16 november 2023

Tentoonstellingen in november 2023

De tentoonstellingen Bundessieger  en Herbstsieger  vinden doorgaans in oktober plaats. Dit keer was het begin november in de beurshallen van Dortmund. Na de Corona-periode eindelijk weer samen met de paardententoonstelling, 3 dagen lang het Mekka van de hondenmensen. We hadden de Bundessieger  Show op vrijdag en de Herbstsieger  Show op zaterdag. Er komen altijd veel lieve vrienden en voormalige puppykopers langs om hallo te zeggen. Het is vermoeiend, maar ook heel mooi.

Vrijdagochtend door het Ruhrgebied met werkverkeer is altijd riskant, file of geen file… Daarom zijn we hier om 6.00 uur vertrokken en stonden we om 07.30 uur voor de hallen.

Toegang pas  om 8.30 uur. Nog geen minuut eerder! Het  was godzijdank droog.

De keuring begon stipt om 10.00 uur. Onze keurmeester was mevrouw S. Boyd uit Duitsland. Er waren 21 OES geregistreerd, maar er ontbraken 7 honden, waarvan de meeste reuen.

Het zou een geweldige dag worden!

“Caro” maakte de start: Uitmuntend 1 in de jeugdklasse,  en de titel Bundesjugendsieger “Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal

“Uschi” sloot de dag af met Beste van het Ras, Bundessieger en voldoet nu aan de voorwaarden voor Duits en Duits Clubkampioen.

Ch. “Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal”

“Ch. Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal” was Res-CAC winnaar in de kampioensklasse achter “Uschi”. Helaas was ze op de 2e dag alleen uitmuntend op de 3e plaats

Er waren hele mooie Kados voor BOB en Beste Jeugd  van de British Shepherd Club van Team Rheinland, dankzij onze lieve mevrouw Honnef, die altijd uitstekend voor de exposanten zorgt. “Uschi” kreeg een bobtail-figuur die verlicht is en “Caro” kreeg een groot speelgoedtouw, waar ze erg van geniet.

Omstreeks 17.15 uur was deerering met Groep 1, gekeurd door Dhr. Machetanz. Ik heb 7 jaar geleden mijn mening tegen hem uitgesproken en sindsdien word ik over het hoofd gezien in de Erering als hij keurt. Daar kan ik mee leven.

“Uschi” in groep 1

Rond 18.00 uur werd Groep 1 Junior gekeurd door Prof. Friederich/GER en dat was geweldig. Onze “Caro” werd Res-Beste Junior in de grote groep 1

“Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal”

Caro - Dortmund

“Caro” heeft een perfecte gangwerk

Caro - Dortmund

Caro - Dortmund

er was een grote beker voor ons.

Heel moe, maar heel voldaan reden we naar ons hotel om de hoek de beursgebouw. Ik woonde 38 jaar geleden al  in dit hotel. Het is gewoon schitterend omdat het op loopafstand van de beurs ligt. Het moest gevierd worden! Bij onze maaltijd stond er een fles rode wijn op tafel. Aanshluiten in den Bar nog 2 Gin Fizz gedronken. Omdat ik heel weinig alcohol drink, was ik een beetje beschonken maar gelukkig.

De volgende ochtend hoefden we pas om 06.00 uur uit ons bed te stappen. Rond 07.30 uur weer voor de hal staan te wachten. Als je er op tijd bent, heb je een goede plek in de hallen  en tijd en rust voor de wedstrijd. De Fransman Dhr. Dupas keurde en begon rond 11.00 uur. Er waren 19 OES ingeschreven voor de Herbstsieger toonstelling en 18 OES waren aanwezig.

Vandaag zou ook weerwas alles weer perfect voor ons.

“Caro” wederom Beste Junior “Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal”

   

“Uschi” weer Beste van het ras Ch.”Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal”

Dit was de opbrengst van de dag tot nu toe:

Het was 12.30 uur en de erering zou om 18.10 uur plaatsvinden. Voor de Herbstsieger toonstelling was er geen juniorencompetitie.

Het lange wachten werd beloond! Dhr. Dux, een Duitse allrounder, keurde  de  grote groep 1.

“Uschi” bereikte de tweede plaats en er was een grote beker voor ons.  Paul en ik waren erg blij.

 

     

Onze “Uschi” heeft ook een prachtige gang die typisch is voor het ras. Een OES moet lopen als een OES en niet spectaculair als een Afghaan Hound

Rond 20.30 uur waren we weer thuis, moe maar heel voldaan.

“Uschi” en “Caro” hadden zondag veel plezier met het touw dat “Caro” vrijdag won. Op de achtergrond onder de ezelfoto staat de prachtige bobtaillamp die “Uschi” heeft gewonnen. Te bestellen bij de heer Lutz Dönges, hij zit op Facebook

    

Zaterdag was er de internationale tentoonstelling in Metz/Frankrijk. De keurmeester was de heer Salvatore Gianonne/F.

Beste van het ras was Gesa Milde met haar  “Pulverfass aus dem  Elbe-Urstromtal“, BOS was “Ambasstown My Dream of Paradise”, eigendom van mevrouw Drayss

 

Gesa Milde is weer gebeten door het showvirus. Ze was met haar “Ch. Pulverfass aus dem Elbe-Urstromtal” 2 dagen op de internationale show in Karlsruhe/GER. Er waren 14 OES ingeschreven voor de keurmeester Mr Dux/GER. Hij gaaf  Beste Reu met CACIB  aan “Pulverfass”. Angelika Bardelli showde haar “Ch. Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal” in de tussenklasse op beide dagen. Beide dagen won ze haar klasse met CAC en VDH-SA.

Beste van het ras was de teef van Claudia Schibler uit Zwitserland met “Argovian Quest for Love”

Links Pulverfass, de keurmeester Mr Dux en Mrs Schibler met haar teef

   

Op dag 2 was er ook een verandering van kerumeester. Nu was de keurmeester de heer S. Sinko uit Slovenië. “Pulverfass” ontving het CACIB en CAC

De Winter Wonderland Show in Herning, Denemarken, vond dit weekend ook plaats. Het moet echt een geweldige show zijn, prachtig versierd in winter- en kerstsfeer. Ik denk dat er 5000 honden per dag waren. Gerda Jolink maakte de reis met haar “Ziva”. Er waren 18 OES ingeschreven op zaterdag, waarvan 6 in de kampioensklasse met “Ziva”. De keurmeester was mevrouw Korocz-Papp uit Hongarije. Uit deze grote en sterke competitie werd “Ch. Ulta Chic aus dem Elbe-Urstromtal” Beste Teef met CACIB, CAC en kreeg een nieuwe titel: Deens Kampioen.

Dit was een plezier voor mij als fokker en een grote beloning voor alle inspanningen van Gerda en “Ziva”.

Maar het werd nog beter! Op dag 2 werden 16 OES ingeschreven voor de Noorse mevrouw Sonberg. Ze vond “Ziva” een typische OES en maakte haar BEST OF THE BREED. Ze kreeg ook de titel: Danish Winner 2023

de beste reu “Asticlown’s Wild E. Coyote , de keurmeester Mevr. Sonberg en Beste van het ras, Ch. “Ultrachic aus dem Elbe Urstromtal”

Gerda met Ziva in de grote mooie erering