8 mei 2019

Eindelijk weer puppies

“Lola” wenige Tage vor der Geburt

Lola” (‘Ch Barnieland Jesicka) was zo dik. Haar puppybuik was enorm. Ze kon nauwelijks eten en gaan liggen was niet gemakkelijk. Daarom besloot ze maandag op de 58ste dag van de zwangerschap dat het genoeg was en begon ze ‘s morgens om 5 uur te bevallen. Om 8 uur had ze 9 pups geboren, een groot reutje werd dood geboren. Helaas gebeurt dit steeds weer zonder een speciale reden. Zelfs na 46 jaar ervaring ben ik altijd verdrietig en probeer ik alles voordat ik de puppy echt opgeeft . Dan ligt hij daar, een puppy die tien minuten geleden leefde en levensvatbaar was. Dat is de natuur. “Lola” had een langere pauze van 3 uur, ik kon nog steeds puppy’s in haar buik voelen. Toen kwam de grote, mooie teef, maar ze was dood en ik denk omdat het te lang duurde met de pauze. Dat gebeurt ook en hoort bij het leven. Binnen een uur heeft Lola nog 2 pups geboren, allemaal gezond en levendig. Conclusie: er waren 5 reutjes en 7 teven in haar dikke buik. Op een gewicht van 250 gr en 280 gr en de rest tussen 370 en 430gr. zijn dit  4700gr. plus vocht en nageboorte. Geen wonder dat Lola de laatste week alleen boerde en nauwelijks meer kon eten.

We zijn blij met 4 reutjes en 6 teefjes geboren op 6-5-2019

“Lola” een paar dagen voor de geboorte ,

Onze puppies 1 dag oud. Iedereen is aangekomen en  tevreden 4 Rüden und 6 Hündinnen

Trotse vader is  “Multi Ch. Norman Harrison”

         

Eigentlich war dieser Wurf gar nicht geplant. Ivan war mit Lola auf Arbeitsbesuch, ich war auf der Crufts in England. Das hatte Ivan vergessen. Paul als guter Gastherr kümmerte sich um Ivan und um Lola und liess sie zu den anderen auf die Wiese. Nach dem Kaffeetrinken wollte Paul alle Hunde reinholen und sah ganz am Ende der Wiese Lola und Norman in eindeutiger Position. Sie standen gekoppelt……. Ivan hatte vergessen das Lola läufig war. Ivan hatte schon einen anderen Wurf der erwartet wurde und war in Panik wie er einen 2. Wurf handeln sollte. Abspritzen kam nicht in Frage! Das Ergebnis ist bekannt ich habe Hilfe angeboten und jetzt ist es ein “Elbe-Urstromtal” Wurf.

Da es freie Liebe war muss dieser Wurf als Thema “Sex” haben. Das sind die Namen für die Welpen:

Eigenlijk was dit nest niet gepland. Ivan was op werkbezoek met Lola, en ik was op Crufts in Engeland. Ivan was dat vergeten. Paul als een goede gastheer zorgde voor Ivan en Lola en haar bij de anderen in de weide. Na het drinken van koffie wilde Paul alle honden binnen halen en zag aan het eind van de weide Lola en Norman in een duidelijke positie. Ze waren gekoppeld …….. Ivan was vergeten te vertellen dat Lola loops was. Ivan had al een ander nest op komst en was in paniek over hoe hij een 2e nest  zou moeten afhandelen. Weg laten spuiten  was uitgesloten! Het resultaat is bekend : Ik heb hulp  aangeboden en nu is het een “Elbe-Urstromtal” nest.

Omdat het “vrije  liefde” was, moet dit nest als onderwerp ‘seks’ hebben.

Dit zijn de namen voor de pups:

Reutjes:

Sex in the City, Sexmaschine, Sex on the beach, Sexiest OES alive

HünTeefjes:

Sexbombe, Sexything, Sex Sells, Sexygirl, Sexy and Hot en Sex on Fire

3 dagen oud