18 augustus 2011

Eindelijk vakantie

Het is al weer twee jaar geleden dat we voor het laatst met vakantie waren. Nu wilden Harry en ik eindelijk wel eens een keertje weer ontspannen en een paar hondenvrije dagen beleven. Heel voorzichtig hebben we in april een planning gemaakt en gekeken wanneer het uit zou komen. Niet te ver weg maar wel mooi. Wij wilden naar het noordelijk gedeelte van het Zwarte Woud, naar Freudenstadt. Alles werd bekeken. Wie moet er loops worden? Zijn er welpen en wie past op het huis en de honden? Het is namelijk heel moeilijk om iemand te vinden die niet alleen maar een weekend komt oppassen. Gelukkig had de familie Bechstedt zin en tijd om bij ons in te trekken. Zij hadden dit al 2 keer eerder gedaan.

Harry had al twee weken vakantie, maar hier moest ook nog gewerkt worden. De kelder en de kennel moesten geschilderd worden en een waterafvoer worden geplaatst aan het kenneldak. .Donderdag 04 augustus was alles klaar. Ik had het huis schoon, de bedden opgemaakt. Alles was gewoon klaar. Een briefje van 7 pagina’s met regie aanwijzingen lag klaar en wij konden vrijdag morgen in alle rust vertrekken. Echter hadden wij wel “Krokant” bij ons in de bagage. Een OES puppy van 9 weken oud die naar zijn nieuwe baasje in Zwitserland onderweg was. Het Zwarte Woud is toch de voordeur van Zwitserland…..

Thuis waren alleen nog maar 3 grote honden: Texas, Doro en Hitchkock tezamen met Karo en Kallo, 9 weken oude bobtail puppies, maar deze laatste twee tellen eigenlijk niet mee.

“Pepsi”en “Lasse” mochten 14 dagen bij goede vrienden (Mieke en Roland Mussche) wonen. Werden netjes opgehaald, gebracht en niet zo’n heel klein beetje verwend.

“King” en “Smokey” hadden het wellness hotel bij Jos en Patricia geboekt. Dit ligt in Stokkem en is bij onze honden zeer geliefd. Nele en Ine, de twee dochters, hielpen vlijtig mee met het verwennen. Ook voor hun was er een shuttle service.

Vanaf deze kant nogmaals hartelijk dank aan iedereen, want zonder hulp van vrienden en bekenden was het niet mogelijk om zo ontspannen op vakantie te gaan.

Freudenstadt en haar omgeving zijn heerlijk. Drie dagen met regen en donkere wolken, maar desondanks veel gedaan. Vanaf woensdag hadden we alleen nog maar zon en hebben we heerlijke tour gemaakt naar Baden-Baden, via de “Schwartzwald Hochstrasse”.

Onder genot van “Schwarzwalder Kirschtorte” en koffie in een restaurant aan de Mummelsee ontvingen we een Smsje!! Coco was loops!! Maar deze dame woont in Hamburg en moest gedekt worden. Drie koppen koffie verder was alles geregeld. Taxi Bechstadt haalde haar, met slechts drie uur vertraging, in Kerpen op en onze dierenarts was gelukkig zo flexibel om het bloed ook 3 uren later af te nemen. Marja was standby voor het geval de dekking voor zondag gedaan zou moten worden……

De normale waanzin van de dag haalde ons ook in het Zwarte Woud weer in. Maar met zo een enorme keus aan taart aan de Mummelsee, vond Harry het niet erg om te moeten wachten.

Zondag 14 augustus kwamen we terug. Huis schoon, alle bloemen verzorgd, de honden allemaal weer terug en duidelijk ontspannen vond Hitchkock het niet erg om even te moeten dekken.

Hier een paar foto’s van King en Smokey vanuit Stokkem.

King verbaasd zich dat men hier in Stokkem zulke kleine deuren heeft en hij er niet door kan.

King-does-not-fit-throught-the-cattrap

Speelkwartier met Smokey en de roze flamingo

King-and-Smokey-had-fun-at-their-Holidayplace-with-the-Boveneerds

Aansluitend zet King zijn bril op en trekt zijn pantoffels aan…..

King-dressed-as-grandpa

En nu terug naar het Zwarte Woud.

Zondag 07 augustus waren we op bezoek in Baierbronn. Hier zijn 3 beroemde koks met 3 Michelin sterren en hun mooie hotels.

Bij binnenkomst in Baiersbron/Mitteltal staat dit mooie huis.

Baiersbronn-beautiful-blackforest-house

In Tonbach, achter het Hotel Traube, waar Harald Wohlfahrt kookt, vindt je dit houten huis dat op een boomstam is gebouwd. Naar het schijnt woont hier de heer Wohlfahrt.

house-build-on-a-tree,-behind-the-Hotel-Traube-in-Tonbach,-should-be-the-house-of-Harald-Wohlfahrt

Woensdag 10 augustus bij de Mummelsee aan de “Schwarzwald-Hochstrasse”, vanwaar het later doorging naar Baden-Baden.

Mummelsee-10-08-2011-Schwarzwald-Hochstrasse

Harry op een terras aan de Mummelsee.

Harry-on-a-balcony-at-the-Mummelsee

Vrijdag 12 augustus een tour gemaakt naar het wonderschone Schildach en Gutach waar in het open lucht museum prachtige boerderijen staan. Dit is de Vogtsboerderij uit 1612

Schwarzwaelder-Vogtsbauernhof,-location-Gutach-build-in-1612

De overige foto’s blijven in onze privé schatkist.