8 september 2021

Tentoonstellingen Augustus 2021

op 8-8- vond de eerste CACIB-show plaats in Gorinchem / Nederland, sinds september 2020 in Maastricht / NL. Alles was zeer strikt georganiseerd omdat het plaatsvond in de tentoonstellingshallen. We hadden Cooper, Lilou en onze Ocean aangemeld. Het was de eerste tentoonstelling voor Ocean. Om 8.30 uur mochten we de hallen in en om 9.00 uur begon de keuring. Dat was MEGA-stress. Zaterdag zijn natuurlijk alle 3 de honden geborsteld, maar alles moet nog een keer op gemaakt worden. We mochten alleen in een “bubbel” van 1 m x 1 m staan….dat kan niet met 3 honden en kooien en stoelen… wij hebben betaald voor 3 honden en hebben ruimte nodig voor 3 honden. Dat begrepen de medewerkers van de tentoonstelling ook, maar er gingen kostbare 5 minuten verloren. Ik kan geen 3 honden meer achter elkaar showen, daar ben ik te oud voor geworden. Daarom heb ik mij laten helpen door de bekende juniorhandlers Melissa en Priscilla van Oosten. Deze jonge, getalenteerde vrouwen zijn nu ouder dan 18 jaar en mogen niet meer deelnemen als junior handlers. Omdat het echter hun grote hobby en passie is om honden te showen op shows, zijn ze meer dan blij  om te pronken met geweldige honden. Ik ben trots en blij dat ze bereid zijn me te helpen.

op deze show waren slechts 4 Bobtails ingeschreven voor de keurmeester Mevr. R. Lochs uit Nederland. Onze 3 en mijn lieve Chris Beirendonk met haar teef in de openklas.

Om 9.00 uur stond Priscilla in de ring met “Rock me Amadeus aus dem  Elbe-Urstromtal”. “Cooper” was de enige reu en Priscilla presenteerde hem optimaal . Beste reu CACIB en CAC

9.o4 uur Paul moest helpen en hij moest onze “Ocean” Love’n Stuff Elbe-Urstromtal “showen in de jeugdklasse. Ocean is onze nieuwe teef die we in Californië / VS hebben gekocht. Soms moet je iets nieuws hebben. “Ocean” heeft Ch. Z Bayroeth aus dem  Elbe-Urstrotmal in haar pedigree in de 5e generatie. Paul en Ocean deden hun werk goed en ze kreeg Uitmuntend 1 en het Jeugd CAC.

9.08 uur stonden Chris en haar “Romantic Rendezvous with Kate of Snowboot Bear” in de open klasse met Uitmuntend 1

9.12 uur me “Lilou” Ch. Seejungfrau aus dem  Elbe-Urstromtal “Excellent 1. Lilou werd beste teef met CACIB en CAC en Chris met Kate Res-CAC

Toen moest ik het opnemen tegen Cooper met Lilou en hij ( Cooper) was beste van het ras

Priscilla van Oosten met  Beste van het Ras   “Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstormtal, de kerumeester Mevr.  Ricky Lochs en Beste Teef  “Ch. Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal”

“Cooper”.   Veel dank aan zijn baasjes, de familie Pütz-Turala, die het voor mij mogelijk hebben gemaakt om met Cooper shows te bezoeken en hem als dekreu te gebruiken.

van  “Ocean ” Love’N Stuff Elbe-Urstromtal” we konden geen foto maken op de tentoonstelling, geen tijd. Na de keuring mochten we maar 60 minuten blijven. De foto is de dag ervoor thuis genomen

Lilou “Seejungfrau aus dem Elbe-Urstomtal” Beste Teef

en Chris met haar  “Kate of Snowboot Bears”

“Lilou”broer “Rolfi” Seepferdchen aus dem Elbe-Urstomtal” had zijn eerste open show (zonder kwalificaties, gewoon om te oefenen) in Zweden. De eigenaar is Amilia Hemelin, die we erg waarderen

Ludwigshafen in Rijnland-Palts, een van mijn favoriete tentoonstellingen, bij mooi weer. Uiteindelijk slaagde de regionale  kynologenclub erin om een ​​CACIB-show te organiseren. Dit vond plaats in het weekend van 14/15 augustus 2021. Eigenlijk hadden we geen CAC’s nodig, we wilden gewoon naar het prachtige Rene Bohn Hotel, lekker eten en vrienden ontmoeten.

We vertrokken zaterdag rond 9 uur. 1 uur vast in een file in de buurt van Keulen. De A61 is na de verwoestende vloedgolf nog steeds afgesloten. We waren er rond 14.00 uur en konden gelijk intrekken in onze mooie kamer. “Cooper” en “Lilou” kregen een snack voor de lunch en Paul en ik ontspanden een beetje.

Om 14.30 uur kwam mevrouw Weissmann met haar “Ziva”en de heer Grimm met zijn “Tannhäuser” voor de finishing touch voor de show. Dat was ideaal om het  buiten op de parkeerplaats in de schaduw te doen.. Het was dat weekend 30 graden. Terwijl ik daar hard aan het werk was, kwamen de een of andere goede kennis langs gereden met de auto, op zoek voor een parkeerplaats. Om 16.00 uur kreeg ik een e-mail van de tentoonstellings organisatie. Vanwege de verhoogde corona-aantallen mocht je zondag pas 30 minuten voor de keuring het terrein betreden en alleen de geregistreerde eigenaar. 60 minuten na de keuring moest je het terrein weer verlaten. Zo’n onzin!!!! Voor sommigen waren er grote problemen. Gelukkig stonden Paul en ik als eigenaren geregistreerd, zodat we allebei op het terrein mochten.

‘s Avonds trakteerden we onszelf op een avondeten  in restaurant “Marly” aan de promenade van de Rijn in Mannheim. Het voelt als vakantie in het zuiden.

We hadden besloten dat we om 7.30 uur op de parkeerplaats van het beursterrein aan de Friederich Ebert Halle wilden zijn. Daar had ik tijd om “Cooper” en “Lilou” nog eens te borstelen  en klaar te maken voor de ring. Daarvoor konden we onze coronavaccinaties laten controleren en kregen we een rood lintje. Daarmee konden we ophet terrein  komen. Als u echter iets in de auto bent vergeten, kunt u eruit, maar niet meer terug.

In plaats van om 8.45 uur binnen te mogen, werd ineens gezegd dat we om 8.20 uur mochten passeren. Alles snel ingepakt en met de 2 honden en al hun bagage naar onze ring. Het terrein is erg mooi, met veel oude bomen. Deze schenken prachtige schaduw. Natuurlijk hadden we onze tent mee, maar tijd om hem op te zetten was er niet.

In totaal waren er 15 OES ingeschreven voor de keurmeester Mevr. Ursula Langer / GER. 2 ontbraken. Ik denk dat ik nog nooit bij Frau Langer heb geëxposeerd. “Ziva” Sexygirl aus dem  Elbe-Urstromtal “werd gestyled en wachtte op haar optreden. De keurmeester eindigde het met de beoordeling “Goed”. Ze vond de tandsluiting niet goed. Wat jammer, de rest van deze hond is uitstekend en de andere keurmeesters stoorden zich daar niet aan.  Dat was erg teleurstellend en ik had medelijden met mijn lieve mevrouw Weissmann.

Mevrouw Weissmann heeft wat foto’s van ons gemaakt, wachtend om te worden beoordeeld. Mevrouw Kirsch met haar Peewee en ik met Cooper

  

Meneer Grimm was met  zijn  “Tannhäuser aus dem Elbe-Urstromtal”alleen in de jeugdklasse. Hij behaalde Uitmuntend 1 en Jeugd CAC. Dit is zijn 3e jeugd CAC en daarom heeft hij de titel: Duits jeugdkampioen

De keurmeester Mevr. Langer bij het keuren

Gangwerk… als je goed kijkt zie je dat de hond in teelgang loopt. Dat betekent dat hij in ontspannen modus loopt als een kameel. Dit betekend dat de voor- en achterbenen aan dezelfde kant tegelijkertijd naar voren of naar achteren bewegen. Is zeer energiezuinig. Iedere OES  zou dit moeten kunnen doen. Wel onpassend  op de tentoonstelling omdat het er van achteren heel vreemd uitziet.

De beste Jeugdhond  “Tannhäuser aus dem Elbe-Urstromtal” , Beste Reu met  CACIB, CAC “Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal” , de Keurmeester Mevr. Langer en de BOB teef  ” Yanni nannini von den Blue Zottels. Fokker en Eigenaar Mevr.  B. Leonhardt.

nog eens  “Sexy Girl aus dem Elbe-Urstromtal”

onze  Lilou ” Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal” won de Kampioensklas en werd Res-Beste Teef

Elk nadeel heeft zijn voordeel: we waren rond 10.30 uur klaar met keuren en mochten en moesten het terrein binnen 60 minuten verlaten. Mevrouw Leonhardt met haar BOB moest alleen wachten tot de keuring in de erering om 16.30 uur begon. In 2019 wonnen we hier de groep met onze “Q’Anna Anka” en in 2014 wonnen we de groep met onze Bearded Collie teef Ch. Firstprizebears Meryl Streep “en Ch.” Himmlisch aus dem Elbe-Urstromtal” pakten de tweede plaats.

Op zondag was de specialeshow  in Wurtha-Fernrode / GER. Er waren slechts 4 OES (3 reuen en 1 teef) ingeschreven voor de keurmeester Mevr. K. Voye / GER. De familie Diringer was erbij met “Sean Connery aus dem Elbe-Urstromtal”  en erg succesvol. Het werd voor het eerst voorgebracht  in de tussenklasse. Hij behaalde het CAC-VDH-SA en werd beste van het ras. Een super SUCCES

De enige geregistreerde teef was dus beste teef “Poet’s Garden I’m So Beautiful” en “Sean Connery aus dem Elbe-Urstromtal” Beste reu en beste van het ras

Am 28.8.2021 hielt der Greater London OES Club seine jährlich Clubshow mit CC ab. Corona bedingt gab es diese Show im letzten Jahr nicht.  Frau Pat Bradly/GB richtete. “Otto” hatte nach langer Corona Pause endlich wieder einen “Auftritt. Inzwischen in der Offenen Klasse. Es gab nur 2 Rüden und Frau Bradly gab “Otto” den 2. Platz

JW  Red Devil aus dem Elbe-Urstromtal” inzwischen 3 Jahre alt und im Besitz von Debbie und Martin Palmer in UK.

                 

Nach langer langer Zeit habe ich endlich wieder Foto bekommen können von Red and Hot aus dem Elbe-Urstromtal. Denisa aus Tschechien war so freundlich mir die Fotos zu überlassen. Die Besitzerin von “Red und Hot aus dem Elbe-Urstromtal” ist Frau Dr. M. Pospislova/CZ. Es ist die Wurfschwester zu Red Devil und Rote Rose.

Sie war mit ihr auf der Ausstellung in Mlada Bolslav in Tschechien. Richterin war Frau Anna Kochan/Polen.

    

“Red and Hot aus dem Elbe-Urstromtal” erhielt das Res-CACIB, Res-CAC. Die Hündin “Karina Bohemia Ciri” in der Mitte wurde 3. und die Hündin Rechts wurde 1. mit CACIB und CAC “Modry Kanon Quida”