31 januari 2024

Tentoonstelling januari 2024

We hebben een pauze van de tentoonstelling, niet helemaal, maar een beetje. Dat moest na de showmarathon in 2023 wel het  zijn.

In Gdansk/Polen vond plaats op 6/7. In januari 2024 vondt een dubbele CACIB-tentoonstelling plaats. Op de eerste dag keurde de Turk de heer O. Belkis.

Beste reu met CACIB, CAC was “Ch. Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal” eigenaar A. Hemlin/Zweden. Met deze CACIB voldoet “Rolfi” aan alle voorwaarden voor de Internationale Kampioen. BOB was Zsolt Hanol uit Hongarije met Ch Bugaboo’s A Million Dreams

In Paris/F. Op 6 januari 2024 vond een internationale tentoonstelling plaats. De keurmeester was de Fransman de heer Kerfriden. Mevr. A. Bardelli kwam met kampioen “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal”. Met de prachtige hond won ze de tussenklasse. Onbegrijpelijk genoeg verloor ze echter van de teef uit de openklas en kreeg het Res-CACIB, Res-CAC.

Ik vind dat de foto’s een duidelijke taal spreken

         

Op zaterdag 13 januari 2024 vond  in Genk/B een kleine CAC Show plaats. . Liliane en Mike Friederich hadden toestemming gegeven dat “Skipper” op deze tentoonstelling mocht deelnemen.

Ik heb deze kans graag aanvaard en hem ingeschreven onder de keurmeester Dhr. Ivan Jukic uit Bosnië-Herzogvina. Er waren 3 reuen  en 3 teven ingeschreven.

“Udo Jürgens aus dem  Elbe-Urstromtal” stond alleen in de open klasse en behaalde de Uitmuntend 1. Hij verloor van de reu uit de kampioensklasse en ontving het Res-CAC

Beste van het ras werd Ch. “Airzeppeline Hercules Junior of Mat’n Nic” Eigenaar dhr. M. Autolitano/Ital. Beste teef was de dochter van “Rock me Amadeus”, net 2 jaar oud “Velvet Roos of Snowbootbears” Eigenaar Mevr.  C. van Beirendonk

Op zondag 28 januari 2024 won “Ch. Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal” eigenaar A. Bardelli/CH het CACIB, CAC en Beste Teef op de tentoonstelling in Di Forli/Italië. De keurmeester was de Ierse vrouw C. Mulchay.

Foto met dank aan G. Di Stanislao

links BOB Rüde de keurmeester en “Ch. Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal”

Ik had geen zin om naar de tentoonstelling in Moeskroen/BEL (28 januari 2024), aan de andere kant van België, te gaan. Maar ik had geen andere keuze! In september 2023 won onze “Caro” haar 3 jeugdtitels in 3 landen. Niets stond de aanvraag voor de FCI Internationaal Jeugdkampioen dus in de weg. Meteen gedaan, ik kreeg  te horen dat het tot begin januari 2024 kon duren voor de bevestiging. Het was begin januari 2024 en ik vroeg de FCI beleefd, of er nieuws was over de bevestiging. De aardige dame vertelde mij dat zij mijn aanvraag had gecontroleerd en had vastgesteld dat er  geen recht bestond op de internationale titel. “Caro” had op 3 nationale tentoonstellingen in Belgie het vereiste Jeugd CAC gewonnen, maar niet op een Internationale Tentoonstelling. Oh neeee… we hadden al 8 keer geëxposeerd voor de Juniorkampioen FCI, dus een dure aangelegenheid. Het was één dag voor de deadline voor inschrijving voor de tentoonstelling in Moescroen. De volgende show in België is op 17 maart 2024 en dan is “Caro” 18 maanden oud en kan niet meer geshowd worden in de jeugdklasse. We hebben ons meteen aangemeld voor de tentoonstelling en hebben aan Mike en Lillianne Friederich gevraagd of we “Skipper” daar ook mochten tentoonstellen.

Zondagochtend om 5.45 uur reden we naar Moescroen. We hadden geluk en alle sneeuw was weer verdwenen. Om 8.00 uur arriveerden wij bij de hallen en onze lieve Chris van Beirendonk had een plaatsje voor ons vrijgehouden aan de ring. Van de 9 ingeschreven OES ontbraken er 2, er waren dus 2 reuen, één in de jeugdklasse en “Skipper” in de open klasse.

“Caro” stond alleen in de jeugdklasse, er zaten 2 teefjes in de tussenklasse en 2 in de openklasse. Helaas behaalden Chris en haar geweldige Cooper-dochter alleen het Res-CACIB.

Maar bij ons is alles gelukt. De keurmeester de heer Jos de Cuyper/BEL maakte

“Udo Jürgens aus dem  Elbe-Urstromtal” Beste reu. “Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” was beste junior tegen de reu en won de beste van het ras boven de volwassen teefjes. Ik was meer dan tevreden.

Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” beste van het ras, “Udo Jürgens aus dem  Elbe-Urstromtal” eigenaren M. en L Friederich. Met dank aan Chris voor het helpen met de foto’s.

 

Het was 11.00 uur en nu moesten we tot 16.00 uur wachten op de erering. Dhr. Jos de Cuypers keurt de jeugdhonden, maar hij kon “Caro” niet gebruiken.

Mevrouw Vermeire keurde Groep 1 en voor mij is  dat geen reële kans om iets te winnen. Maar het is gewoon gepast om nog steeds in de erering te verschijnen.

Als je zoveel tijd hebt, kun je prachtige foto’s laten maken door Karl Donvil. Chris was zo vriendelijk om me te helpen toen ze naar huis ging.

 

“Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” met 16 Maanden

            

Maandagochtend onze geliefde “Caro” weer privé