27 oktober 2023

Tentoonstellingen in oktober

Op 1 oktober 2023 vond een CACIB-tentoonstelling plaats in het uiterste noorden van Duitsland, in Rostock. De keurmeester was Dagmar Klein uit Roemenië. Er waren 10 OES aanwezig, waaronder 4 reuen in de kampioensklasse. Een indrukwekkend aantal, waaronder Gesa Milde met haar kampioen “Pulverfass aus dem Elbe-Urstromtal”.

Gesa deed het goed met haar “Uffe” en werd 2e in de kampioensklasse met Res-CACIB en Res-CAC.

Foto met dank aan mevrouw  Renee Schulz

Nadat ik deze foto zag, heb ik nog eens de rasstandaard gecontroleerd om te zien hoe de OES eruit zou moeten zien. Daar staat nog steeds vierkant. Ik dacht dat dat misschien veranderd was en dat ik het niet gemerkt had.

“Algemeen voorkomen: Sterke, vierkant uitziende hond, zeer symmetrisch, die gezondheid en prestaties laat zien. Absoluut niet hoogbenig, overal overvloedig behaard. Een gedrongen, gespierde, robuuste hond met een zeer intelligente uitdrukking.”

Ch. “Pulverfass aus dem Elbe-Urstromtal” 2e van links

Mevrouw Angelika Bardelli was op reis met haar “Luana” in Italië. Ze was op de dubbeltentoonstelling in Mondovi. Op zaterdag 30 september “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal” werd beste van het ras met CAC, de keurmeester was de heer P. Paola/IT

Op 1 oktober 2023 op de CACIB Show in Mondovi won ze ook Beste van het Ras met CACIB, CAC, slechts 15 maanden oud. De kroon op het werk was de overwinning in Groep 1. Met een geweldige hond kun je zulke overwinningen behalen. De keurmeester was mevrouw A. Ingram/IE en de groep werd gekeurd door de heer Jouanchiot uit Frankrijk.

Ik heb maar 1 foto waar geen copyright op zit. Mevrouw Bardelli wil niet langer dat ik foto’s publiceer van haar hond uit mijn fokkerij. Begrijp dat wie wil, wat een onzin ! Mevrouw Bardelli maakt op elke tentoonstelling reclame voor mijn fokkerij. Dan zou ik de hond niet meer showen.

 

Op 1 oktober 2023 behaalde “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal” op de Raduno van de Italiaanse OES Club een uitmunted 2e plaats onder de heer Claude Ritter. Alle foto’s staan ​​op haar  Facebook-account van mevrouw Bardelli. Het kan ook zijn dat ze iedereen heeft geblokkeerd die contact met mij heeft.  Zoals ik al zei… kleuterschool gedrag

Mevrouw Laminger was met haar “Vivian Westwood aus dem  Elbe-Urstromtal” op 2 oktober 2023 op de Internationale Tentoonstelling in Wenen/Oostenrijk. De keurmeester voor de 2 aanwezige OES was mevrouw B. Kremser, eveneens uit Oostenrijk. “Vivian” werd beoordeeld met Uitmuntend 1 met CAC in de tussenklasse en kreeg tevens het Res-CACIB

Op de 1e plaats mevrouw Singer met haar hond “Encant Let it be Lolita” op de res plaats mevrouw Laminger met “Vivian Westwood aus dem Elbe-Urstromtal” 18 maanden oud

Op 3 september 2023 was ze ook ingeschreven op de specialshow van de British Shepherd Club in Neustadt/Oostenrijk. Mevr. Posacher/Oostenrijkse  keurde en maakte “Vivian” beste van het ras met CAC

Toevallig zag ik dat mevrouw Bardelli op de 3 tentoonstellingen in Vrtojba/Slovenië was. Deze vonden plaats op 7/8 oktober 2023. Haar hond Multi Jugendch “Verliebt aus dem Elbe Urstromtal”  won op alle 3 de tentoonstellingen  het CAC uit de tussenklasse. Hiermee  voldoet “Luana” aan alle eisen voor de titel van “Sloveens kampioen” op slechts 15 maanden oud.

Als iemand een foto heeft zonder het auteursrecht van mevrouw Bardelli, kunt u deze naar mij e-mailen en mevrouw Bardelli vragen waar het eigenlijk over gaat.

Op zondag 15 oktober 2023 vond de jaarlijkse Kampioenschap Clubshow van de Belgische OES Club plaats in Vorselar/België. Mijn lieve Chris van Beirendonk is al 23 jaar voorzitter van de club en runt deze show samen met haar man Jan. Claire, Lilianne, Francien en haar man zijn hardwerkende helpers, geweldig wat voor een gezellige show ze neerzetten. Mooie zaal en een goed gevulde tombola. Dit jaar waren er 25 OES ingeschreven voor keurmeester Billy Moore uit Engeland. Hij was zelf fokker en exposant van ons ras.

Onze  “Uschi”maakte indruk op Dhr. Moore en won BEST IN SHOW “Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal” met 28 maanden.

Onze laatste tentoonstelling in oktober was geweldig. Het moet ook zijn, als je om 3.30 uur op moet staan, want de pups moeten hun fles hebben voordat je om 5.15 uur vertrekt. De reis naar Bleiswijk in Nederland duurt 2 uur. Met 3 honden in je auto, moet je er op tijd zijn. Naast Caro en Uschi hadden wij ook  “Cap” bij ons. Hij is een geweldige Bearded Collie die we 2 jaar geleden uit de VS hebben gekregen en die ik beloofd had  te showen. De eigenaren waren op zakenreis. “Cap” was precies om 9.30 uur in de ring. Om 10.00 uur stond onze “Caro” in de ring.  Met 3 teven in de jeugdklasse, van in totaal 11 ingeschreven OES, waarvan 3 reuen in de kampioensklasse. “Uschi” stond alleen in de kampioensklasse. Voor de wedstrijd Beste Teef moest Paul instappen en met “Caro” strijden tegen de tussen- en openklassen. Ik was er ook met Uschi uit de kampioensklasse. De keurmeester was mevrouw Anne Buvik uit Noorwegen. Ze hield van onze honden en vertelde me na het keuren, dat mijn hond het hoogtepunt van haar dag was.

“Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal” wint Beste Teef en  “Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal”  werd 2e beste teef in de jeugdklasse. Dat was een geweldige overwinning.

“Uschi” won beste van het ras over Inge van Engelen met “Ch. Airzeppeline Hercules Junior van Mat’n Nik”. Res- Beste reu, eveneens uit de jeugdklasse, was de zoon van Uschi’s broer”Udo Jürgens aus dem Elbe-Urstromtal”.

Dat was niet alles. Het zou nog beter  worden. In de Erering in Groep 1 met veel tophonden behaalde “Uschi” de 3e plaats. De keurmeester was mevrouw June Wall uit Ierland.

  Fotos met Dank an Mike Dols

 

Om 19.30 uur waren we weer thuis, heel tevreden en blij maar ook HEEL moe.

Impressies uit Bleiswijk