12 april 2022

Tentoonstellingen april 2022

Het weekend van 2 april was geweldig voor onze fokkerij. In 4 landen wonnen 4 verschillende honden. Daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op.

Amilia Helin uit Zweden was zaterdag 9-4 op de speciale show in Falkenberg/SWE. Daar won “Rolfi” aka “Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal” het CAC, Cert. Beste van het Ras en 4e Best in Show. Keurmeester was de Nederlander Dhr. H. v.d. Berg.

In Gadzin/Servië exposeert Ivan Durutrovic voor het eerst zijn “Emma”. Ze is in november 2021 geschoren door haar vorige eigenaren….. De keurmeester Dhr. A. Gavilovic was enthousiast over “Emma”.

“Tack Amilia aus dem Elbe-Urstromtal” won het CAC, Beste van het Ras en Beste van Groep 1

                                

Zij is een dochter  “Cooper” Ch. Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal. Eigenaar: Eva Turala

“Cooper” had zijn succesvolle dag op de Int. Show in Antwerpen/BEL op 9-4. Daar keurde de Engelsman dhr. K. Young. “Cooper” werd Beste van het Ras met CACIB en CAC. In de erering eindigde hij bij de laatste 6 van groep 1 met de Ier Mr. Paul Lawless.

De Keurmeester dhr. K.  Young. Beste van het Ras “Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal, Beste Teef “The Stunning Stien of Snowboot Bears” Eig. Chris van Beirendonk-Lembrechts

“Cooper’s dochter “Up to date of Snowbootbears” van Van Heel en Beirendonk werd Beste Jonge hond  en behoorde ook tot de laatste 6 bij de jonge teefjes in de erering.

“Cooper” in de erering bij keuring groep 1

Op de dubbele internationale show in Salzburg/Austria. Op 9 en 10 april won de heer Grimm het CAC met zijn 20 maanden oude Ch. “Tannhäuser aus dem Elbe-Urstromtal” en behaalde op beide dagen het Res.CACIB. De keurmeesters waren de heer Berchtold en de heer Pollinger-Sorre uit Oostenrijk. Helaas heb ik geen foto’s

Het paasweekend was iets voor de hardcore exposanten. Op zaterdag de show in Goes/NL en op zondag de Int-Show in Luxemburg. “Cooper” was zaterdag al op de show in Luxemburg ingeschreven . Op beide dagen was er een volle show.

Zo werkt het: Cooper ingeschreven  voor beide dagen in Luxemburg, al komen we zelf pas zaterdagmiddag uit Goes/NL aan.. Priscilla en Melissa van Oosten en hun lieve ouders kwamen overeen om  Cooper zaterdagochtend op te halen bij de afritvan de snelweg te Maaseik. Dat betekent om 5 uur opstaan, ik had nog een beetje griep en Paul had hem net opgelopen en had 39,2 korts. Uiteraard getest op Covid en vrij. Dus, arme Paul met Korts in de auto om 5 uur en Cooper afzetten. 4 weken daarvoor had ik mijn lieve Martina Weissmann uit Saarland in Dutisland in positie gebracht. Ze wilde niet showen in Luxemburg, maar omdat ik haar zaterdag nodig had om Cooper op te vangen  en te stylen, was ze bereid om te helpen. Ze heeft toen ook op beide dagen haar “Ziva” ingeschreven.

We reden toen om 7 uur in de richting van Goes, dat zijn 176 km. Dus ik reed, en mijn Paul met pet op  en jas aan, bovendien  gewikkeld in een wollen deken op de passagiersstoel. Hij wilde in bed blijven, maar ik had  hem zaterdag nodig, met 2 honden showen. De arme man moest het met mij uithouden.

In Goes waren we rond 11.20 uur aan de beurt. Voor de keurmeester Erika Bakker uit Nederland waren 1 reu en 4 teven ingeschreven. 1 ontbrak. “Uschi” had concurrentie. Ze won de jeugdklasse. “Ocean” werd Beste Teef, Beste van het Ras en Uschi Res- Beste Teef. Meer is niet mogelijk. Helaas was er geen erering.

Uschi was erg aardig en wachtte op de borsteltafel

Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal, Best Junior enRes- Beste Teef, de Keurmeester Mevr. Bakker/NL en Beste Teef en Beste van het Ras “Ch. Love’n Stuff Elbe-Urstromtal”.

Beste Reu Wobbeling Fashion Jailhous Rocke, eig C. van Wouw de Keurmeester Mevr. Bakker/NL en Beste Teef en Beste van het Ras “Ch. Love’n Stuff Elbe-Urstromtal”.

Ondertussen wisten we dat “Cooper slechts 3e was van de 3 reuen in de kampioensklas. De keurmeester dhr. Schill uit Roemenië vestigde het nieuwe record in snel keuren. Maximaal 20 seconden per hond en hij was klaar. Ook Maritina Weissmann had in de kampioensklasse alleen maar hun uitmuntende 1 met CAC behaald.

Daarna werd alles weer ingepakt en stapte Paul snel weer in de auto. Aansluitend  ben ik vertrokken richting Luxemburg, dat was 306 km rijden. We waren rond 17.00 uur bij het hotel, na een korte stop bij de Tentoonstelling. Martina staat ons al op te wachten bij de ingang van het hotel. Allereerst werd Paul de kamer binnengebracht en naar bed gebracht met hete citroen met honing en de nodige medicijnen. . Ik was ook moe en niet echt gezond. Toch ben ik  wat gaan eten met mijn lieve Martina. Het was een groene soep, die voor 10 euro als aspergesoep op het menu stond. Geen enkele asperge in de soep kunnen ontdekken… maar dat maakte niet uit want de smaakpapillen waren  niet fit. “Cooper” bleef in Martina’s kamer. Uschi was net loops geweest en dat zou onmogelijk zijn geweest met Cooper in de kamer. Om 7.30 de volgende ochtend was Paul  iets beter, maar had nog steeds een enorme keelpijn

“Cooper” Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtalmet ons lieve  Priscilla van Oosten

     

“Ziva” Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal op zaterdag

Samen met zijn  halfzus “Ziva” Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal in het  “Taxi” van Martina Weissmann

Wachten tot we eindelijk de ring in mogen. Het was nu 13.30 uur.” Ocean” made bella figura op de borsteltafel. Vandaag was de keurmeester een Hongaar, de  heer Szekely

Nu was de hulp van mijn Paul nodig.  Cooper, Ocean of Uschi vast houden voordat ze de ring in moesten. De heer Grimm wachtte met zijn “Tannhäuser”.

                      

Meneer  Grimm met “Tannhäuser aus dem Elbe-Urstromtal” in de ring in de tussenklas, uitmuntend 1 CAC. Priscilla wachtte met “Cooper” die helaas genoegen moest nemen met een uitmuntende 3 in de kampioensklasse. Helaas herkende de keurmeester zijn uitstekende gang niet.

        

“Uschi” (Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal)  heeft concurrentie gehad van de heer Herkenroth uit Duitsland. Ze won de jeugdklasse en heeft nu de titel “Luxemburgs Jeugdkampioen”

“Uschi” Beste Jeugdhond. Later in de erering werd ze één van de 3 geselecteerde jonge honden uit groep 1

“Ocean” (Love’N Stuff Elbe-Urstromtal) was alleen in de kampioensklasse en behaalde het CAC en is nu Luxemburgs Kampioen

              

“Ocean”                                                                                                                                   de 3 teven om uit te kiezen voor het CACIB, de tussenklasse teef “The Amazing Piper of Snowboot bears”, Mevr. Weissmann met “Ziva” (Ch. Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal en  Ocean Ch. Love ’n Stuff aus dem Elbe-Urstromtal)

             

Ch. Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal werd Beste Teef, Veteraan Teef en Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal

“Uschi” in de erering, waar ze tot  ons grote vreugde werd gekozen bij de laatste 3 uit groep 1. Uitstekend voorgebracht door Melissa van Oosten
https://www.youtube.com/watch?v=cVNkq9ght-Q
een kleine mix van alle korte filmpjes waarin onze honden in de ring te zien zijn.

“Uschi’s” nestzusje “Ursula Karven aus dem Elbe-Urstromtal” had haar eerste tentoonstelling in Noorwegen in Vikersund. Daar was de keurmeester Mevr. Balazsovits ERG onder de indruk van haar en ze kreeg het certificaat, Res-Cert en werd 2e beste teef. Dit alles op 9 maanden. We hebben hoge verwachtingen van deze geweldige meid