13 december 2023

Tentoonstellingen in december 2023

December wordt voor ons weer een drukke tentoonstellingsmaand met 3 shows op rij.

De jaarlijkse tentoonstelling van de British Sheepdogs Club vond plaats in Merelbeke/België op 3 december 2023. Merelbeke ligt heel dichtbij Gent, bijna 2 uur rijden. “Uschi” had het laatste CAC nodig nadat zij ruim een ​​jaar geleden het eerste CAC in België had gewonnen. Mike en Lilianne Friederich besloten om “Uschi’s” broer “Udo Jürgens aus dem Elbe Urstromtal” op een tentoonstelling te laten zien. De kleinere en vooral gezellige clubshows zijn meer dan ideaal. Mevrouw V. Degetere uit België moest 9 OES keuren, waarvan 2 kampioenen (reu en teef). Chris van Beirendonk start deze dag met “Casanova”. Dit is een puppy die wij hebben van Denisa uit Tsjechië gehaald hebben. Hij heeft een geweldige en veelbelovende afstamming.

Hij is ook heel mooi, tenminste dat vinden wij, Chris en ik, en dat werd die dag bevestigd:

Beste Puppy klasse en later best in show bij de jongsten

“DEMABO Casanova” gefokt door Denisa Bohuslavova, eigenaar Chris van Beirendonk

(Vader: Emerson Bambini Di Praga (een zon van de prachtige  Ch. Hot’n Spicy aus dem Elbe-Urstromtal) Moeder: Ch. Mona Lisa aus dem Elbe-Urstromtal, een nestzus van  “Ch. Queensize aus dem Elbe-Urstromtal)

    

Daarna was het de beurt aan ‘Skipper’. Chris was zo vriendelijk om hem voor ons tentoon te stellen. Alles ging heel goed en Skipper won van de andere reuen en werd

Beste reu “Udo Jürgens aus dem  Elbe-Urstromtal” eigenaren Liliane en Mike Friederich

  

“Uschi” deed alles goed en werd beste van het ras over haar broer en was die dag ook “Belgisch Kampioen”, haar 6e titel in 2023.

“Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal” Beste van het ras en Res-Best in Show

  

“Uschi” en haar broer “Udo Jürgens”

De dag ervoor, op zaterdag 2 december, vond de kersttentoonstelling van de Deense OES Club plaats in Denemarken, in Lille Skensved. Er waren 28 OES geregistreerd voor de rasspecialist en voormalig fokker de heer L.J Hjorth uit Noorwegen. De grootste klasse met 6 reuen was de kampioensklasse reuen. Deze werd gewonnen door “Ch. Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal”, die later ook Beste Reu van de tentoonstelling won. De eigenaresse is Amilia Helin uit Zweden.

“Ch. Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal”,

1e plaats kampioensklasse reuen: “Ch. Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal”, 2e plaats: Enchant Kingsize of Love

BOB werd de teef”Danish Delight Again a New Beginning” en BOS “Ch. Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal”

Foto’s met dank aan de Deense OES club

Het weekend van 9/10 december 2023 was ZEER succesvol voor onze fokkerij:

In Mexico was er de driedaagse Winter Circuit-tentoonstelling in Mexico-Stad. Mijn lieve Angeliqua Cordova uit Guatemala had haar “Aramis” naar haar vriend en handler David Padilla gestuurd om deel te nemen aan deze shows. Dat was een HEEL goede beslissing!

“Van Cleef aus dem Elbe-Urstromtal” won:

2x 3. Best in Show

3x Bester van groep 1

3 x Beste van het ras

Nieuwe kampioen: Mexicaanse kampioen (nr. 173 vooe het Elbe-Urstromtal en de 6e kampioen kind voor zijn vader “Rock me Amadeus)

ook: Pan-Amerikaans kampioen en intercontinentaal kampioen

De keurmeesters waren: de heer A. Rojas/Mex, de heer R. Paquette/Canada, mevrouw S. Deptuch-Flechter/Canada en de heer M. Lepasaar uit Finland

Angelique schreef op Facebook:

Cornelia Loest Bedankt dat je mij deze prachtige jongen toevertrouwt. Hij maakt ons allemaal trots.
David Padilla Bedankt voor je vriendschap, je werk en toewijding met mijn honden.
Aramis is een hond waar ik al jaren van droomde. Ik dacht dat ik misschien nooit zo’n hond zou kunnen hebben, en het bleek dat het “Aramis” was dem de juiste was.

Dit weekend vond er ook een 3-daagse CAC/CACIB tentoonstelling plaats in Praag/CZ:

“Verliebt aus dem  Elbe Urstromtal” werd voorgesteld door de eigenaresse, mevrouw A. Bardelli/CH.

Ze behaalde de 2e plaats met Res-CAC van keurmeesters R. Kotlar uit Hongarije en mevrouw M. O’Sullivan uit Ierland.

De rasspecialist en fokker van dit ras, de heer M. Wibier uit Nederland, beoordeelt “Verliebt” met Uitmuntend 1, CAC en Res-CACIB

Foto met  Dank an Marta Salomonova Zezulova

Links op de achtergrond de winnaar “DEMABO Antea” van Denis en Martin Bohuslavo, zij is voor 75% een Elbe Urstromtaler

In het zonnige Californië was de lieve Georgina Jensen op de tentoonstelling van de Salinas Kennel Club met haar “Under Pressure from the Elbe-Urstromtal”.

“Fritzi” won Uitmuntend 1 en Res Kampioen

Wij waren op de kersttentoonstelling in Gorinchem/NL met “Caro” en “Uschi”. Het is altijd een gezellige show met veel ruimte en ontspannen mensen. Voor de keurmeester, mevrouw L Mouchart-Kleingeld/NL, waren 10 OES ingeschreven, 3 reuen en 7 teven.

Chris van Beirendonk was die dag jarig en kreeg een leuk cadeautje: Beste reu met haar “Sam” Vouge Versus Versage of Snowboot Bears” uit de jeugdklasse. Hij is echt een geweldige reu. Zijn trotse vader is “Udo Jürgens uit de Elbe-Urstomtal”

 

Res- Beste reu me  CACIB was Gesa Milde mit Ch. Pulverfass aus dem Elbe-Urstromtal”, dhij heeft nu de titel van internationaal kampioen.

links Gesa met “Pulverfass” rechts Chris mie “Sam”                                                         Int-DK-D-VDH-Ch. “Pulverfass aus dem Elbe-Urstromtal”

    

“Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” zoals altijd won de jeugdklasse. Helaas hebben wij geen foto.

“Uschi” sloot de ronde af met de de , helaas was de keurmeester die groep 1 moest keuren ziek geworden. De vervangende  keurmeester, de heer Jos de Cuyper/BEL, had niets voor ons over. “Uschi” neemt nu een pauze. Ze heeft zoveel gewonnen in 2023, dat is een maatstaf voor anderen.

Chris met “Vouge Versus Versage of Snowboot Bears” beste reu, keurmeester mevrouw Mouchart en beste van het ras “Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal”

Zoals altijd op deze show was er het traditionele kerstfeest voor ALLE OES-exposanten. Dat is heel goed, want we houden tenslotte allemaal van hetzelfde ras, of we nu een concurrent zijn of niet.

we vierden  ook Chris van Beirendonk , die jaarig was

De laatste tentoonstelling in 2023 was de Belgische winnaar in Brussel/BEL op 16 en 17 december 2023. Er zijn 4 tentoonstellingen op 2 dagen met 2x CACIB en 2x CAC shows. Het enige interessante eraan is de dubbele CAC die in elke klasse gewonnen kan worden. Het kost mij veel moeite om aan deze show deel te nemen. Waarom? De keuring begint om 08.00 uur met de eerste show, de tweede show is vanaf 13.00 uur. Het parkeren en de megalange route naar de hallen is dramatisch. Vorig jaar waren de zalen ijskoud. Er is weinig ruimte voor de exposanten. Een hoogtepunt zijn de prachtige, met kerst versierde ringen. De erering is echt prachtig versierd en er zijn veel kerstfotoplekken. MAAR, als de inlaat om 6.30 uur in de ochtend is, het regent en de parkeerplaats bijna een marathonafstand van de hallen is, dan moet je je afvragen of je dat wilt. Ook is het erg duur om je in te schrijven voor de 4e tentoonstelling. De kerumeester  waren: 1 x het werkt helemaal niet voor ons, 2 x we ​​hebben vertrouwen en één keer zo-la-la. Met andere woorden: we hebben ons zaterdagochtend niet aangemeld. Dit is ook goed geweest. Wij spraken met Chris af, wie welke hond zou aanmelden. We wisten dat Alain uit Frankrijk kwam en hij had ook CAC’s nodig. Gelukkig zijn we onderling zo sportief dat we hebben afgesproken mits  iemand alles heeft en iemand nog iets nodig heeft, wij niet meer met de hond de ring in gaan. Een goede zaak, als dat het geval is. Ik heb mijn “Caro” ingeschreven voor 1x zaterdag CAC en zondag 1 CACIB en 1 x CAC in de tussenklas omdat ze zaterdag precies 15 maanden oud is geworden. Ook hebben wij onze “Ocean” ingeschreven voor de 3 shows in de kampioensklasse. Voor zondag heb ik Gerad Jolink gevraagd om haar “Ch. Ulta Chic aus dem  Elbe-Urstromtal” in te schrijven op de open ochtend en middag in de kampioensklas. We hoopten dat iedereen kon winnen wat hij nodig had.

Zo verliep ons experiment:

Chris en Alain wonnen ’s ochtends alles bij de keurmeester Dhr. Spruyt/BEL, waardoor Alain zijn kampioenteef niet meer hoefde te showen. Hij had slechts 1 CAC nodig voor zijn reuen.

In de middag was er een mooie overwinning voor ons, maar een bittere teleurstelling voor de anderen. De keurmeester Dhr. N. Smolic uit Kroatië, die zelf ooit bobtails had, gaf de overige 3 honden een ZEER GOEDE. “Ocean” Ch. Love’n Stuff Elbe Urstromtal” behaalde het CAC in de kampioensklasse en heeft een nieuwe titel: Belgisch Kampioen. Onze “Caro” Multi Junior Ch. “Vorbildlich aus dem  Elbe-Urstromtal” won haar eerste CAC en werd beste van het ras. Er was wat onrust onder de exposanten, de keurmeester legde heel duidelijk uit wat hij wilde zien. Er was geen erering op de CAC Show, alleen voor de CACIB Show. Arme Alain kon niet naar huis nu en moest de volgende dag terugkomen voor zijn laatste CAC.

Multi Junior Kampioen “Vorbildlich aus demElbe-Urstromtal” Beste van het ras onder keurmeester Dhr. N. Smolic/HR

Ch. Love’n Stuff Elbe Urstromtal” nieuwe Belgische kampioen

We hebben wederom ons kleine kerstfeest gehouden met alle OES-exposanten. Onze twee Engelse exposanten kwamen iets later.

We moesten de volgende ochtend midden in de nacht bij de hallen zijn om ergens op de berm te parkeren, zodat de wandeling naar de hallen niet eeuwig duurde. De dag ervoor moesten veel exposanten 1,5 uur wahten en lopen van de parkeerplaats naar de hallen.

We gingen ’s avonds naar het hotel en gingen op tijd naar bed. Om 4.15 uur ging de wekker, vertrek naar hal 5.15, aankomst hal 5.30. Rond 06.00 uur arriveerden de eerste exposanten om tijdig voor de gesloten poort te wachten. We stonden op de tweede plaats en wachtten 45 minuten in wind en motregen. Eindelijk om 6.15 uur gingen de poorten open en kon de lange wandeling naar de hal beginnen. Godzijdank was alles gedekt.

De keuring van de OES begon om 8.10 uur met de Luxemburgse allround keurmeester mevrouw Melchior. “Ocean” deed niet meer mee, ze had alles, maar Gerda Jolink kwam met “Ch. Ultrachic aus dem  Elbe Urstromtal“. Chris Beirendonk had besloten pas in de middag te komen, omdat ze ’s ochtends niets meer nodig had. Het resultaat was dat we nog maar 4 OES overhielden, 2 reuen en 2 teven. “Caro” werd Beste Teef boven “Ultrachic” en behaalde haar eerste CACIB op precies 15 maanden. PERFECT! Gerda won het dubbel CAC uit de open klasse met “Ultrachic”

” Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” Beste teef, de keurmeester Mevr. Melchior/LUX en Res- Beste teef “Ch. Ultrachic aus dem Elbe-Urstromtal” met eigenaar Gerda Jolink

Beste van het ras werd gewonnen door Alain Labous met “Ch. Spartacus of Realty Dream”, wat goed was omdat het pas 9.00 uur was en je verplicht bent om naar de erering te gaan, anders worden je overwinningen ontnomen. De erering begon pas rond 18.00 uur de dag ervoor ….

” Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” Best teef,

Als ik enig verstand had gehad, zou ik mijn spullen hebben gepakt en naar huis zijn gegaan. Maar ik wilde mijn prachtige “Caro” voor de eerste keer (en nu voor de laatste keer!) ter keuring aan keurmeester Pedro Delrue uit Portugal voorstellen. Daarom was ik zo stom en bleef tot 14.00 uur, om 2e te worden van de 3 overgebleven teven. Ik maak ook nog steeds domme fouten.

BOB Chris van Beierendonk met “Unforgettalbe Black Mask of Snowbootbears” 2e plaats “Caro” en 3e plaats “Ultrachic”