Vier Brandy’s in Barcelona

België – Barcelona en terug: 2.900 Km en dat helemaal alleen omdat er niemand was die me kon vergezellen. De keurmeester voor de Beardies werd geruild en die nieuwe keurmeester werd Jack Bispham uit Engeland. Anders had ik de Beardie thuisgelaten en was naar Barcelona gevlogen om onze Old English Sheepdog Superster Int., NL, A, HU, Slo., D, VDH Ch. Zecret Zorro aus dem Elbe-Urstromtal voor zijn eigenaar, Marti Buday uit Budapest, te showen. Alles ging fout!

Kort voor vertrek begon het verschrikkelijk te regenen en dit nam ik de daaropvolgende 400 Km met me mee. De volgende ochtend, in een hotelkamer in Lyon, werd ik rond 06.30 gewekt door het onmiskenbare geluid van diarree. Het was Patch, die in de badkamer zijn ongelukje de vrije loop liet. Na aankomst in Barcelona moest ik acht poten wassen en 3000 klittenballetjes uit de vacht plukken, die ze van een parkeerplaats in Frankrijk hadden meegenomen.

Wie heeft de papieren?

Eindelijk ontmoetten we elkaar aan de pool voor het avondeten met Marti Buday en Zecret Zorro. Zij had de 1.750 Km zonder problemen in begeleiding van haar zoon en een vriendin gemaakt. Zorro was al klaar voor de volgende dag. Op een gegeven moment vroeg Marti: “Heb jij de papieren voor morgen?” Ik zei: “Nee, want jij hebt hem aangemeld!” Op dat moment drong het tot ons door dat Zorro niet gemeld was, niet in de catalogus stond en dus ook niet geshowd kon worden! We vielen bijna flauw. Zorro boeide het niet. Ik twijfelde tussen zelfmoord, verdrinkingsdood in het zwembad of direct terug rijden naar huis. Al deze ideeën overtuigden me niet. Er was maar een oplossing: Drank! Ik drink zoiets nooit, maar we veroorloofden ons vier dubbele Brandy’s. Dit verlichtte de situatie en konden er uiteindelijk om lachen dat Marti nu 1.750 Km terug kon rijden zonder Zorro geshowd te hebben en ik ging naar bed – teleurgesteld, moe en lichtelijk aangeschoten.

Een donkere start

Rond 05.00 de volgende ochtend wilde ik het licht aandoen, maar het bleef donker. Was dit de kater van gisterenavond? Nee, slechts een elektriciteit probleem. Ik bracht de portier aan zijn verstand dat ik binnen een half uur terug zou zijn met de honden en indien er geen stroom zou zijn hij iets ging meemaken. Het werkte.

Vier Brandy’s in Barcelona, Patsy
INT-GIB-ESP-P-NL-LUX Ch. Z’Bushybear aus dem Elbe-Urstromtal

En dan de show

Het parkeren bij de hal was een drama, maar ik had geluk doordat ik de hallen van de achterkant naderde. Ik vond de ring, zette alles op, keek snel in de catalogus om te zien of Zorro er toch niet in stond, maar dit was niet het geval. Ik vond een tweede, door ons gemelde” joker”: Ch. Z’Bushybear aus dem Elbe-Urstromtal van Noelia Galisteo uit Spanje. Het was 10 uur en de keuring zou om 11.30 beginnen, maar taal nog teken van Noelia en Patsy. Ik kreeg een lichte paniekaanval bij het idee dat ze ook niet zou komen. Maar uiteindelijk arriveerden Noelia en Patsy. Nu konden we ons concentreren op de show zelf en alles ging eigenlijk veel beter dan we gedacht hadden. Onder keurmeester Christoffer Habig/D werd Patsy BOB, Bester van her ras en Europeese Kampioen FCI. Een  junior teef  uit Spanje, Cockpit aus dem Elbe-Urstromtal, werd Europees Jeugd Kampioen.

Onder keurmeester Jack Bisham werd Int., NL, B, Lux, VDH-D Ch., Wereldkampioen, Winster Amsterdam Firstprizebears Z’Tampa beste Teef en Patch (Int., NL, B, Lux Ch., Winner Amsterdam, Bundessieger, Europasieger VDH, Europeeskampioen 2003 en 2004 Firstprizebears Apache) Beste van het Ras. Geen reden tot klagen, toch?

Four Brandies in Barcelona

Happy end

In de Erering kwam de kroning en het happy end van een catastrofe tentoonstelling. Patch eindigde bij de laatste zes en Patsy werd Reserve Beste van de Groep. Deze Europashow was bijna een herhaling van de show het jaar ervoor in Bratislava. De Beardies Patch Beste van het Ras, zijn zuster Aspen Beste Teef en Zorro Beste van het Ras en Groepswinnaar. Ook Bratislava begon met een catastrofe, omdat in de nacht van vertrek inbrekers ons tweede huis, gelegen op het zelfde grondstuk op een afstand van 3 meter, bezochten. Mijn man Joop merkte op dat dit voor ons een goed voorteken moest zijn, want als een show met een kleine ramp begint……..