2 mei 2023

Tentoonstellingen april 2023

April is nog maar net begonnen en er is al veel nieuws.

Op 1 en 2 april vond de dubbele CACIB show plaats in Luxemburg. Op zaterdag keurt de Kroatische keurmeester Dhr. Spoljaric. Hij keurde in Genk/België op 8 januari 2023. Ik heb hier uitgebreid over geschreven. Moeilijk te geloven dat ik zo stom was om me weer bij hem in te schrijven…..

Op de 2e dag keurde ook een Kroaat, Mevr. J. Matejeci, zelf ooit  Bobtails gefokt onder de kennelnaam “Dilemma”.

Het was een ZEER regenachtig weekend. Een uitdaging met 2 bobtails, namens  Cloe en Uschi, die droog en schoon moesten blijven.

Ik was op reis met mijn lieve Kinga en Paul had de directie thuis met een lange lijst van dingen die gedaan moesten worden….. 🙂

We vertrokken vrijdag op tijd uit Maaseik en waren rond het middaguur in ons mooie hotel op de Kirchberg in Luxemburg. De regen kon ons er niet van weerhouden om in het centrum te gaan shoppen. Natuurlijk hebben we genoten van de lekkernijen in restaurant LADUREEE met zijn beroemde macarons.

In het Macaron-paradijs

 

      

’s Avonds hebben we ons goed vermaakt in ons hotel

De volgende dag werden onze honden pas om 14.00 uur gekeurd. Daarom gingen we pas rond 10.30 uur naar de tentoonstelling.

“Unisono aus dem Elbe-Urstromtal”, eigenaar King Kolscar stond beide dagen alleen in de tussenklasse. Onze lieve Chris Beirendonk was haar in te showen. “Cloe” behaalde op beide dagen het CAC en is nu “Luxemburgs Kampioen”. Het nummer 168 in onze schaal van succes.

 

“Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal” werd 2e achter de teef, die voor deze keurmeester wederom de lange reis vanuit Ierland maakte. We wisten allemaal dat de eigenaar zou winnen met haar twee teefjes. Zo is het gebeurd. Verliezen op een show is één ding, maar georganiseerd winnen is gewoon moeilijk te accepteren.

Sterker nog, de keurmeester gaf “Uschi” het Res-CACIB. Was voor mij niet nodig geweest, had hij ook  aan de kampioensteef van de Ieren kunnen geven. Dan was het nog  duidelijker geweest.

Openklas teef: 1. Ormecka Riot Girl, 2. onze prachtige Uschi met hals en hoekingen en een hoofd dat goed bij haar lichaam past. 3. Amelie van Mac Garit

 

            

Op de 2e dag werden we rond 12.00 uur gekeurd en waren we daar rond 9.30 uur.

“Uschi en Cloe” waren er klaar voor

 

De keurmeester Mevr. J. Matejeci keurde op  de 2e dag, is ras-specialist, omdat zij het ras fokte, ze wist wat er in de standaard staat en heeft zich niet laten beïnvloeden.

“Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal” werd Beste Teef met CACIB en CAC

het was erg moeilijk om foto’s te maken omdat we allemaal tegelijkertijd in de ring waren. Daardoor is er weinig fotomateriaal. Op de eerste dag kregen we het een en ander van mevrouw Bechberger. Dank daarvoor.

Op 2-4-2023 vond er een CACIB show plaats in het mooie Salzburg/Oostenrijk. Helaas waren er slechts 2 OES geregistreerd vanwege de zeer moeilijke tentoonstellingsvoorschriften. Het keurt de Belg Dhr. Devriendt. Een reu in de kampioensklasse uit Duitsland “Pitt von der Müggelspree” en in de jeugdklasse Mevr. Laminger met haar 12 maanden oude “Vivian Westwood aus dem Elbe-Urstromtal”. Ze werd Beste van het Ras, zoooo goed gedaan. Proficiat aan de familie Laminger.

                

Slechts een week later op Paaszondag vond de CAC Show plaats in Goes/NL. Er werden 3 OES geregistreerd. 2x Chris Beirendonk met tussenklas reuen en “Coopers” dochter in jeugdklas. Gerda Jolink was net 18 maanden oud in de tussenklasse met “Ultra Chic aus dem Elbe-Urstromtal”. De keurmeester was de heer Beare, een Ier

De 3 OES in de ochtend op de Outdoorshow in Goes. Foto’s met dank aan Chris Beirendonk

Links: “Ultra Chic aus dem Elbe-Urstromtal” Uitmuntend 1, Res-CAC, middelste Chris Beirendonk met Beste van het Ras en CAC “Velevet Rose of Snowboot Bears” een dochter van Multi Ch. “Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal” en links Francien met Beste Reu CAC “Ursa Major Louicke of Snowboot bears”

Woensdag was “Ziva” nog in het schoonheidssalon in Maaseik

“Ultra Chic aus dem Elbe-Urstromtal” Eigenaar Mevr.  G. Jolink/NL

    Ultrachic aus dem Elbe-Urstromtal    

De kroon op de paastentoonstelling werd gemaakt door onze dierbare Dr. Ivan Durotrovic met zijn “Emma”

“Ch. Tak Amilia aus dem Elbe-Urstromtal” won Beste van het Ras op de CAC Show in Gazin Han in Servië, keurmeester Dr. Koban Kostic/SER

Beste van groep 1 en 3. Best in Show onder de keurmeester Dhr. Dragan Janjic/SER

BOB                                                                                                           BIG 1

      

Best in Show no 3

“Fritzi” woont bij Georgina Jensen in San Francisco/VS. Natuurlijk heeft “Fritzi” een mooie staart. Dit is echter een groot schandaal in de VS, omdat ze niet willen dat de OES met staart wordt tentoongesteld. Het kan Georgina helemaal niets schelen en nu heeft ze voor het eerst “Underpressure aus dem Elbe-Urstromtal” tentoongesteld in Vallejo/VS. Met natuurlijk een handler en de keurmeesters keurden  “Fritzi” op beide dagen. De eerste van 15 punten is gewonnen. Maar er zal een revolutie komen en het zal heel moeilijk zijn om te winnen.

Gerda Jolink was met haar “Ziva” op de internationale tentoonstelling op 22 april 2023 in Lingen/Duitsland. De keurmeester was de rasspecialiste Mevr. Heidi Müller/GER  kennel “Wild Frisians” OES.

“Ultra Chic aus dem Elbe-Urstromtal” won het CACIB, CAC en werd Beste van het Ras.

 

      +

een week later was er ook een int-show op 30-4-2023 in Hertogenbosch/NL. De keurmeester was mevrouw Van Veen uit Nederland.

CACIB, CAC en Beste Teef voor “Ultra Chic aus dem Elbe-Urstromtal” , BOB was Chris Beirendonk met “Louike”

 

Ja, en dan zijn er ineens nog mails over successen waar ik tot nu toe niets vanaf wist. Angelika Bardelli woont in Zwitserland en heeft al eeuwen honden van mij. Na vele jaren kreeg ze weer een geweldige teef van mij, de “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal”.

Ze was op het CAC/CACIB in Barje/Slovenië met haar “Luana” van 7 april tot 9 april 2023. Op alle 3 de dagen won ze Beste Jonge hond en kreeg het Jeugd CAC op de leeftijd van 9 maanden.

de eerste jeugdtitel is binnen: Sloveens jeugdkampioen “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal”

Afgelopen weekendop 29e april begon Angelika aan de lange reis van Zwitserland naar Berlijn. Zaterdag was er een CAC show van de British Herding Club. Er stonden 3 reuen en 10 teven aan de start. 4 van hen zaten in de jeugdklas en “Luana” was veruit de jongste.

De keurmeester was de bekende Deense alleounder Dhr. Hindse. Hij was enthousiast over “Luana” en zij won de jeugdklasse en werd BESTE TEEF. Foto met dank aan dhr. Zink en Holger Silberhorn.

Op 1 mei 2023 was er de Club Winner Show van de Britishe Hütehunde Club. Dezelfde honden waren ingeschreven, ditmaal gekeurd door de Tsechin Mevr. L. Klimova. “Luana” won opnieuw de jeugdklas en is nu Club Junior Winner. Helaas heb ik geen foto.