30 april 2024

Tentoonstellingen in april 2024

Het is bijna een traditie dat we eind maart of begin april naar de grote show in Luxemburg gaan. Het is heel verleidelijk, want met 2 CAC kun je de titel Luxemburgs Kampioen winnen.

Onze “Caro” was op beide dagen ingeschreven in de tussenklasse. Ik kon Lilliane Friederich en haar man Mike overhalen om “Skipper” in te schrijven in de open klasse reuen. De keurmeesters waren 2 Belgische keurmeesters. Op zaterdag de heer de Cuyper en op zondag de heer Desymere.

Lillianne was bereid om mijn reisgezelschap te zijn en mij te helpen met het showen van de honden op 2 dagen. Op vrijdag 5 april 2024 zijn naar  het hotel in Luxemburg gegaan  en hebben we de mooie stad bekeken en genoten van heerlijke macarons bij Ladure

Het weer was heerlijk warm en zonnig.

Zowel op zaterdag als op zondag waren er 2 reuen en 5 teven ingeschreven. Eén teef uit de kampioensklasse kwam op beide dagen niet opdagen.

Zaterdag was schitterend voor ons:

Beste reu : “Udo Jürgens aus dem Elbe-Urstromtal” onder keurmeester Dhr. De Cuyper en beste van het ras “Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal”. s Middags in de erering zat ze bij de laatste 6 in groep 1, gekeurd door mevrouw Lepasaar uit Estland.

Chris van Beirendonk was wederom zo vriendelijk om “Skipper” uit te reiken voor het BOB.

Op zondag moesten we even wachten op het keuren. Zoals altijd maakte Andreas Junghofer de geweldige foto’s in Luxemburg. Hartelijk dank

Lilliane met “Skipper

     

Chris met “Skipper” in de ring en Conny met “Caro”.

   

Zondag was een herhaling van zaterdag en we wonnen met Skipper en Caro

Beste van het Ras op 18 maanden en Luxemburgs Kampioen (No. 175) “Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” en Beste Reu en tevens nieuw Luxemburgs Kampioen (No. 174) “Udo Jürgens aus dem Elbe-Urstromtal” in eigendom van Lillianne en Mike Friederich.

met de keurmeester Meneer Desymere

s middags in de erering zat onze “Caro” weer bij de laatste 6, keurmeester was Dhr. Güllix uit Duitsland

Alles was gewonnen, alle rozetten opgehaald. Tijd voor de lunch en een beetje fun….

In hetzelfde weekend vond de nationale show plaats in Mulhouse/F. op zaterdag. Angelika Bardelli woont bijna om de hoek in Zwitserland en showde haar jonge Ch. “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal” Op zaterdag werd ze Beste van het Ras en werd ze bij de laatste 5 in de groep geselecteerd.

Op zondag was de internationale show in Muhlouse/F. Keurmeester was Dhr C.P. Fricke uit Duitsland.

BOB was de reu Ch. “Lord Fleming of Brammer Bairns” in eigendom van Ria van der Wal, Beste Teef was A. Bardelli met Ch. “Verliebt aus dem Elbe-Urststomtal”.

Foto met dank aan de heer Fricke

Am Sonntag war in Muhlouse/F die Intrnationale Show. Richter war Herr C.P. Fricke aus Deutschland.

BOB war der Rüde Ch. “Lord Fleming of Brammer Bairns” im Besitz von Ria van der Wal, Beste Hündin wurde A. Bardelli mit Ch. “Verliebt aus dem Elbe-Urststomtal”

Foto mit Dank an Herr Fricke

Weer Frankrijk, dit keer in Lyon op zondag 14-4-2024 Beste van het Ras met CACIB, CAC voor “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal” Keurmeester was Dhr. S. Giannone/F. “Luana” was bij de laatste 6 in groep 1, keurmeester was de Fransman Dhr.

We waren zondag in Hazerwoude-Dorp, dat onder Amsterdam ligt, op maar 2 uur rijden. Als je om 7.30 uur wilt aankomen, moet je om 4.30 uur opstaan en om 5.30 uur vertrekken. Je kunt niet voor 19.00 uur thuis zijn. Daar word je moe van en mijn gevorderde leeftijd maakt het er niet makkelijker op.

Het was bijna een geslaagde dag. Mevrouw S. Lazic uit Servië had 2 reuen ingeschreven in de jeugdklasse en 1 reu in de open klasse, dat was “Udo Jürgens aus dem Elbe-Urstromtal”. Hij werd verslagen door Chris van Beirendonk’s  “Casanova Demabo”. Daar was ik het niet mee eens en Chris ook niet. Maar niets aan te doen. Er waren ook 3 teven in de tussenklasse, waar onze “Caro” ook stond, en 4 teven in de kampioensklasse. Onder hen was Gerda Jolink met “Ultra Chic”, ze was uitmuntend 3e geplaatst

“Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” won de tussenklasse, werd beste teef en beste van het ras.

“Caro”, “Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” de keurmeester en Beste Reu “Casanova Demabo”

Res- Beste teef was “Up to date of Snowboot Bears” een dochter van Ch. “Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal”

“Caro ” net 18 maanden oud

Toen begon het lange wachten op de erering weer. Dit was stipt om 16.00 uur. Groep 1 werd gekeurd door de charmante Noor A. Tunold-Hanssen en tot onze grote vreugde werd “Caro” 3e beste van groep 1.

Ik ben 161 cm lang….

   

 

Dormagen bij Neuss was de locatie voor de eerste Outdoor Specialshow dit jaar. Het is altijd een erg leuke, goed georganiseerde show van de Club voor Britse Herdershonden. Deze keer eind april in plaats van juni, het weer speelde mee. Het bleef droog, zonnig maar ook erg winderig. Mijn lieve Monika Fuss was mijn team met haar geweldige Bearded Collie reu “Firstprizebears Pikes Peak” hij was voor de eerste keer in de veteranenklas. Hij werd Beste van het Ras en Beste Veteraan in Show. Dat was geweldig.

Ik had onze “Caro” bij me. Ze startte  in de tussenklasse en deed het goed.  Keurmeester was Dhr. Fricke. Beste van het ras en won haar eerste Duitse Kampioenstitel.

Onze oude tent, die nu 16 jaar oud is, beschermde ons tegen de wind. “Pikes” bewaakten alles

       

“Caro” aka “Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” ze heeft zo’n mooie gangwerk

   

Gerda Jolink had “Ch. Ultrachic aus dem Elbe-Urstromtal” ingeschreven in de kampioensklasse. Ik mocht haar showen en met succes. 1e plaats in de kampioensklas en aan alle kwalificaties voor de Duitse Clubkampioen en de Duitse VDH titel werd voldaan.

De 2e plaats ging naar Peggy Kraaigenveld met  “Ch. Hockesberghe’s Walc Grace Us Giulia”

Gerda Jolink met Ch.” Ultrachic aus dem Elbe-Urstromtal”

Alle winnende honden, reu kampioensklas, teef jeugdklas, Caro tussenklas, Gerda kampioensklas en openklas teef . Alle resultaten op BobtailsOnline

Beste van het Ras “Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal”, de keurmeester Dhr. Fricke en Beste reu “Poet’s Garden Juir Jump for Joy

Een korte samenvatting van de dag

In de USA, in het mooie Californië, was Georgina Jensen op 2 shows met “Underpressure aus dem Elbe-Urstromtal”. Vallejo Fairground van de Redwood Empire Kennel Club was de organisator. Op beide dagen werd ze Beste van het Ras