26 september 2023

Tentoonstellingen in september 2023

September is weer een drukke maand met tentoonstellingen. Eigenlijk zijn “Uschi” en ik nog steeds moe van de vermoeiende World Show in Genève eind augustus. Maar dat weerhoudt ons er niet van om weer 2 dagen te exposeren in Luxemburg op de dubbele CACIB.

Op vrijdag op de heenweg regende het en was het fris. Maar toen we rond 4 uur ’s middags bij ons hotel in Luxemburg aankwamen, stopte de regen en kwam de zon tevoorschijn. Dat bleef zo enhet was echt lekker tot heel warm.

“Uschi” werd vergezeld door “Caro”, voor wie we eigenlijk deze reis hadden gemaakt. Ik dacht dat haar titel van Luxemburgs Junior Kampioen nog ontbrak.

“Caro” is een liefhebber van dingen op tafels of op nachtkastjes, zowel thuis als in het hotel. We hadden dus geen andere keuze dan beide honden mee te nemen naar het restaurant van het hotel voor het diner. Omdat de twee zich heel goed gedroegen, was er ook een beloning.

De volgende ochtend, 2 september 2023, waren we zoals gewoonlijk vroeg in de hallen en bij onze ring. De heer Uwe Nölke uit Duitsland had 3 reuen (1 afwezig) en 6 teven om te keuren.

Paul, die eigenlijk onze “Caro” (Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal   ) tot nu toe heel netjes had voorgebracht, deed ALLES fout bij het lopen. Hij had de clip eruit gehaald toen de keurmeester aan het hoofd voelde en niet teruggedaan. Ik probeerde hem er vanaf de rand van de ring luidkeels van te overtuigen dat hij de clip er weer in MOEST doen. Paul was gestrest en trok “Caro” achter zich aan omdat ze niet veel kon zien ,trapte ze op de rem. Ik stond op het punt van een hartaanval en had een moordenaar kunnen worden. Resultaat: “Caro” op de 2e plaats en ik was zo boos, dat ik denk,. dat de hele zaal het wist.

Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal                                                      De keurmeester Mr. Nölke, 1e plaats “Brywn’s Zelda” 2e plaats “Caro

     

Toen was het de beurt aan Gerda Jolink in de tussenklasse met haar “Ziva” (Ultrachic uit Elbe-Urstromtal). Ze was alleen en kreeg het CAC. Dit was haar 2e CAC in Luxemburg en daarmee voldeed “Ziva” aan alle voorwaarden om Luxemburgs Kampioen te worden. Gefeliciteerd Gerda. Kampioen nr 171 in onze galerij.

“Ultrachic aus dem Elbe-Urstromtal” nieuwe Luxemburgs Kampioen

“Uschi” Ch. Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal was met 2 andere teven in de kampioensklasse. Ze won met vlag en wimpel en werd ook nog Beste Teef. Wat erg leuk was, was dat Gerda met “Ch. UltraChic aus dem Elbe-Urstromtal” Res- Beste Teef werd.

Uschi en Ziva met de keurmeester Dhr. Nölke

“Uschi” werd beste van het ras, beste reu was Ria van der Wal met” Lord Flemming of Brammers Bairns”

In de erering, die werd gekeurd door Dhr. Cox uit Ierland, zat “Uschi” bij de laatste 6 in de grote en sterke groep 1.

Mevrouw Nölke heeft mij deze 3 prachtige foto’s ter beschikking gesteld. Hartelijk dank.

    

Na deze speciale dag en mijn woede in mijn maag, die waarschijnlijk altijd zal blijven, moest ik iets drinken en eten. We hadden een tafel gereserveerd in het prachtige “Le Royal” Hotel in Luxemburg Stad.. Maar ik durfde Caro niet alleen te laten met Uschi in de kamer. Gerda Jolink woont ook in het hotel en zij deed de “hondenoppas” voor “Caro”. “Uschi” bleef op de kamer en sluimerde weg.

Op het prachtige terras van het hotel spoelde ik mijn frustratie weg met 3 Porno Martini cocktails (mijn favoriet). Daarna had ik een uitstekend diner en voor straf moest Paul deze avond betalen. Straf moet zijn.

Cheers

We hadden onze kooien, borsteltafel en tassen op zaterdag bij ring 2 achtergelaten. Daar stonden we de volgende dag weer aan de start. De andere OES-exposanten deden hetzelfde. Behalve Johan Wulteputte, die kwam op dag 2 niet terug. Hij had ingeschreven voor zijn jeugd CAC op de show in Genk/BEL. Er waren 3 OES ingeschreven.

Wij waren pas om 11.30 uur aan de beurt, dus we gunden onszelf de luxe om langer te slapen en om 9 uur op de show aan te komen.

Het was hetzelfde spel, maar ik wilde er zeker van zijn dat alles goed ging met “Caro” en dus showde ik haar zelf voor de keurmeester Dhr. Guido Schäfer/GER.

Nu is onze “Caro” Luxemburgs Jeugdkampioen en FCI Int. Jeugdkampioen.

“Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal”

“Uschi” maakte ook weer Bella Figura en werd Beste van het Ras en de reu werd ook weer Beste Reu.

De erering werd op zondag 3.9.2023 gekeurd door de bekende Zwitserse allrounder mevrouw L. Mach en we behoorden opnieuw tot de laatste 6.

Impressies van beide dagen.

 

Op maandag moest “Uschi” een lang schoonheidsslaapje houden.

Het is een sprookje dat showhonden niets mogen en nooit vies zijn! Dit is “Unisono” , die op zondag 10-9-23 geshowd zal worden in Zwolle/NL. Zo zag ze eruit op maandag 4-9-2023 voordat ik haar gewassen en geborsteld had.

     

Dit weekend was de dubbele CACIB show in Leipzig/GER. Op de 1e dag keurde Dhr. Wirth/GER (met keurmeesterwissel). Angelika Bardelli was weer van de partij en behaalde een Uitmuntende 2e plaats met haar mooie “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal“. Foto’s met dank aan Mevr. Schulz-Lorenz

1e plaats “Hermine von den Bayern Bobby’s”, de keurmeester Dhr. Wirth/GER, 2e plaats “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal”

Op de 2e dag keurde de gerenommeerde allrounder Mr. Güllix uit Duitsland als vervangend keurmeester.

1e plaats “Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal” 2e plaats “Hermine von den Bayern Bobby’s”.

 

Op 10.9.2023 vond er een nationale openluchttentoonstelling plaats in Zwolle/NL. We wilden Zwolle bezoeken, een geweldige oude stad. De temperaturen waren gewoon te hoog en we wilden onze honden niet zo lang alleen in het hotel laten.

“Cloe en Caro” worden natuurlijk goed verwend als ze met ons meereizen. Deze keer met de restjes van Pauls biefstuk.

Het aantal honden dat zich kan inschrijven is klein en  altijd snel gesloten. Daarom waren er waarschijnlijk maar 2 OES reuen en 4 teven ingeschreven. Daarvan waren er 2 van ons: “Unisono” in de Kampioensklas en “Vorbildlich” in de Jeugdklas. Daarnaast waren er 2 teven in de open klasse. De keurmeester was de rasspecialist (zelf een fokker van OES) Mr Colm Hastings uit Ierland. Het was het laatste warme weekend van september met middagtemperaturen rond de 30 graden. We hadden geluk en waren om 10.30 uur aan de beurt. Paul mocht “Caro” weer showen, hij was alleen in de klas en deed alles goed.

“Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” Uitmuntend 1 J-CAC

“Cloe” liep geweldig en had plezier in de ring. Foto met dank aan Roos Dijkxhoorn

Met haar lieve uitstraling en haar mooie gangwerk kon “Cloe” de keurmeester overtuigen en won ze van de imposante kampioensreu uit Engeland.

Beste van het Ras “Ch. Unisono aus dem Elbe-Urstromtal” van de keurmeesters Mr. Hastings en Helen Woods met “Ch. Vigilats Rhapsody in Blue”

Onze lieve Ian Wiltshire van de “Bordershome” Border Collies was zo vriendelijk om de keuring van de bobtail dames te filmen. Bedankt Ian

In het weekend van 16/17 september 2023 vond de dubbele CACIB show plaats in het prachtige Maastrict. Dit keer  nummer 49 op zaterdag en de jubileumtentoonstelling No. 50 op zondag. Geweldige hallen, geweldige organisatie, een van mijn favoriete tentoonstellingen. Op zaterdag kerude  een Pool, de heer A.  Szutkiewicz en op zondag de Servische mevrouw Lazic. Zaterdag waren er 10 honden aangemeld en waren er 8 aanwezig. Slechts 1 reu, maar 3 teven in de jeugdklasse en 2 in de kampioensklasse. De andere twee honden waren alleen in hun klas.

“Caro” Multi Junior Kampioen “Vorbildlich aus dem  Elbe-Urstromtal” won met vlag en wimpel de jeugdklasse en heeft inmiddels haar titel van “Nederlands Jeugdkampioen” behaald. Je 4e jeugdtitel in 2 maanden. Tevens werd zij Res-Beste Teef. Het is altijd vervelend als de winnende hond  voor jeaan het  springt is en zich niet gedraagt ​​in de ring. Wij  andere exposanten, moesten allemaal stoppen omdat de eigenaar haar hond niet onder controle kreeg. Nou, dan wint de springende hond. Uiteraard wordt er van je verwacht dat je niets zegt en blij bent met de winnaar. Maar dat is bij mij niet het geval! Winnaars moeten leren winnen en verliezen met fatsoen. Op de tweede dag werden  boze woorden tegen mij  geuit, toen de hond opnieuw niet liep en verloor. Dit vraagd dan om een  passend antwoord van mij, en dan huilt de andere partij. Wat een kleuterschool!

Mijn hond kan niet goed worden geshowd omdat ik constant moet stoppen, omdat degene voor mij alleen maar aan het springen is. Dus toppunt van de dag: ik onsportief genoemd. Jongens…… Ik zal altijd vragen hoe lang ik moet wachten voordat ik met mijn hond mag lopen  en hoeveel afstand gewenst is……

Maakt niet uit! “Cloe” Ch. Unisono aus dem Elbe Urstromtal” werd 2e in de kampioensklasse.

Wat een grappige foto, het lijkt alsof Cloe grijnst

“Caro”2. Beste teef uit de jeugdklas

“Caro” Multi Junior Ch. “Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” beste jeugdhond en 2e beste teef met  de keurmeester

  

Wij waren rond 11.00 uur klaar en hadden eigenlijk naar huis kunnen gaan. Maar: als je Beste Jeugdhond wordt, moet je de Erering in. De juniorhonden worden altijd als laatste beoordeeld vóór de Best in Show. Omdat het een complete tentoonstelling betrof, worden de 10 FCI-groepen voor ons gekerud. Uit elke groep zouden twee jeugdhonden worden uitgehaald. De keurmeester was de heer Jipping en hij houdt niet meer van bobtails… Als je om 17.30 uur in de voorring staat en wacht tot de keurmeester de hond gaat voorkeuren,  en er komt niemand, dan is dat frustrerend. Dan mag je je rondje doen in de Erering, 2 minuten later wordt de border collie naast je eruit getrokken en verder niets meer. Dat wil zeggen dat er geen tweede jonge hond werd gekozen. Uit frustratie kan je dan ongezonden, vette of zoete dingen eeten, of je wordt thuis een beetje dronken. Je kunt niets veranderen.

De lange wachttijd van 11.00 uur tot 17.00 uur heb ik met iets praktisch ingekort. Mijn dierbare vriend en oud-fokkerscollega Chris van Beirendonk vond het jammer dat zij en haar “Mascha” slechts 4e beste teef werden. Ik probeerde met grote gevoeligheid uit te leggen dat Masha veel te veel haar heeft en er erg volumineus en lang uitziet. Chris houdt van al het haar op haar. Met de hulp van Inge van Engelen hebben we haar ervan kunnen overtuigen dat “Mascha” een make-over nodig had. Dus pakte ik mijn twee scharen en begon aan de niet-tentoonstellingskant. Chris vond dat erg geslaagd en ik mocht de andere kant ook doen. Met een kleine finishing touch van Inge van Engelen zag “Masha” eruit als nieuw. ‘S Avonds dacht ik bij mezelf dat ik echt stom was om mijn eigen konkurrentie  voor de volgende dag te stylen. WAAR!!! De volgende dag won Chris Beste Teef en Beste van het Ras met “Mascha”.

“Masha” vóór het knippen                                                                 en na de make-over

                         

    

De helft van de hond ligt op de grond. De prachtige schoenen rechts op de foto zijn van Paul.

Foto’s met dank aan Martina Weissmann

Wij waren rond 19.00 uur thuis.

Op zondag 17 september 2023 reden we om 07:15 uur weer naar Maasticht. Vandaag waren er 13 OES ingeschreven, waarvan 2 reuen, die beide werden geshowd. Net als de dag ervoor kwam de teef van de Puppy klasse niet opdagen. In de jeugdklasse waren er 5 ingeschreven, maar 1 was afwezig. Openklasse 1 teef, 1 in de tussenklasse en 2 in de kampioensklasse en 1 veteranen teef. De keurmeester was mevrouw Lazic uit Servië.

“Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal” won opnieuw de jeugdklasse.

“Caro” met de keurmeester mevrouw Lazic

Cloe ” Ch. Unisono aus dem Elbe-Urstromtal” won de kampioensklasse

Nu moest ik weer met 2 honden de ring in om te strijden voor Beste Teef en Res-Beste Teef. Dat gaat niet, daarom heeft Paul  “Caro” voorgebracht. Ik stond samen met Cloe in de ring als vertegenwoordiger van de kampioensklasse.

Dus jeugdklas Vorbildlich “, tussenklas met “Mascha” van Chris, de openklas teef die net als de dag ervoor ontembaar was en ik achter met “Unisono” die ik bijna niet goed kon showen omdat de openklas teef wederom niet onder controle te krijgen was . Als laatste de Veteranen teef.

De keurmeester liet ons daarna weer lopen en zette Chris van Beirendonk op de 1e plaats met “Mascha” en mij op de 2e plaats met “Unisono”. Maar ze zei tegen mij en voor iedereen om te horen: ik vind eigenlijk de jeugdklasse teef de Beste, oftewel “Caro”. Maar zij wordt niet zo goed voorgebrachts als U het deed. Ik geef je nu de kans om de teef te wisselen met je kampioensklasse. Dan kan de jeugdklasse winnen en beste teef worden. Ik worstelde even met mezelf of ik het wel of niet moest doen. Ik vond het niet sportief om van hond te wisselen…….. dus de plaatsing bleef hetzelfde en “Cloe aka ch. Unison aus dem Elbe-Urstromtal” werd Beste Teef en Chris met “Mascha” werd Beste Teef.

Dan kom ik de ring uit en word door de dame met de open klasse hond en haar vriendin uitgescholden omdat ze onsportief ben en ik haar had gehinderd tijdens het lopen … toen ontploffde ik

Impressie van Maastricht op zondag. Links de beste reu en rechts de beste van het ras. Het is zo onsportief van mij om mijn eigen konkurrentiee zo mooi te maken dat die van mijn honden wint… Je merkt het: ik ben pissig

Hetzelfde spel als de dag ervoor: wachten, wachten en nog langer wachten… dit keer werd Beste Junior van Groep 1 om 17.45 uur als laatste groep gekeurd. Opnieuw kwam de keurmeester nietvorr te keren. . Dit keer een Spaanse vrouw die zoals zo vaak de Bouvier Groep 1 liet wint. Opnieuw werd er geen tweede hond geselecteerd. Tegen de tijd dat alles in de auto was opgeborgen, was het 18.30 uur. Dat was een dag van 13 uur. Deze dag eindigt met bilaterale gebeurtenissen en gevoelens.

Zondag was er in Gäufelden/Duitsland een specialshow voor Britse herdershonden. Mevr. A. Bardelli uit Zwitserland showt haar prachtige “Verliebt aus dem  Elbe-Urstromtal” voor de keurmeester Dhr. C. Ritter uit Frankrijk. Ze won de jeugdklasse.

“Rolfi” eigenaresse Amilia Helin, werd Beste van het Ras op 16-9-2023 in Tomelilla/Zwed bij de keurmeester Mevr. E. Liljekvist Borg en werd 3e Beste van groep 1. De keurmeester was Mrs. T. Grubbe/Denemarken.

Ch. Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal