4 februari 2013

Eindhoven, Luxemburg en Brünn/CZ

Wat een weekend!!! Megastress, bijna niet geslapen, maar alles gewonnen. Zaterdag was de show in Eindhoven. Keurmeester voor de Old English Sheepdogs was Mevr. Runderkamp/NL. Eigenlijk hadden we helemaal niets nodig, maar ik ga altijd naar deze show. Bij de OES was 12 honden ingeschreven, waarvan 2 uit de UK en een Kampioen uit Slowakije. “King” was in de Kampioen Klasse en nadat hij 2 ronden had gelopen, vertelde de keurmeester mij dat hij lichtjes mankte. Zo’n een pech! Er waren 2 mogelijkheden: de ring verlaten of een Zeer Goed behalen. Ik besloot om de ring te verlaten. Hiervoor had ik dus urenlang geborsteld, geföhnt, gewassen en binnen een paar minuten was alles voorbij. Ik ben later nog ettelijke keren met King gaan lopen en heb mensen gevraagd of zij iets konden zien, maar niemand kon iets vaststellen. Het was dus uitsluitend gedurende de paar minuten in de ring en ik vermoed dat hij zich heeft verstapt of een spier verkeerd heeft aangespannen. Maar alles zou goed komen!  Chris Beirendonk was met haar mooie en jonge teef “Koko Chanell aus dem Elbe-Urstromtal” in de Jeugd Klasse gestart. Deze won ze en is nu Nederland Jeugd Kampioen. Mevr. Runderkamp had in haar keurbericht geschreven dat ze “Koko” het liefste mee naar huis wilde nemen. Maar dat gaat nu niet meer gebeuren, nadat ze haar tot Beste Teef had gemaakt en haar dan ook nog Beste van het Ras maakte. Chris en ik waren meer dan gelukkig. In de erering behaalde ze de 8ste plaats.

Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal en Ch. Anthony Quinn Shaggy Edition in d Kampioen Klasse

Fotos zijn weer eens gemaakt met vriendelijk medewerking van Eef Martens

Eindhoven 02-2-13 Kampioensklas reuen

BOB Koko Chanell aus dem Elbe-Urstromtal , de keurmeester Mevr. Runderkamp en BOS Zottels Valentino with Allmark

OES BOB and BOS Eindhoven 02-0213

Chanell in de Erering met een zeer gelukkige Chris Beirendonk

BOB Kokochanell aus dem Elbe-Urstromtal

Op de CAC van de Britse Herders en Veedrijvers Club in Luxemburg won Maryse Cornelis-Nisot’s “Keenonyou aus dem Elbe-Urstromtal” V1 en werd Luxemburgs Jeugdkampioen. Zoals altijd geshowed door Johny Kieffer. “Keeyou” is een nest broer van Coco Chanell.

Familie Vanbossche was in Brünn/CZ op de tweedaagse CACIB Show. Hier zou op de eerste dag een keurmeester uit Denmarken de OES keuren. Nu was het Mevr. ten Cate uit Nederland. Ze vond “Justbecause aus dem Elbe-Urstromtal” prachtig en gaf hem het CACIB, CAC en BOS. “Floh” heeft nu aan alle voorwaarden voldaan voor de Titel Internationaal Kampioen. Op de 2de dag werd gekeurd door Mevr. P. Morova/CZ . “Floh” won de Kampioen Klasse, werd echter slechts Res-Beste Reu.

“Floh” met zijn baasje Heike Vanbossche

Justbecause-adeu-Brünn-2013-155

de beker uit Brünn, iets speciaals, omdat hij “Floh” behouden blijft en herinnert aan zijn Titel Internationaal Kampioen

Pokal-Brunn