30 juni 2022

Tentoonstelling in juni 2022

Juni begon met een vol programma. Op 2 dagen in Gorinchem/NL de Holland Cup op zaterdag en zondag de CACIB show. Aangezien ik onze  “Uschi Glas” had ingeschreven maar ze thuis had gelaten om de andere hond in de jeugdklas niet in de weg te staan, was ik eigenlijk maar een toerist. Maar zo makkelijk maak ik het mezelf niet, dat zou saai zijn. Ik vroeg  Martina Weissmann of ze met haar “Ziva” wilde komen. Ook onze Kinga Kolscar had zin in het tentoonstellingsavontuur. Dus hebben we haar Cloe en haar Dasz ingeschreven in de puppyklas. De keurmeester op zaterdag was de heer Al Daghistini uit Servië en op zondag de heer Polgar uit Tsjechië

Onze Kinga met haar twee schatjes Cloe en Dasz

Melissa van Osten heeft ons kunnen helpen met de 2 pups en heeft “Cloe” fantastisch begeleid bij haar eerste stapjes in de showring. Met als resultaat “Beste Puppy” voor “Unisono aus dem Elbe-Urstromtal”. Met haar 8 maanden beheerste ze het heel goed en toonde perfect in de erering met meer dan 70 andere pups van alle rassen. Met dank aan Melissa.

De pas 6 maanden oude “Dazs” moest het samen met mij aanpakken. We deden het allebei heel goed en hij gedroeg zich voorbeeldig. Hij was de beste puppy reu “Softmotion’s Legacy for Conny“. Onze Kinga had thuis heel goed getraind met de twee en was erg benieuwd wat zo’n showdag zou inhouden.

Onze Martina Weissmann maakte de dag perfect met “Ch. Sexygirl aus dem Elbe-Urstomtal“, die Beste van het Ras werd. Rechts, links is de BOS reu “Macoes Kentucky” van Peggy Kraaienveld.

Links Soft Motions Legacy for Conny, rechts Melissa van Osten met “Unisono aus dem Elbe-Urstromtal” die Beste Pup werd

Impressies van de tentoonstelling

Onze Martina Weissmann had voor zaterdagavond een hotel geboekt in de buurt van de tentoonstelling. Dus de volgende ochtend zou ik 1,5 uur heen en terug hebben moeten rijden, helemaal alleen en zonder hond voor ondersteuning. Martina kan eigenlijk alles alleen en heeft mij niet echt nodig.

Toen ik vrijdagavond in bed lag, stond de wekker op 5 uur ’s ochtends. Omdat ik niet in slaap kon komen en zat te denken, dacht ik dat  het heel leuk zou zijn om op de EURO OES-show in Miesbach/GER te kunnen zijn…… stond om 2 uur op en startte de computer op om naar een retourvlucht van Düsseldorf naar München voor zondag te zoeken. Gevonden, geboekt! Een parkeerplaats gereserveerd in de parkeergarage op de luchthaven en een taxi besteld van München naar Miesbach en terug. Om 3 uur lag ik blij weer in bed. Om 5 uur ’s ochtends toen de wekker ging, vertelde ik Paul dat ik zondag de hele dag weg zou zijn. Hij keek me slaperig en verbaasd aan.

Er moet veel stress zijn bij het inchecken op de luchthaven, daar kwam ik zaterdag achter. Daarom heb ik  besloten om 4 uur ’s ochtends op het vliegveld te zijn in plaats van 5 uur ’s ochtends. Mijn vlucht vertrok om 6.30 uur. Het was niet anders, maar toch een hotel gezocht in de buurt van het vliegveld en ’s avonds gereden. Dat was een uurtje extra slapen.

Om 3.30 uur ging de wekker en om 4.15 uur moest ik ruim 1 uur wachten voor de security met handbagage. Verder verliep alles vlot. Ik had een droomdag, mijn verrassing was gelukt , Chris Beirendonk en een paar anderen waren zeer verrast om mij toch in Miesbach te zien.

De reis werd perfect gemaakt door de fantastisch mooie pups van “Ch. Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal” Ze wonnen beste reu en beste teef bij de pups. Hun gangwerk  is prachtig.

Beste reu was de in Portugal geboren “Sealords Rio Grande at Etichetaa Nera” eigendom van Laura Gassi uit Italië, beste teef en beste pup was Chris Beirendonk  met “Velvet Rose of Snowboot Bears”

Helaas was er na deze zeer mooie dag een vluchtvertraging van 2 uur. Storm en chaos op de luchthaven in München. s’nachts om 0.30 uur was ik weer thuis.

Impressies uit Miesbach

Dit weekend was onze lieve Ivan Durotrovic uit Servië op een dubbelshow met zijn “Emma” in Macedonië. Ze won CACIB, CAC en Beste van het Ras op dag 1 en CAC op dag 2 en voltooide de titel Kampioen Macedonië en is nummer 166 in ons succesverhaal.

“Ch. Tack Amilia aus dem Elbe- Urstromtal”

     

     

Onze Scandinaviërs deden het in juni zeer succesvol:

Amilia Helins “Ch. Seeferdchen aus dem Elbe-Urstromtal” won op 12-6- in Landskrona/Zweden. De keurmeester Dhr. Zake uit Litouwen maakte hem Beste van het Ras

 

              

     

In Noorwegen won op zaterdag 11 juni “Sana”. Asne Koch de eigenaar van “Ursula Karven aus dem Elbe-Urstromtal” was op de tentoonstelling in Sandefjord. Keurmeester was de heer Barak Lifac uit ??. Hij vond “Sana” prachtig en gaf haar het beste van het ras met certificaat. In groep 1 werd ze geselecteerd bij de laatste 6.

Edda Angelica woont in de buurt van Liverpool/UK en is een complete nieuwkomer in het ras. Ze was zo dapper en schreef haar “Ryder” in voor de show in Blackpool op 24.6.2022. Hij is een nestbroer van Ursula Karen en Uschi Glas en heet “Udo Lindenberg aus dem Elbe-Urstromtal”. Met behulp van lieve, ervaren Bobtail mensen uit Engeland hebben ze hem kunnen borstelen en showklaar maken . Onze lieve Debbie Palmer ging naar Blackpool om Edda  te steunen. Het was het waard. “Ryder” won de jeugdklasse over 2 zeer ervaren showhonden. keurmeester was Mevr. A. Farrer/’GB