23 april 2024

“Ocean’s en Cooper’s puppies zijn geboren

In 2020 was het eindelijk zover. Na 3 jaar wachten werd onze “Ocean” geboren in Californië, “Love’n Stuff Elbe-Urstromtal”. Ze komt uit oude, goede lijnen die zeldzaam zijn in de VS. Haar bloedlijn is nergens anders ter wereld te vinden. Toen kwam Corona en was alles meer dan ingewikkeld. Ocean was bijna 1 jaar oud tot ze eindelijk met het vliegtuig in Amsterdam aankwam. De luchtvracht was twee keer zo duur dankzij Corona. “Ocean” had wat tijd nodig om te wennen en vond al snel haar plekje bij ons.

“Ocean” maakte haar showcarrière zoals het hoort en won haar titels. Haar nestbroer “Love’n Stuff one for the Road” was Beste Showhond 2023 in de VS. Een hele prestatie.

Ik heb “Ocean” gekocht om vers bloed naar Europa te brengen, wat dringend nodig is voor ons ras. In februari 2023 hebben we “Ocean” voor de eerste keer laten dekken. Ik had net mijn nieuwe knie gekregen en kon niet naar Zagreb/Kroatië reizen voor  onze gekozen reu te zien. Gelukkig vonden we een lieve vriend die deze reis op zich nam. Helaas bleef er niets anders over dan een hoge rekening voor dekgeld en reiskosten. Ze was niet drachtig.

In augustus was ze weer loops. Omdat ik toch graag een reu uit andere lijnen wilde,  kozen we voor “Ch. Airzeppeline Hercules Junior”. Hij woont normaal in Zuid-Italië, maar is voor een periode in Venlo/Nederland. Dat is bij ons om de hoek. Gedekt en weer niets. Ik was wanhopig.

We brachten Ocean naar de gespecialiseerde kliniek in Eersel/NL en lieten haar daar nakijken om te zien of er iets mis was. Gelukkig was alles in orde. Bij haar volgende loopsheid in februari 2024 werd ze nauwkeurig gecontroleerd op alles wat mogelijk was. Dit keer was de dekreu onze eigen “geheime wapen” Cooper (Multi Ch. Rock me Amadeus uit Elbe-Urstromtal). Ongeveer 3 weken na de dekking wist ik zeker dat ze drachtig was. Dit werd een week later bevestigd door de dierenarts met het echoapparaat. Ik was dolgelukkig.

Nu begon het grote wachten en “Ocean” werd dikker en dikker….

Op vrijdag 19-04-2023 kreeg “Ocean” haar 11 puppies in 6 uur. Het zijn 7 reutjes en 4 teefjes en allemaal BLOEDMOOIE. Perfect getekend, dikke koppen, kort in de rug, geen wolfsklauwen en geweldige nekjes. Ze zijn perfekt.

Vandaag op 23-04-24 verloren we nummer 11, het kleine reutje, dat als laatste geboren was. Tijdens de nacht heeft Ocean op hem gelegen en is hij gestikt. Ons bed voor de nacht staat op 1 meter afstand van de werpkist. We zijn oneindig verdrietig en vragen ons af waarom dit moest gebeuren. We hebben veel tranen gehuild vandaag.

Hier zijn de foto’s van de 11 puppies

     

We hebben een besluit genomen over de namen. Alles heeft te maken met Los Angeles, “Ocean” is daar geboren. Er moet echter een ‘X’ voor elke naam staan, want dit jaar moeten in België van  St Hubertus (hetzelfde als de Raad van Beheer) alle puppynamen met een X beginnen.

De meisjes heten.

Walk of fame

Rodeo Drive.

Hollywood.   

Santa Monica. 

4  dagen oud

De 6 reuen  vandaag  4 dagen oud worden genoemd:

Beverly Hills

Beach boy

Sunset Blvd

Malibu

Venice Beach

Los Angeles