30 juni 2023

Tentoonstellingen in juni 2023

Na het intensieve pinksterweekend met de Euroshow etc. hebben we niet stil gezeten.

Op zondag 4-6-2023 vond de CAC show van de British Sheepdog Club plaats in Weiswampach in Luxemburg. Er waren 5 OES geregistreerd, allemaal teven! in de jeugdklasse 2, open, tussen en kampioensklasse elk 1 teef. De keurmeester was de heer Paul Jentgen uit Luxemburg.

Chris Beirendonk was de grote verliezer van de dag met haar prachtige Norman dochter “Viv”. Ze werd 2e in de jeugdklasse.

alle anderen kregen hun CAC, omdat er in elke klasse een CAC is.

de winnende teven: De jeugdklasse, “Uschi Glas“, Gerda Derksen met “Ultrachic aus dem Elbe-Urstromtal” en Chris met “Stien”.

“Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal” won op deze show haar 2e CAC en voldoet nu aan alle eisen voor de Luxemburgse Kampioen. Zij is kampioen nr 170 in onze lange galerij.

Het hoogtepunt van de dag was: onze “Uschi Glas” won de Best in Show

Ook onze hardwerkende exposant Angelika Bardelli uit Zwitserland was weer onderweg. Deze keer naar Dijon/Frankrijk. Op zaterdag was er een CACIB show en op zondag het kampioenschap.

Keurmeester op zaterdag was de heer Kerfriden uit Frankrijk voor de 14 OES. Beste jeugdhond en beste teef uit de jeugdklasse was voor “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal“.

Foto’s met dank aan Bruno Rip

Op zondag keurde Dhr. Karcher/Frankrijk en “Verliebt aus dem Elbe-Urstomtal” werd Beste Jeugdhond en voldoet nu aan alle eisen voor Frans Jeugdkampioen. Dit is “Luana’s” 3e jeugdtitel in minder dan 2 maanden tijd

Mevrouw Georgina Jenssen heeft een goed weekend gehad op de Woofstock Shows in Californië:

“Underpressure aus dem Elbe-Urstromtal “(AKA Fritzi) kwispelde dit weekend met haar staart op de Woofstock hondenshow! ( en dit is in USA echt een no go een hond met start bei de OES te showen!)
Resultaten:
– Vrijdag- 2e open tevenklas– Keurmeester Linda Clark from OK
– Zaterdag- Winner open tevenklas– Keurmeester Juan Miranda. Een pluim voor deze internationale keurmeester voor zijn indrukwekkende professionele vaardigheden bij het beoordelen van de selectie voor de beste van het ras.
– Zondag – Winner open teefklas en 2e beste Teef – Keurmeester Harry H. (Butch) Schulman uit KY.
Het Terrein zat vol. Tal van verzorgingprodukten te koop. Veel kampioenen en professionele handlers. Leuk om een ​​aantal van mijn FB-vrienden zoals Christine Lambert-Winter en Christine Bunsick-Pesche persoonlijk te kunnen ontmoeten. Sorry als ik het contact met anderen heb gemist. De show kan een beetje overweldigend zijn voor nieuwelingen zoals ik.
Proficiat aan ALLE winnaars! En aan de organisatie van dit lokale evenement! Ik ben dol op de OES Xmas-ornamenten (zoete traktatie!)
Met dank aan Fritzi’s professionele handler Jean N Gauchat en haar hardwerkende bemanning. Fritzi is dol op jullie allemaal!
Vooral Cornelia Loest, bedankt voor het toevertrouwen van mijn lieve Fritzi. Ik hou van haar tot de maan en terug! We blijven leren en verbeteren. Old English Sheepdogs aus dem Elbe-Urstromtal, #fritzitheoes
Fritzi” “Underpressure aus dem Elbe-Urstromtal” met haar begeleider mevrouw Jean N Gauchat

“Fritzi” met haar geweldige eigenaar Georgina Jenssen/USA/California
Impression from this showdays

Op 10-6-2023 werd de OES Club Jubileum Tentoonstelling gehouden nabij Oslo in Noorwegen. Dat moet een prachtige gebeurtenis zijn geweest. Daar moet ik iets gemist hebben.
     

Tot mijn grote vreugde waren er 4 Elbe Urstromtaler ingeschreven voor deze tentoonstelling. Keurmeester was Ray Owen van de Amblegate OES.
Hier ziet u alle uitslagen en keurverslagen:

https://www.dogweb.no/utstilling-resultatvisning/utstilling/230350/search?raid=754&fbclid=IwAR0bMCzktX5bcLaOkv9pFc3PnMWO23LSR_WZx0H7xHWAAkecBF2RJDPHhHU
Amilia Helin kwam uit Zweden met haar “Rolfi”. Multi Kamp “Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal” won de kampioensklasse en werd 2e Beste Reu
In de jeugdklasse reuen gingen de 2 nestbroers (vader Rock me Amadeus en moeder Rote Rose) voor het eerst van start op een tentoonstelling.
Von und zu aus dem Elbe-Urstromtal“, hij kreeg uitmuntend en 2e plaats
Voll Kraft aus dem Elbe-Urstromtal“, ehij behaalde de 4e plaats met uitmuntend
Ursula Carven aus dem Elbe-Urstromtal” werd 3e in de openklas teven.

Op 18.6.2023 organiseerde de nieuwe OES Club NLOESA haar jaarlijkse clubmatch op het terrein van de Hertog Jan Brouwerij in Arcen/NL. De rasspecialist Jesper Ravn uit Denemarken was uitgenodigd om te keuren. Ik ken Jesper al meer dan 30 jaar en had nog nooit onder hem geshowd. Dus schreven we onze “Uschi” voor het eerst in de open klasse in, omdat ze nu 24 maanden oud was. “Caro” startte samen met Paul voor het eerst in de jeugdklasse met haar 9 maanden. Gerda Derksen was ook ingeschreven met “Ultrachic” en verrassend was de familie Nijsen aanwezig met “Verschlafen”, Caro’s broer. Jesper Ravn keurde heel streng en er waren een paar Zeer Goed in plaats van Uitmuntend.Het was een erg warme dag, erg harmonieus en gezellig. Er waren 27 OES ingeschreven. “Caro’s jeugdklasse was met 6 teven de drukst bezette klasse.

“Verschlafen aus dem Elbe-Urstromtal” was de enige reu in de jeugdklas

Jeugdklasse teef: 1e plaats de mooie dochter van onze “Norman”, “Very Vain Viviane of Snowboot Bears”, “Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” behaalde de 2e plaats, 3e plaats “Nika van het Nahtegaalspad”, 4e plaats “Brwyn’s Zelda”.
De tussenklasse teef werd gewonnen door “Ultra Chic aus dem Elbe-Urstromtal“. “Ziva” is eigendom van Gerda Jolink. Op de 2e plaats eindigde Chris Beirendonk met ” Unforgettalble Black Mask of Snowbootbears”.
“Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal”” startte met haar 24 maanden voor het eerst in de open klasse en werd met Uitmuntend 1 beoordeeld. Peggy Kraaigenveld en haar “Hockesberghe’s Walc Grace us Giulia” kwamen op de 2e plaats met Zeer Goed, en “Shining Star of Realtity Dream” kwam ook op de 3e plaats met Zeer Goed.
Dit waren allemaal klasse winnaars bij de teven: Norman’s dochter, Ultrachic, Uschi Glas, fokklas de dochter van “Rock me Amadeus”, Philipe met Piper en Alain met de mooie veteranenteef.

en de winnaar is:
De jeugdklas van Chris Beirendonk, die ook Beste van het Ras werd: “Very Vain Viviane of Snowboot Bears, Res- Beste Teef werd onze Uschi “Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal”.

We waren om 16.00 uur klaar en bleven voor de gezamenlijke BBQ, die erg gezellig was. Ja, en toen: mijn Paul zag de paal bij de Uitrit niet en raakte hem met de rechterkant van mijn geliefde VW Multivan en botste tegen de paal met de rechterkant van mijn geliefde VW Multivan. Erg vervelend, want er is geen uitgebreide verzekering.  C’est la vie, mon chéri.
 Een Internationale Show werd gehouden in Mohed, Zweden op zondag 18.6.2023. Keurmeester wr Mevr. P. Junehall/S. “Von und Zu aus dem Elbe-Urstromtal” 11 maanden oud, een zoon van “Rock me Amadeus” en “Rote Rose” in eigendom van Uffe Anderson won het CAC en werd Beste Reu. Bravo en Tillykke
Onze hardwerkende exposanten moesten ook iets doen in het laatste weekend van juni. Martina Weissmann was op de Internationale Show in Giessen/GER. Mevr. Melchior uit Luxemburg keurde “Ziva” als Beste van het Ras “Ch. Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal”, goed gedaan .

Gerda Jolink maakte op 24 en 25.6.2023 de lange reis naar Aarau in Zwitserland, waar op 2 dagen 2x een CACIB en 1x een CAC show plaatsvond. Van de weinige ingeschreven OES was het Gerda met haar “Ziva” die een andere teef als concurrentie had.
Angelika Bardelli had de show om de hoek, omdat ze in Zwitserland woont. “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal” vierde zaterdag haar 1e verjaardag. Ze won Beste Jonge Hond op alle 3 de dagen en meteen op de eerste show kreeg ze het 3e Jeugd CAC in een ander land en is nu FCI Internationaal Jeugd Kampioen.
Keurmeesters waren:
24-6-2023 Dhr. R.D. Ramos /Spanje
24-6-2023 Mevr. R. Kazlauskaite/LIT
25-06-2023 Dhr. Di Matteo/ITA

“Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal”
en ontspan thuis

Op de eerste twee shows werd “Ziva” “Ultra chic aus dem Elbe-Urstromtal” 2e met Res- CAC , op 25.6.2023 kreeg ze het CAC en Res- CACIB.
1e plaats “Argovian Quest for Life”, eigendom van C. Schibler/CH
2e plaats “Ulta chic uit het Elbe-Urstomtal”.
Foto met dank aan Mevr. Claudia Schibler