31 oktober 2022

Tentoonstellingen in oktober 2022

Oktober is de start van het eindejaarsshowseizoen. November en december worden weer topmaanden qua shows waar we met onze honden punten gaan proberen te winnen.

Op 2 oktober reden we naar Mons in België. 200km per richting  rijden, een nieuwe hal en helaas een keurmeesterwissel. We hadden ons ingeschreven voor de heer Kanas uit Slovenië. Hij kon niet komen en we moesten het doen met mevrouw Poggesi/Italië.

“Cooper” Int-D-VDH-NL-Ch. Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal werd 2e in de Kampionesklas met Res- CACIB, Res-CAC. “Uschi” NL-JCh. Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal, was eerste in de tussenklas en Res-Beste teef met Res-CACIB, Res-CAC. Het enige voordeel hiervan is dat het CACIB doorschuijft,  omdat de winnende teef al Internationaal Kampioen is.

“Cooper”

         

“Uschi”

           

In Noorwegen was Grete Roed succesvol met haar “Kaiza” Ch. Turandot aus dem Elbe-Urstromtal” in de Mjondalshallen. Keurmeester was de heer Arne Voss uit Noorwegen. “Kaiza” werd Beste van het Ras en 4e in Groep 1

     

Op 1 oktober 2022 had “Vivian Westwood aus dem Elbe-Urstromtal” haar eerste tentoonstelling in Tulln/Oostenrijk. Ze is net 6 maanden oud en haar trotse baasje is mevrouw Laminger. “Vivian” was nog een beetje wild en vond alles zoooo spannend. Ze werd nog steeds Beste Puppy en in de erering voor de pups van alle rassen eindigde ze bij de laatste 6.

    

Op vrijdag 14 oktober 2022 waren we op de Herbstsieger tentoonstelling in Dortmund/DE. “Ocean” in de kampioensklasse en “Uschi” in de tussenklasse. Mevr. S. Langhorst/GER keurde. Er waren 15 OES geregistreerd, waarvan slechts 2 reuen  en de rest teven. Exposeren in Duitsland is aan veel voorwaarden gebonden. De officiële dierenartsen en PETA zouden graag zien dat honden worden afgeschaft. Daarom zijn er voor veel rassen volkomen onzinnige voorwaarden. Haarloze honden zijn bijvoorbeeld verboden. Deze rassen bestaan ​​al 3500 jaar…. Duitsland heeft in het verleden al een “ras” willen uitroeien….

Ondanks alle omstandigheden hebben we een leuke dag gehad. Beide meisjes wonnen hun klasse en “Uschi” kreeg het Res-CACIB.

“Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal” Uitmuntend 1, CAC, VDH-SA Res-CACIB

Uschi wint de tussenklasse

links Best Teef en BOB “Niedersachens Pride Lilly Rose”, rechts ons “Uschi” Res- Beste Teef

“Ch. Love ’n Stuff aus dem Elbe-Urstromtal” Vorzüglich 1, CAC, VDH-SA, “Ocean” wint de kampioensklas

          

   

Zaterdag 15 oktober 2022 was de dag van het grote werken: “Cooper” en “Lilou” werden gewassen en geborsteld, zodat ze er allebei tip top uitzien voor de CAC show in Genk/BEL de volgende dag. Er waren maar 2 OES ingeschreven op deze show, dat waren onze twee. Mevr. I. Hectors/BEL keurde, “Cooper”, die werd Beste van het Ras en “Lilou” Beste Teef. Beiden hebben nu alle punten voor de titel van Voor “Cooper” kwam er een mooi einde aan zijn tentoonstellingsloopbaan, hij werd 2e in groep 1. Keurmeester was Dhr. Jos Cuyper/BEL

“Cooper” wordt nu al 2 jaar elke 2 tot 2,5 week door mij gewassen en geborsteld. Normaal woont hij in Aken bij zijn bazine Eva, die hem zelf niet kan borstelen en anders zou hij naar een hondentrimsalon gaan. Dit is echter niet mogelijk, als u wilt dat uw hond in showconditie is. “Cooper” is een droom van een bobtailreu, daarom heb ik al dit werk gedaan. Nu heeft hij alle titels, die we graag voor hem hadden behaald. Dus ik hoef niet meer voor hem te zorgen. Dit betekent dat ik elke 14 dagen 4,5 uur meer van mijn resterende levensduur heb voor andere dingen.

Beste van het Ras en 2e Groep 1  “Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal” en beste Teef “Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal”

“Cooper” 2e in groep 1 van de herdershonden

          

 

Op 23 oktober 2022 was er een kleine CAC show in Oostenrijk bij Wenen. Daar keurde de Hongaar Robert Kotlar. Denisa en Martin Bohuslavova waren vanuit het noorden van Tsjechië gereisd met hun “Ch. Q’Mona Lisa aus dem Elbe-Urstromtal“. “Mona” won de kampioensklasse en behaalde het laatste CAC voor haar titel van Oostenrijks Kampioen.

Links is“Ch. Q’Mona Lisa aus dem Elbe-Urstromtal” rechts haar dochter “Antea DEMABO” die ook het CAC won in de open klasse.

Mevrouw Laminger deed met haar “Vivian Westwood aus dem Elbe-Urstromtal” mee in de puppyklasse en kreeg een veelbelovend

Het laatste weekend van oktober was een zeer trieste aangelegenheid op de show in Leuven/BEL, evenals in Portugal en op de KCM in Nederland. De keurmeesters op deze shows dienen allemaal te keuren naar de rasstandaard, die al 125 jaar bestaat, voor het Old English Sheepdog-ras.

Dhr. Jentgen uit Luxemburg keurde op de IDS in Leuven. 1 reu en 8 teefjes werden ingeschreven, waarvan 3 in de kampioensklasse: Beste van het ras was de teef “Sugar Bebe of Snowbootbear” van Dhr. Kieffer uit Luxemburg. Deze teef is in de afgelopen 6 maanden 3 keer beoordeeld met “Zeer Goed” door rasspecialisten. Het is zeer verrassend hoe verschillend keurmeesters de rasstandaard interpreteren.

Res- Beste teef met  Res-CACIB en Res-CAC was onze “Ocean” Ch. Love’n Stuff Elbe-Urstromtal, zij staat rechts op de 2 foto’s.

                  

Onze mooie “Uschi” stond alleen in de tussenklas en kreeg alleen  uitmuntend 1: “Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal”

In Santarem/Portugal keurde Dhr. Dirk Spruyt uit België de mooie teef “SeaLords Raggedy Ann” en gaaf haar  “Zeer Goed”. Deze teef is nog jong, maar heeft al VEEL gewonnen. Zijn redenering was dat de witte haarimplant van de nek, 1 cm over de schouderbladen gaan. Dit staat beschreven in de Bearded Collie Standard en is niet toegestaan. Het staat niet op deze manier beschreven in de Old English Sheepdog rasstandaard. Ook was de heer Spruyt van mening dat het oogpigment gesloten moest zijn.  Fout! De standaard zegt dat het wenselijk zou zijn als het oog goed gepigmenteerd is. Dat was de belangrijke show voor de jeugdkampioen. Deze kans werd haar door onwetendheid ontnomen. Haar eigenaresse Isabel Alvez reageerde hier uitgebreid op Facebook.

Ik hou mij terug, over het keuren op de clubmatch van de  OESCN in Nederland door de heer Wulteputte uit België. Slechts één ding: de standaard zegt dat de OES een sierlijk gewelfde nek moet hebben….. dat staat ook in de keurverschlagen, maar de foto’s van de honden, waarvan wordt gezegd dat ze een lange nek hebben, spreken voor zich: korte nek .

Het zal waarschijnlijk zo zijn dat ik het niet meer goed zie op mijn oude dagen. Ik zou willen dat er een scheidsrechter was die tussen komt,  als keurmeesters willens en wetens of uit onwetendheid grof fout keuren. Mijn beste Chris van Beirendonk-Lembrechts deelt deze mening met mij.