27 september 2022

Tentoonstelling september 2022

September was een beetje vrije tijd voor Paul en mij. We gingen 6 dagen op vakantie.

Daarna begon het weer met het borstelen van de honden en tentoonstellingen. Op zaterdag 9-9-2022 was er de Int. Tentoonstelling in Genk/BEL. Dit is onze huiswedstrijd, slechts 22 km rijden. Het keurde  de bekende Spaanse allrounder Mr. Alcrudo. Mijn verwachtingen aan hem waren hoog, te hoog! Het was voor hem niet mogelijk om de uitstekende kwaliteit van onze “Lilou” te waarderen. Ze kreeg het CACIB en CAC maar werd niet beste teef. Dit werd de 11 maanden oude teef uit de jeugdklasse. Zo is het soms. Ik gaf de heer Alcurdo de tip dat hij welkom is om contact met mij op te nemen als hij iets wil leren over het  ras van de Bobtail.

Int- NL-LUX-D- VDH-Ch. Bundes- und Europasiegerin “Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal”  toont haar geweldige gangwerk. Rechts Peggy met haar jeugdteef en later BOB.

 

       

Om 14.00 uur was ik weer thuis. Lilou ingeruild voor  “Ocean”, koffer ingepakt, Kinga en haar “Cloe” ingepakt en 220 km naar Zwolle/NL gereden. Heerlijk hotel met erg lekker eten en veel gezelligheid samen met Kinga. De volgende ochtend was er rond 8 uur zo veel mist dat ik bang was dat de keurmeester de hond niet zou zien als die moet rondjes lopen. Rond 9 uur klaarde het op en even na 10 uur stonden we in de ring in het zonnetje. Mevrouw van Veen/NL keurde de 5 ingeschreven teven. Er waren 2 Elbe-Urstromtalers in de jeugdklasse met 11 maanden: “Unisono aus dem Elbe-Urstromtal” alias Cloe van Kinga en Gerda Jolink met haar “Ultra Chic aus dem Elbe-Urstromtal“. Ook was er een open klasse en een 2e teef in de kampioensklasse bij Ocean.

Het was spannend in de jeugdklasse, “Cloe” werd zoals altijd top getoond door Priscilla van Oosten. Ze kwam op de 2e plaats achter “Ultrachic”.

“Ocean” werd Beste van het Ras en is nu met 27 maanden Nederlands Kampioen: “Love’n Stuff Elbe-Urstomtal”

“Ocean” de keurmeester Mevr. van Veen en Res- Beste teef was Gerda Jolink met haar “Ultra Chic aus dem Elbe-Urstromtal”.

met dank aan Melissa van Oosten voor de foto’s

Op 18 september 2022 was het dan eindelijk weer zover. De tentoonstelling in Maastricht/NL. Een van mijn favoriete tentoonstellingen. Het is altijd  gezellig en er is genoeg ruimte. Keurmeester dit jaar voor de 7 OES (waarvan 1 reu) was de heer Fricke uit Duitsland. “Uschi” had haar eerste show in de tussenklas, waar je vanaf 15 maanden kunt inschrijven. Het enige positieve aan deze verder zeer teleurstellende dag was dat “Uschi” het volledige CACIB behaalde. De teef, die de kampioensklas won, is al  internationaal kampioen. De rest was frustrerend en ik herlas de rasstandaard thuis om er zeker van te zijn dat mijn beeld van de OES nog correct is. De Bobtail moet nog steeds overbouwd zijn, iets heel typerends voor het ras! De borstdiepte moet nog steeds tot aan de ellebogen zijn en de hoekingen in de voor- en achterhand moeten nog steeds uitstekend zijn.Bovendien mag hij niet hoogbenig zijn en moet een vierkant krachtige hond vertonen. Maar de keurmeester heeft altijd gelijk…

Unisono aus dem Elbe-Urstromtal,  ( Angel Quadro Uno of Stone x Sonja) 11Maanden oud van Kinga Kolscar behaalde de 2e plaats in de jeugdklasse.

Kinga met haar Cloe (Unisono)

Gerda Jolink toonde haar “Ultrachic aus dem Elbe-Urstromtal” (Ch. Rock me Amadeus “Cooper” x Ch. Q’Anna Anka) eveneens 11 maanden oud. Ze behaalde de 3e plaats

Foto’s met dank aan de heer Kurz

Priscilla van Oosten showde “Unisono” in jeugdklasse

Ultrachic” toont haar goede en gelijkmatige gangwerk

“Uschi” heeft ook een ruime en harmonieuze gangwerk

“Uschi” onze schoonheid met 15 maanden “Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal” (Ch. Rock me Amadeus “Cooper” x Ch. Queensize (Sidney))

       

links de Beste Teef en BOB Kampioen Reatas Virtual Reality, rechts  onze “Uschi” die Res- Beste Teef won

Eveneens op zondag 18 september 2022 vond de CAC-show van de Club for British Herding Dogs Luxembourg plaats in Weisswampach in Luxemburg. Mevrouw Kips was ingevallen als plaatsvervangend keurmeester voor mevrouw Gloria Wagner. Mevrouw Kips was waarschijnlijk niet zo goed op de been en kon alleen zittend keuren.

De heer Grimm won het 2e CAC in Luxemburg met zijn “Ch. Tannhäuser aus dem Elbe-Urstromtal” en is nu de Luxemburgse kampioen

 

         

Martina Weissmann ging alleen voor de lol naar deze tentoonstelling. “Ch. Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal” is al Luxemburgs kampioen. Beiden vinden het leuk om te exposeren. “Ziva” werd die dag Beste Teef.

               

Op 15-9-2022 vond een show plaats in Californië/VS op de Solana County Fairground. Onze lieve Georgina Jensen had haar vuurdoop in de showring met haar “Fritzi”.

“Underpressure aus dem Elbe-Urstromtal” is het nestzusje van “Ultrachic” en ook nog maar 11 maanden oud. Ze won de 1e plaats en werd Beste.

         

Op 18 september 2022 was het de eerste tentoonstelling voor “Louis” in Darlington / GB. Hij werd in de puppyklas voorgebracht. Hij is  net 6 maanden oud. Hij behaalde de 2e plaats tegen de veel oudere andere reu. Keurmeester was B.M. Young/GB.

“Vuitton aus dem Elbe-Urstromtal” (Ch. Rock me Amadeus “Cooper” x Ch. Seejungfrau “Lilou”), foto rechts: links “Vuitton” rechts de winnende reu

               

Op zondag 25 september 2022 vond de grote tentoonstelling “Copenhagen Winner” plaats in Kopenhagen/DK. Ik denk dat er 3000 honden waren ingeschreven. De 17 OES werden gekeurd door rasspecialiste mevrouw Lisa Thielfold-Nielsen/DK.

Beste van het Ras was Ch. “Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal” van Amilia Helin uit Zweden. “Rolfi” had een perfecte dag. In de sterke groep 1 behaalde hij de 2e plaats met de Engelse allrounder Mr. Wilberg.

     

2e in groep 1. Foto met dank aan Lisa Nielsen

Rolfi is altijd ontspannen                                                                                                     ’s Avonds in het hotel

                                                     

September werd afgesloten door “Aramis”op 25 september.

Hij is thuis in Guatemala en heeft dit weekend als pup zijn 2e show gehad. Het is eigendom van Angelica Cordova. De bekende handler David Padilla was helemaal uit Mexico gekomen om Angelica te helpen met “Aramis”.

Best in Show Junior op de Tentoonstelling in Xela/Guatemala

“Van Cleef aus dem Elbe-Urstromtal” (Ch. Rock me Amadeus “Cooper” x Ch. Seejungfrau “Lilou”)

 

 

        

David und Angelica