30 juli 2023

Tentoonstellingen in juli 2023

Een rustige juli tot nu toe. Het was ook veel te warm voor tentoonstellingen. Ik kon het niet helemaal loslaten. Op 15 en 16 juli 2023 vond een dubbele CACIB tentoonstelling plaats in Douai/F. Douai ligt in het noorden van Frankrijk, ongeveer 30 km achter de grens met Mons in België. De hallen zijn groot en de show is geweldig georganiseerd. Ik zou graag willen dat “Cloe” in een 3e land wint zodat ze in maart 2024 haar Internationaal Kampioen titel  kan afwerken. Gelukkig was “Cloe’s” eigenaar, mijn lieve King Kolscar klaar voor een damesweekend. We vertrokken op vrijdag en hadden een geweldige tijd in het hotel.

Op zaterdag stonden we om 9 uur aan de start. De Nederlander Mr. Jipping zou keuren, maar de keurmeesters werden gewisseld. Nu keurt de Roemeense Mevr. A. Giura de enige 2 geregistreerde Bobtails.

Johann Wulteputte stond met zijn teefje aan de start in de jeugdklasse, en behaalde zijn uitmuntende 1 met “Brywn’s Zelda”.

Onze Cloe werd Beste van het Ras met CACIB “Ch. Unisono aus dem Elbe-Urstromtal”.

 

Daarna begon het lange wachten. Om 16.15 uur werd groep 1 gekeurd door de heer Norman Deschymere uit België. Het was een grote en zeer goed bezette groep en we waren meer dan blij dat we bij de laatste 6 waren geëindigd. Slechts 3 zijn geplaatst.

Op zondag 16-7-2023 was het pas rond 10.30 uur onze beurt, deze keer hadden we meer concurrentie. Er waren 2 reuen ingeschreven, de teef van Johan Wulteputte in de jeugdklasse, een teef in de open klasse, Cloe in de kampioensklasse en een veteranenklasse. De keurmeester was de Fransman meneer Kramer.

Alles verliep naar wens. “Cloe” Ch. Unisono aus dem Elbe-Urstromtal” werd opnieuw Beste Teef en Beste van het Ras werd Kampioensklasse Reu van Pascale. We konden dus rond 12 uur aan onze terugreis beginnen en hoefden niet te blijven voor de erering.

Pascale met Ch. Youandi Frappucino Beste van het Ras, de keurmeester Dhr. Kramer en Ch. Unisono aus dem  Elbe-Urstromtal, Beste Teef

 

De regenachtige maand juli met zijn buitenshows is een uitdaging voor een exposant van langharige honden! Op 29.7.2023 vond de Duitse Winner Show plaats in Gelsenkirchen op de windhondenrenbaan. Op zaterdag hadden we “Uschi” ingeschreven voor de Italiaanse keurmeester mevrouw Ceccarelli. We werden pas om 13.45 uur gekeurd. Heerlijk, je kunt uitslapen tot 8 uur en hoeft pas om 10 uur weg. Volgens het weerbericht zou het echter om 14.00 uur gaan regenen en onweren. Heel slecht! We vertrokken met een tent en rubberlaarzen voor Paul en mij. De andere OES-exposanten waren allemaal al op het terrein met tenten en an het  borstelen. We vonden een heel goede plek bij de andere OES-mensen voor onze tent en dronken eerst koffie. De zon scheen en het was erg warm. Gerda Jolink was er ook met haar “Ziva”. Het was een geweldige dag voor onze “Uschi”. De keurmeester vond zo’n prachtig woord om te beschrijven wat er zo bijzonder is aan Uschi: female with the great Distinction.  Je zou het kunnen vertalen als “bobtail dame, heel bijzonder en sublim”.

“Uschi Glas uit het Elbe-Urstromtal” werd beste van het ras van de 13 ingeschreven OES.

De erering begon om 15.40 uur. Onze “Uschi” en de door ons gefokte Bearded Collie Ch. “Firstprizebears Pikes Peak” zaten bij de laatste 6 van de wederom grote groep 1. Keurmeester was Mevr. Kammerscheid-Lammers uit Duitsland. Precies op dat moment begon het flink te regenen met onweer. We waren niet geplaatst, dus we renden snel naar de tent. Daar had het al binnen geregend, want de zijwanden waren open. “Uschi” werd snel in de kooi gezet en Paul sloot de zijwanden in de hevige regen. We moesten 1 uur wachten tot de hevige regen ophield. In de tent stond de vloer onder water. We hebben altijd een zeil op de vloer, dat onder en over het water stond. Het druppelde van het dak van de tent in Uschi’s waterbak. Rond 18.00 uur stopte de regen. We trokken Uschi’s kooi op de lichte verhoging naast onze tent. Met de hulp van 2 mede-exposanten trokken we het zeil uit het water en over het kleine hek. De tent werd door 4 mannen op de verhoging geplaatst. Nu konden we duidelijk zien dat we in een holte stonden waar de regen zich had verzameld. We pakten alles in en reden naar huis.

De volgende dag hadden we eenwederom een openluchtshow met “Caro” in België, 2 uur rijden van ons vandaan. We hadden dus geen andere keuze dan alles uit te pakken. Er zat water in mijn showtas en alle handdoeken waren nat in de andere tas. Godzijdank scheen de zon bij ons, de tent en het dekzeil werden ook uitgespreid om te drogen. Het volgende filmpje laat de hele ellende zien.

Allereerst onze prachtige “Uschi Glas uit het Elbe-Urstromtal” Beste van het Ras en German Winnaar

de waterwerelden in Gelsenkirchen….

              

alles uitgespreid om te drogen

Uschi wachtte binnen al ongeduldig op haar avondeten.

    

De wekker ging de volgende ochtend om 5.15 uur, we moesten om 6.45 uur weg. We deden er die ochtend langer over dan normaal. We moesten de tent en alle tassen weer inpakken. Gelukkig was alles droog. We hadden “Caro” ingeschreven voor de Jonge Honden en Veteranendag in Geraadsbergen/BEL. Dit is achter Brussel en ruim 2 uur rijden. We hoopten dat “Caro” daar haar eerste punt voor het Belgisch Jeugdkampioenschap kon winnen. Ze was de enige ingeschreven OES en werd gekeurd door Mevr. Timmermans -Kadenko uit Nederland om 10.10 uur.

Beste van het Ras en Beste Jeugdhond voor “Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” met haar net 10 maanden. Mevrouw Timmermans keurde ZEER streng en heel veel honden uit de groep kregen slechts een Zeer Goed.

Het bleef droog maar het waaide veel, wat goed was om onze tent te luchten. Om 16.00 uur zou de show afgelopen moeten zijn en we hopen dat groep 1 en daarvoor de jonge honden rond 15.00 uur gekeurd worden. Dit zou mevrouw Timmermans moeten doen.

Om 16.00 uur hoorden we dat ze naar huis was en dat de heer Vanhoenakker/BEL als vervanger keurde. In beide wedstrijden voor Beste Junior en Beste van de Groep negeerde hij onze mooie Caro volledig. Maar dat wist ik van tevoren. Fatsoen vereist echter dat hij zijn hond in volle glorie presenteert.

de indrukken van de dag

“Fritzi” van Georgina Jensen uit San Franciso/USA had ook een succesvol showweekend op de Golden State Summer Shows. Deze keer zonder professionele handler. Georgina deed het erg goed hoe ze “Fritzi” showde.

Het is Georgina’s eerste OES.

Resultaat van 4 shows op de IABCA show van 22-7 tot 23-7-2023.

Uitmuntend 1 Beste van het Ras en 4 keer met de volgende keurmeesters: Mevr. R. Silveira/INT, David Powers/USA, Claire L. Mancha/USA en Shawn Brown/USA.

Express klasse winnaar met Dhr. Robin Hug/INT, 1e plaats in de herders groep gekeurd door Mevr. Claire L. Mancha

“Underpressure from Elbe-Urstromtal”