18 maart 2024

De pups van Uschi en Texas zijn geboren

Onze Uschi is een hele bijzondere OES dame, een echte diva. Ze heeft alles gewonnen wat we wilden op tentoonstellingen. Nu was ze 2,5 jaar oud en we dachten erover na of ze baby’s zou moeten krijgen. Mijn droomhond is en was “Texas”. Zijn zoon “Norman Harrsion” was een kopie van hem. ‘Texas’ stierf in 2016. Ik heb zijn sperma echter ongeveer 14 jaar geleden laten invriezen. Ik was klaar om het risico te nemen en het eens te proberen.

Alles werd nauwgezet gevolgd door Cryolab en Bregje van de Meulengraf in Eersel/NL en de inseminatie werd tot op het stipte uur uitgevoerd. Nu moest ik wachten. Op de 25e dag ben ik met “Uschi” naar Eersel geweest voor een echo en mijn vermoeden dat ze drachtig was werd bevestigd.

Ik was dolgelukkig.

Op vrijdag 15 maart 2024 zei mijn Uschi dat het tijd was om haar puppy’s te halen. Dat was dag 59, dus ze had nog 4 dagen met plezier kunnen wachten. Ze is in 4,5 uur tijd bevallen van 8 pups. 2 mannetjes en 6 meisjes. Er werd echter een heel klein, mooi meisje doodgeboren.

Nu zijn we helemaal tevreden met 2 jongens en 5 meisjes.

Dit is Multi Ch. und Best in Show Sieger “Eldorado aus dem Elbe-Urstromtal” de vader

dit is Multi Ch. “Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal” 4 dagen voor de geboorte van haar pups.

en dit zijn haar pups:

Onze pups hebben al een naam gekregen. Als eerbetoon aan onze bijzondere “Texas” (Ch. Eldorado) beginnen alle namen met Texas.

Dit jaar moeten alle nestnamen in België beginnen met de letter X.

X’ Texas El Paso

X’ Texas Ranger

de 2 reuen

en de 5 meisjes net een dag oud

X’Texas Amarillo

X’Texas Lonestar

X’Texas Tex Mex

X’Texas Houston

X’Texas Lightning

    

net geboren

     

3 dagen oud