11 oktober 2023

Eindelijk weer puppy’s van Ziva en Herci

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat we puppy’s kregen. Begin dit jaar had ik Ocean en Lilou helaas geen pups en Sidney had een baarmoederontsteking…

Martina Weissman heb ik ervan  overtuigd, dat haar prachtige “Ziva” Multi Ch. Sexygirl aus dem  Elbe-Urstromtal” puppy’s zou moeten krijgen. Ze werd in mei 4 jaar oud en wordt bijna als een “oud meisje” beschouwd. Eigenlijk zou Ziva in april  loops moeten zijn, maar als je erop wacht, hebben de dames vaak veel tijd nodig. “Ziva” werd loops in juli en was klaar om gedekt te worden, precies als wij ons kostbare 5 dagen vakantie hadden gepland. Martina Weissmann is een zeer lieve vrouw en was klaar om van het  Saarland/Duitsland  naar Venlo/NL te rijden. Inge is in de beurt van Venlo  thuis en  “Herci” (Ch. Airzeppeling Herculs Junior van Mat’n Nic) woont momenteel bij haar. Inge heeft veel ervaring met dekken en alles is goed gegaan met de dekking en onze vakantie. De echo was gedaan met 4 weken, puppy’s ja, maar niet veel. Oh jee….. de wachtlijst is in een jaar tijd steeds langer geworden, 3 of 4 puppy’s  is niet genoeg. Zo is het gewoon: Moeder Natuur.

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat we puppy’s kregen. Begin dit jaar had ik geen Ocean en Lilou en Sidney had een baarmoederontsteking…

Ziva nam een ​​korte vakantie in Rosenheim en wandelde op de voetsporen van de “Rosenheim Cops”, de bekende ZDF-misdaadserie. Op donderdag 21 september 2023 kwam Martina met “Ziva” de “Kraamkamer” inspecteren.

        

De werpkist in onze woonkamer werd voor goed bevonden. Zaterdag is Martina met onze “Ocean” (als vervangende hond) naar huis gereden. “Ziva” is al vaak bij ons op bezoek geweest en zij weet hier alles.

Woensdagochtend rond 05.00 uur werd de eerste pup geboren. 2 uur later was nummer 4 op de wereld. Wij hebben 3 jongens en 1 meisje. Het geboortegewicht lag tussen de 470 gram en 530 gram.. “Ziva” is een geweldige moederhond. Zo voorzichtig en attent. Alles is volkomen ontspannen. Wij genieten enorm van het feit dat we eindelijk weer puppy’s hebben.

De namen van onze puppy’s zijn die van het meisje: West Side Story

de reutjes: Wild West, Winnetou en  Wigwam

met 10 dagen tijd voor nieuwe Fotos

             

de opbergbox tijdens schoonmaak is ook inmiddels te krap

16 dagen oud

      Wigwam op zijn plekje