17 oktober 2019

Tentoonstellingen Oktober 2019

Oktober is een zeer drukke maand en had een geweldige start! In het eerste weekend van 4./5./6.10. was er een 3e daagse tentoonstelling in Komaron / Hongarije. Denisa Stejskalova reisde samen met “Mona Lisa” en haar zoon als handler op deze driedaagse show. “Q’Mona Lisa aus dem Elbe-Urstromtal” (zus van mijn Queensize ) won 3 x het CAC en 1x CACIB en 2x Res-CACIB. Zij heeft nu aan alle voorwaarden voor de titel “Hongaars kampioen” voldaan en staat  op nummer 157 in de lange lijst van mijn gefokte  kampioenen. Ze is de 2e uit  dit nest en voor haar moeder “Jadore” het 6e kampioenskind uit 3 verschillende nestjes. Mijn “Doro” is niet alleen mooi, maar ook een heel speciale teef die al lange tijd met pensioen is.

“Champion Q’Mona Lisa aus dem Elbe-Urstromtalaan de linkerkant met de zoon van Denisa, die haar voorgebracht heeft.

Een week later won “Mona Lisa” op de Int. Show in Ceske Budejovice / CZ bij de keurmeester Mr. Vaclavik / CZ het CAC en ontving het Res-CACIB.

Het CACIB op deze show ging naar “Red and Hot aus dem Elbe-Urstromtal” (de zus van mijn Sonja die dit weekend ook haar eerste CACIB in Dortmund won). De eigenaar van “Ruzenka” is Magda Pospilova / CZ. Een dag eerder op 12-10-19 op dezelfde show won ze haar laatste CAC in de jeugdklasse en is nu Tsjechisch jeugdkampioen. Felicitaties aan mijn team in Tsjechië

Op 11 oktober vond de Herbstsieger-tentoonstelling plaats in Dortmund en op 13 oktober 2019 de Bundessieger-tentoonstelling. Op de eerste dag keurde  de Zuid-Afrikaanse mevrouw Wilson en op zondag de Duitse mevrouw S. Boyd. Vanwege een zeer domme fout in het registratiesysteem van de VDH zat mijn “Anna” in de open klasse in plaats van de kampioensklasse. In Duitsland krijgt ELKE winnaar van een een  klas het CAC en de VDH-SA, die nodig zijn voor de Duitse titel. Op vrijdag was er geen teef in de kampioensklasse en op zondag slechts 1, dat was meer dan vervelend, gemakkelijker had ik niet kunnen winnen met Anna.

Op vrijdag moest ik plotseling zonder Paul rijden, de hondenoppas was ons vergeten. Het is al erg vermoeiend om  2 teven alleen tentoon te stellen. Het  transport van de kooien met Anne en Sonja erin, de tassen,de trim tafel en stoelen, naar de hallen te vervoeren is kei hard werken. Iedereen die de steile helling  in Dortmund kent, weet waar ik het over heb. Gelukkig was Xavier Pottiez op de show met zijn Bearded Collie en stond hij klaar om me te helpen

“Sonja” stond voor het eerst met haar 15 maanden in de tussenklasse. Er waren 14 OES ingeschreven

“Rote Rose aus dem Elbe-Urstromtal“wint de tussenklas en werd BESTE TEEF. Gewoon geweldig.  “Ch. Q’Anna Anke aus dem Elbe-Urstromtalmoest tevreden zijn met de 2e plaats in de open klas.

De Keuze voor Beste van het Ras

Beste van het Ras  ” Wicked Wisdom’s Rocket Man”   Beste Teef “Rote Rose” aus dem Elbe-Urstromtal”

Op zondag de 13.10.was ik Happy, Paul  kon meerijden.  Er waren 20 OES ingeschreven  en het zou ONZE dag  worden ! Mevrouw Boyd was ook meer dan tevreden met “Sonja” en  eveneens met  “Ch. Q’Anna Anka aus dem Elbe-Urstromtal”  die bij haar de Open Klas won.

het hoogtepunt was dat  “Sonja” Rote Rose aus dem Elbe-Urstromtal  Beste Teef wint en Paul die gelijktijdig met “Anna” in de Ring stond Res- Beste Teef wint.

EEN DROOM!!!!

Op dat moment was het stil rond de ring. Mijn concurrenten waren zo jaloers dat ze niet applaudisseerden van afgunst.

Sonja, de Keurmeester mevr. Boyd en  Paul met Anna

Toen echter niet “Sonja”  beste van het ras won , maar de reu  “Touch of Charm  everywhere you go” van Richard de Severn trilde de hal van gejuich. Mensen zijn echt dom en hebben  blijkbaar over het hoofd gezien dat de reu een ZOON van mijn beroemde Multi Ch. “Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal ” is. Afgunst moet worden verdiend

Sonja wint de tussenklas

Mijn meisjes Sonja en Anna met de rozetten die ze op beide dagen wonnen.

  

De beroemde uitgever van “OUR DOGS”  Mr. Vincent Hogan kwam ons bezoeken.