17 april 2012

CAC Wiehl/GER 15-4-2012 en Zweden

Onze OES vriendin Chris Beirendonk had nog een CAC nodig voor haar OES teef en daarom werd besloten naar Wiehl in het mooie Bergische Land te rijden. Daar vond op 15-04-2012, in de Ijshal, de CAC show van de Club voor Britse Herders en Veedrijvers plaats. Ijshal, zoals het woord al zegt was inderdaad IJSKOUD. Doordat we het tijdschema kenden wisten we dat de Beardies eerst om 13.30 uur aan de beurt waren, maar we wilden niets missen en waren al om 10 uur s’ochtends ter plaatse. Toen we om 18.00 uur de hal verlieten, hadden we weliswaar alles gewonnen maar waren bijna in ijspegels veranderd. Het duurde bijna100 Km en de verwarming op standje sambal, toen we onze voeten weer begonnen te voelen.

Er waren 40 Beardies ingeschreven, die nog voor de Bobtails aan de beurt waren. We hadden “Lasse” in de bagage en hij won vrij gemakkelijk de grote jeugdklasse. Tegen 15.00 uur waren eindelijk onze Oes aan de beurt. “King” (Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal) was helemaal alleen in de Tussenklasse en kreeg een Uitmuntend en zijn eerste CAC en VDH-SA in Duitsland.

Chris Beirendonk pakte alles en behaalde niet alleen de titel Duitse en VDH-Kampioen met haar “Ch. Incredialbe of Snowbootbears”, maar ze werd ook Best in Show. Van Harte Gefeliciteerd Chris en Didi.

Kingsize in Wiehl

King Wiehl 1 CAC

en Chris met haar Didi, Best in Show. Keurmeester Dhr. Claus-Peter Fricke

Best in Show Wiehl 2012 Incredible of Snowbootbear

In het hoge noorden van Zweden, op de Puppyshow van Avesta, was Marie Bergquist voor de eerste keer op een Show met haar Mizzlee (Kirschcake aus dem Elbe-Urstromtal). Dhr. Almgren keurde en was behoorlijk onder de indruk van haar.  Ze werd BOB Puppy en won eveneens Beste van de Groep 3. Gefeliciteerd Marie.

Kirschcake