29 augustus 2023

Tentoonstellingen in augustus 2023

Het houdt maar niet op met regenen! Dat is al vervelend in juli en augustus, maar als je 2 buitenshows hebt, wordt het echt gemeen.

Op zaterdag 5-8-2023 organiseerde de BRABO hondenclub een show in Braschaat/BEL. Speciaal voor de veteranen en jeugdhonden, die daar het CAC voor de titels kunnen behalen. Voor de andere klassen was het een Open Show. De club heeft een prachtig terrein en had tenten opgezet voor de exposanten. Dit was geweldig en maakte de dag ontspannen. We konden onze tent in de auto laten staan voor de volgende dag in Rotterdam. “Caro” was weer alleen, keurmeester was Mevr. Ingrid Hectors/BEL. Ze schreef een prachtig keurverslag over onze “Caro” en ze werd Beste van het Ras met het 2e Jeugd CAC.

Paul presenteerde haar zeer vakkundig “Vorbildlich aus dem  Elbe-Urstromtal“.

 

Dat was om 10 uur ’s ochtends, weer begon het lange wachten tot de Erering, die om 3 uur begon. Tussendoor was het koud en regende het. Het hielp niet: Paul moest de goede oude Pedigree Chum deken uit de auto halen. Het is geen Schotse tartan, maar een prijs, die je vele jaar geleden in Engeland kreeg als je Beste van het Ras werd. Ik denk dat het rond het jaar 2000 was.

In de erering, deze keer gepresenteerd door mij, behaalde onze “Caro” de 2e plaats in groep 1. Keurmeester was Dhr. Theo Leenen/BEL

De volgende dag was de beurs in Rotterdam/NL. Eigenlijk werd de show altijd in de AHOI hallen gehouden, maar dat werd te duur. Dus organiseerde de club de CAC show op hun eigen clubterrein in Bergschenhoek/NL. Altijd geweldig bij mooi weer, maar het zou gaan regenen. Alle weersvoorspellingen waren verschrikkelijk. Eerst dachten we erover om thuis te blijven. Dat hebben we niet gedaan, maar we hadden maar 2 honden meegenomen in plaats van 3. “Caro’s” broer de “King” (Vollblut aus dem  Elbe-Urstromtal) was ingeschreven en eigenlijk zou zijn eigenaresse Kinga hem showen. Ze heeft geen tijd meer. Helaas…..

We stonden om 4.30 uur op, het regende, lieten de 2 showhonden “Caro” en “Cloe” met sokken aan uit, onder de overdekte buitenkennel. Tegen de tijd dat alle anderen hun ochtendtoilet hadden gedaan, waren ze nat. We vertrokken om 5.45 uur in hevige regen en kwamen om 7.40 uur aan op de camping. Het regende hard en er was aquaplaning op de snelweg. Ik vroeg me af hoe dit allemaal zou gaan werken.

Eenmaal daar, ontdekten we dat de parkeerplaats een flink eind lopen was en maar plaats bood aan een paar voertuigen. Met mijn handicapvergunning mocht ik parkeren op het terrein, dat een erg drassig grasveld had. Dus niet vast komen te zitten. Het regende! Knarsetanden. We moesten allebei de tentoonstellingstent opzetten in de regen. Mijn haar was geruïneerd en mijn regenjas was niet meer waterdicht. Paul had geen problemen met zijn kale hoofd en Jack Wolfskin jas. Het maakt niet uit met of zonder kapsel, het wordt tentoongesteld. De honden waren om 8.30 uur droog in de tent.  We hoorden trouwens dat niet Mr Beatty uit Ierland keurde, maar Mr Rooney uit Ierland. Er waren 11 OES ingeschreven, 3 reuen, waarvan er 2 ontbraken en de rest waren   teven. De jeugdklasse was het sterkst met 5 teven.

Alles pakte goed uit. Het regende niet, we bleven droog.

Onze “Caro” won de sterke jeugdklasse, “Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” 10 Maanden oud

                   

van rechts naar links: 1. Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal, 2. Brwyn’s Zelda, 3. Very Vain Viviane of Snowboot Bears, alle 3 met Uitmuntend, 4e met Zeer goed , Joy With Jive from Rocky’s Desteney

Toen was het de beurt aan “Cloe”. Met haar 22 maanden in de kampioensklasse tegen Ch. The Amazing Piper of Snowboot Bears. Maar “Ch. Unisono aus dem Elbe-Urstromtal” eigenaar King Kolscar, won de kampioensklas. Ze was ook Beste Teef tegen “Hockesberghe’s Walc Grace us Giulia” van Peggy Kraaijenveld, die als enige teef in de Openklas uitkwam.

Der keurmeester mocht onze “Cloe” “Unisono aus dem Elbe-Urstromtal” en gaf haar Beste van het Ras tegen de enige reu “Ch. Vigilat’s Special Surprise Sheriff” van A. Handgraaf.

Toen bleef het droog vanaf 10 uur totdat de erering om 16 uur begon en het dikke druppels regende en we nat werden. Er was deze keer geen plaats voor ons op het podium. Hoe dan ook, nat maar gelukkig

“Ch. Unisono aus dem Elbe-Urstromtal” Beste van het Ras

Gerda Jolink reisde met haar “Ziva” naar Oldenburg/GER voor een 3 dagen show. Dit bleek een zeer succesvolle aangelegenheid te zijn:

“Ultrachic aus dem Elbe-Urstromtal”

4-8-2023 Nationale Show Kerumeester Mevr K. Voye/GER   Uitmundend 1, CAC

5-8-2023 International Show, Kerumeester  Herr M. Wibier/NL Uitmundend 1, CACIB, CAC, Beste van het Ras

Op zaterdag weigerde de eigenaar van de enige ingeschreven reu te blijven staan voor de BOB en BOS foto.

6-8-2023 Internationale Show, keurmeester Mevr. H. Müller/GER, Uitmundend 1, CACIB, CAC, Beste van het Ras.

Mevr. Müller en ook Dhr. Wibier waren beide fokkers van het Old English Sheepdog ras, dus echte rasspecialisten!

Beste Reu Veteraan Pennylane Attention Please van Mevr. Klein, de keurmeester Mevr. Müller en Beste van het Ras “Ultra Chic aus dem Elbe-Urstromtal”.

Op 5 en 6 augustus was Anglika Bardelli uit Zwitserland ook aanwezig . Zij showde haar “Luna” in de jeugdklasse en werd beide keren Beste Jeugdhond en behaalde de titel Duits Jeugdkampioen.

Links “Verliebt aus dem Elbe-Urstomtal”, rechts “Ultrachic dem Elbe-Urstromal”.

 

Martina Weissman was met haar prachtige “Multi Ch. Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal” op de Double Special Show in Wirgens/GER. Op zaterdag keurde Dhr. Muldoon en op zondag Mw. Muldoon uit Ierland. “Ziva” diende alleen als opvulling in de Kampioensklasse. Het is triest om te zien wat keurmeesters zich permitteren! Een OES zou nog steeds een vierkante hond moeten zijn, met een aanmoedig gewelfde nek en elastische gangen en vrij van bruin (zeker in de kampioensklasse). De vele foto’s van deze show op Facebook spreken voor zich.

Dinsdag 15.8.2023 was een feestdag in België. De hondenclub van Aalst/BEL had een show georganiseerd voor jeugd en veteranen. Dit was de kans voor een 3de jeugd CAC voor onze “Caro” . Ik moest dit echter alleen doen, want Paul werkt in Nederland en daar was het geen feestdag. De show vond plaats in Geraardabergen/BEL, ruim 2 uur en 15 minuten rijden. De wekker ging om 5 uur ’s ochtends, vertrek om 6.15 uur. s Avonds was ik rond 8 uur weer thuis. Maar met een nieuwe Belgische Jeugdkampioen in mijn bagage! Mrs Rooney uit Ierland keurde de 4 OES puppies en de 2 teven in de jeugdklasse. “Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” werd Beste van het Ras en kreeg het 3e Jeugd CAC. Nu heeft “Caro” aan alle voorwaarden voldaan om Belgisch Jeugdkampioen te worden. Dat was nog niet alles op deze dag! Nadat we om 10 uur gekeurd waren, vond de keuring in de erering plaats om 4 uur…… dat was weer lang wachten. Het was heerlijk weer en ik had leuke gesprekken. De heer Rooney, ook uit Ierland, keurde de jeugdhondengroepen en “Caro” won de jeugdgroep 1. In de groepscompetitie van alle BOB-honden zat ze bij de laatste 3 honden in groep 1, helaas werd er maar 1 geplaatst.

Het was een erg vermoeiende dag, want ik moest in mijn eentje de tent opzetten en de kooi, tafel, stoel, tassen en trolley uit de auto hijsen en ’s avonds weer terug. Ik heb het gedaan en was uitgeput.

Het was moeilijk met de foto’s. Ik heb maar 1 foto van Caro en mij. Er was geen tijd in de ring en mijn OES mede-exposanten hebben naar verluidt geen foto’s van de 2 jeugdhonden. Ik zal er over nadenken om op de volgende shows foto’s van deze dames en heer te maken en ze dan op een sportieve manier ter beschikking te stellen.

Belgisch Jeugdkampioen “Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” 11 maanden oud

 

   

Op 20.8.2023 vond zoals gewoonlijk de Internationale Show in Ludwigshafen/GER plaats. Ik ben er al vaak geweest, altijd geweldig als het mooi weer is. Deze keer was het bijna te warm. Gesa Milde maakte de lange reis vanuit Hamburg met haar “Uffe”. Na een lange showpauze wilde Gesa het weer weten . Er waren 8 OES ingeschreven voor de Italiaan Bruno Maffezzoni. En……

Ch. Pulverfass aus dem Elbe-Urstromtal” werd Beste van het Ras. Maar hij is ook een hele mooie OES reu.

              

Op de laatste zondag in augustus vond er een  Show van de Britise Herderclub  plaats in Bad Salzhausen/Hessen/GER. Keurmeester was Dhr. H. Steinmetz en hij had 7 OES te keuren. Mevr. Regenhardt was zeer tevreden met haar Ch. “Take That aus dem Elbe-Urstromtal” met Uitmuntend 1 en CAC en Angelika Bardelli was al weer onderweg  juist na de Wereld Show in Geneve op woensdag en donderdag. Haar “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal” werd Beste van het Ras uit de jeugdklasse over sterke concurrentie. Gefeliciteerd.

Foto met dank aan Mevr. Nadja Streb, rechts met haar beste reu “Just Friends You and me” , de keurmeester Dhr.

Beste van het Ras op 14 maanden “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal”.

 

 

  “Ch. Take That aus dem Elbe-Urstromtal”