plaats. Wat een geweldige dag.

De overige indrukken van de dag.

“Tilli” alias “West Side Storyaus dem Elbe-Urstromtal” is thuis bij haar moeder “Ziva” en Martina Weissmann in het Saarland. Het was tijd voor de eerste show. Het moest Bronhagen/GER worden. Daar vond op zaterdag een CAC show plaats, gekeurd door de heer Nölke, en op zondag de DOESC Club Winner Show. Deze werd gekeurd door de Engelsman Mr Mills van de Kerjalee OES.

Groot avontuur voor “Tilli”: helemaal alleen, met Martina in het hotel en een lange reis. Tilli” beheerste dit met vlag en wimpel.

Op beide dagen was ze Beste Puppy van de Show en werd ze zeer geprezen door de keurmeesters.

 

We pauzeerden onderweg

“Tilli” was heel braaf op de borsteltafel

  

Op het podium staan was geen enkel probleem. Als je wint, kun je het

Het was allemaal erg vermoeiend. In het hotel verstopte “Tilli” zich snel onder het bed en sliep heerlijk.

 

Op zaterdag 16 en 17 maart 2024 werd een CACIB-show gehouden in Modena, Italië. Op zondag 17 maart 2024 was er ook een CACIB-show, maar dat was een zogenaamde RADUNO, oftewel een speciale show van de club. Je moet dit winnen om het Italiaanse kampioenschap te winnen.

Angelika Bardelli was er beide dagen bij met haar jonge kampioensteef “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal”.

De keurmeester op zaterdag was de heer I. Ingraffia/Italië. Hij maakt Luana Uitmuntend 1, CACIB, CAC en Beste van het ras

Keurmeester op zondag was de Italiaan Dhr. Gatti, die wederom CACIB, CAC en Beste Teef won.

“Emily” had haar eerste twee tentoonstellingen in de puppyklas in het verre Costa Rica. De tentoonstelling vond plaats in San Jose “White Socks aus dem  Elbe-Urstromtal” is eigendom van Silvia Api Costa en zij is uiteraard erg trots op haar “Emily”. We hebben een paar korte video’s ontvangen, die ik hier heb samengesteld.

Maart eindigt met de hardwerkende exposant mevrouw A. Bardelli uit Zwitserland. Met haar 21 maanden oude “Ch. Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal” reist ze regelmatig naar het prachtige Italië.

In het voorlaatste weekend van maart waren er twee CAC-shows en twee CACIB-shows in San Marino, wat eigenlijk Italië is.

Op alle 4 de shows werd “Luana” beste van het ras met CACIB en CAC.

Ch. Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal

Tussendoor heeft “Luana” zich prima vermaakt op het strand van Rimini

   

Op Paaszondag was er een internationale tentoonstelling in Verona. De keurmeester was de Italiaan Dhr. Sambucco.

Ch. “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal” won het CAC, CACIB en werd beste van het ras. Met dit CAC voldoet ze aan alle voorwaarden voor de Italiaanse kampioen op slechts 21 maanden oud. Dit is haar 4e kampioenschap op deze jonge leeftijd. respect