16 maart 2013

CRUFTS/GB en Offenburg/DUI

CRUFTS is de grootste Honden Show ter wereld en wordt elk jaar in begin maart te Birmingham/UK gehouden. Vroeger was het in Londen. De eerste keer dat ik op Crufts kwam, was in 1975 en sindsdien heb ik bijna geen show gemist. Je rijdt er even naar toe, als toeschouwer of als deelnemer. Dat is mogelijk sinds 2001, toen de Invoer Regelingen met hond veranderd werden. Het is precies 10 jaar geleden, dat in 2003 onze Multi Ch. GB-Ch. teef “Y’Lookalike aus dem Elbe-Urstromtal” op Crufts won bij Christina Bailey. Toen waren er nog circa 180 OES gemeld. In de loop der jaren zijn de meldingen steeds minder geworden. Dit jaar keurde Mevr. P. Bradley (Hibray OES) de OES en had een goed aantal aanmeldingen, namelijk 122 OES. Deze Mevrouw heeft in mei van het afgelopen jaar de EURO OES Show in Duitsland gekeurd. Toendertijd regende het kritiek in de publieke media, over haar wijze van keuren, aangezien ze blijkbaar zonder een duidelijke lijn aan te houden, eenvoudig en willekeurig keurde. Ik kon hier niet showen omdat Bandita haar puppies kreeg. “Jadore” zou eigenlijk haar type moeten zijn, klein, kort, vrouwelijk en een perfecte kleur. Dus alles in huis om indruk op haar te maken, dacht ik! Nadat ze de reuen had gekeurd, had ik de vraag of dat wel goed zou gaan. Nee, het ging niet goed, het was gewoonweg vreselijk. Nadat deze mevrouw 4 honden in de Open Klas had geplaatst, ben ik met “Jadore” de ring uit gegaan, omdat ik er geen waarde aan hechte om als 5de of 6de te worden geplaatst.

Dat zijn dan zo van die dagen, waarvan ik mij afvraag of ik eigenlijk nog wel goed bij mijn hoofd en: 1400 Km rijden in 42 uur, 122 euro voor de overtocht, 150 euro hotelkosten en 72 euro voor het parkeren!!!!!! Eten moet je dan ook nog en je hebt thuis iemand nodig die oppast. 700 Km in volle verwachting op de heenweg gereden gaat nog wel, maar 700 Km met veel file en frustratie en alleen terug moeten rijden, ja dan vraag ik me af of ik nog wel goed bij mijn hoofd ben. Wat had ik aan geld en moeite kunnen sparen?

Het enige lichtpuntje was, dat de pracht zoon van onze Texas, de Post Graduate Klasse won. Hij is gefokt en in bezit van Colin en Pauline Barnes. Zijn naam luidt: ” Macopa Look at me”.

“Austion” Macopa Look at me met Colin Barnes

Macopa Look at me Crufts 2013

Doro in de openklas teven

Jadore Crufts 03-13

Offenburg/DUI aan de rand van het prachtige Zwarte Woud, hield tijdens het Crufts weekend een CACIB Show. Keurmeester voor de Bobtails was Mevr. E. Clerk uit Zwitserland. Er waren slechts weinig OES ingeschreven. De familie Vanbossche vierde hun zilveren Huwelijksfeest op dit weekend en dat doe je natuurlijk het beste op een honden show. Hun “Floh” Ch. Justbecause aus dem Elbe-Urstromtal werd Beste van het Ras. In Groep 1 keurde de Tschech Rehnak en gaf de Familie Vanbossche hun mooiste cadeau ter gelegenheid van hun 25 jarig huwelijksfeest: Hij plaatste “Floh” als 1ste in Groep 1. Ter info: Onze “Jadore aus dem Elbe-Urstromtal” won in 2012 Groep 1.

Van Harte Gefeliciteerd met jullie Huwelijksdag

Offenburg 2013-03-10 Justbecause

Floh wint de Groep in Offenburg

Offenburg 2013 Justbecause