2 juni 2019

Tentoonstellingen Mei 2019

Mei wordt een zeer drukke showmaand. Ik ben elk weekend ergens op een show om punten te verzamelen voor mijn 3 meiden.

“Otto” blijft grote successen boeken in Engeland en wordt momenteel voorgesteld door zijn eigenaar Martin Palmer.Zijn vrouw Debbei blijf de coach van de zijkant.

“Otto” Red Devil aus dem Elbe-Urstromtal

28-04-19 Welks/GB,  Best puppy  Keurmeester Britt Marie Young/GB Beste Puppy

9-5-2019 National Show in Birmingham/GB. Keurmeester Mr. J. Horsewell/GB Best puppy

     

de reuen , die hun klassen hebben gewonnen.

Otto” was ook succesvol in Schotland. Op  de SKC  18-5-19 won hij Beste Puppy en behoorde tot de laatste van de beste in de groep.

“Otto’s” laatste show in mei was Bath / GB op 25-5-19. ‘S Morgens was het de CC-show met keurmeester Mrs. Rose Hastings uit Ierland. ‘S Middags de CC Club Show van de South Western OES Club. Beide keren werdRed Devil aus dem Elbe-Urstromtal” Best Puppy

 

In Tschjeche wordt de nestzus van mijn “Sonja” op de Shows voorgebracht. In April was ze de winnaar in den jeugdkal op de Show in Praag/CZ en ook op de speciale Show in Konopiste

dit was in Praag “Red and Hot aus dem Elbe-Urstromtal” eigenaar  Magda Pospíšilová/CZ

Op de Show in  Konopiste wird “Q’Mona Lisa aus dem Elbe-Urstromtal” voorgebracht. Zij is een nestzus van mijn Sidney . Zij werd in de Openklas voorgebracht en stond op plaats no 3. Ik vind dat ze er geweldig uitziet op de foto. Martin, de levenspartner van Denisa Stejeskova stelt haar vakkundig voor.

04-05-2019 Gent/Belgie “Queensize aus dem Elbe-Urstromtal”  CACIB, CAC, Beste van het Ras en 3e van de Group 1  Keurmeester voor het ras was  was de Slowaakse evr. Vojtekova. Een mooi einde aan deze lange dag was de 3e plaats in Groep 1, Keurmeester was Mr. Henson / Ierland.

Kampioen nummer 154 in mijn succesverhaal is “Q’Anna Anka aus dem Elbe-Urstromtal”, 20 maanden oud en nu LUXEMBURGS KAMPIOEN. Op zondag 12-5-19. Eindelijk was er weer de Int-Show in Luxemburg op de Kirchberg. Dat betekent om 4.15h in Arlon in het hotel uit bed. Met Anna en Sidney naar buiten gaan  om hun ochtendbehoeftes te doen. Aansluitend mijzelf presentabel maken. Op oudere leeftijd duurt het steeds langer  …. 5.45 H vertrek , 30 minuten rijtij ,om op 6.30 uur bij de hallen te staan . Om 7 uur gaan de deuren open. Om 10 uur beginnen de keuringen en om 11.30 uur hebben we eindelijk onze beurt. Er waren slechts 8 OES geregistreerd voor Paul Jentgen uit Luxemburg. 2 reuen  en 6 teven . 1 jeugdklasse, 1 kampioensklasse, 1 tussenklas en 3 teven in de open klas. Uit die 3 in de openklas was er een kampioensteef , die hier als een spelbreker stond om mijn  Sidney in de weg te staan.. Helaas wist ze te winnen, dat was de eerste keer in de afgelopen 6 maanden dat ze over Sidney won! Als je met zoiets onnozels plezier  hebt. … Hoe dan ook, “Anna” heeft haar dwarsgezeten en werd  Beste Teef, dus we hadden nog meer plezier

“Queensize aus dem Elbe-Urstromtal” Uitmuntend  2 Res-CAC   Foto met dank aan Thierry Andre

Beste Teef met  CACIB en nieuwe Luxemburg Kampioen “Q’Anna Anka aus dem Elbe-Urstromtal” (Ch. Macoes Barcardi x Not tonight aus dem Elbe-Urstromtal)

de Keurmeester dhr..  Paul Jentgen en Beste van het ras uit de Jeugdklas reuen was Familie Kirsch met  “Mister Hokuspokus from Beautiful Highland.  Alle uitslagen zijn hier te vinden: www.oes-bobtail.de

Girlspower: Anna en Sidney

Europasieger Show in Dortmund op 18-5-2019. “Sidney” wint de open Klas met CAC en VDH-Sa. Keurmeester was de Franse Mevr. Desserne. “Sidney” was een van de weinigen van de 36 ingeschreven OES die niet bruin/zwart waren van vachtkleur. De Rasstandaard zegt heel duidelijk, dat BRUIN verboden is.
"Queensize aus dem Elbe-Urstromtal"

de Winnaar van de Open klas teven

Op 25.5. we gingen met “Sonja” naar Hertogenbosch / NL. Er waren 8 OES ingeschreven  voor de Ierse mevrouw C. Mulcahy. 2 reuen en 6 teven , 3 van hen in de jeugdklasse, alle andere honden waren alleen in hun klas. Sonja was de jongste met 10 maanden en 20 dagen. “Sonja” liep als een jonge god, de keurmeester was sterk onder de indruk van haar. . Sonja won de jeugdklasse en werd BESTE TEEF tegen de open en tussenklas teven.

Rote Rose aus dem Elbe-Urstromtal Beste Teef

Rote Rose aus dem Elbe-Urstromtal

Sonja moet wacht op de beoordeling                                                                                                            Sonja tijdens de presentatie  in de ring

                      

Sonja loopt zo mooie

Sonja en haar halfbroer “Stone” Rolling Stone of Snowbootbears die die dag Nederlands Jeugdkampioen werd.

en de trotse vader van deze twee “Gangsters” Ch. Bagatell Deja Blue Moon “Dayton”

Op 26.5.19 won Gesa Milde op de CACIB Show in Neumünster / GER met haar Ch. “Pulverfass aus dem  Elbe-UrstromtalBeste van het ras, Keurmeester  was mevrouw Nölke / GER . Met deze laatste Kwalificatie heeft  “Uffe” alle voorwaarden voor de Duitse en VDH-kampioen vervuld.

In  Kolbäcke / Zweden “Multi Ch. Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal” Bes. Amilia Helin / Sweden  won Best Veteran van het Ras en 3e Beste Veteran in Show. Kerumeester was Mr. G. Jipping / NL.

Deze foto toont de kwaliteit van mijn fokkerij. De 3 beste reuen van deze show hadden allemaal meer dan 50% Elbe Urstromtal in hun stamboom.

1.Beste van het ras Ch. Zottel’sfly me to the moon heeft als vader mij Multi Ch. Eldorado van de Elbe-Urstromtal

2e reu Ch. Riverwalleys Leffe Baronid is een kind van mijn 150ste kampioen “Kirschcake aus dem Elbe-Urstromtal”. Zijn vader Ch. Macoes Barcardi is gefokt uit Elbe-Urstomtal

3. reu  van de 8-jaar Multi Ch. King aus dem  Elbe-Urstromtal.

Felicitaties voor de trotse eigenaren