15 mei 2012

Europasieger-Show en Nat-Show in Dortmund 12/13-5-12

Dortmund in mei is Show stress. Eigelijk zou deze show op 05 en 06 mei worden gehouden. De voetbalvereniging Borussia Dortmund was er voor 99,9% zeker van dat ze de Duitse Kampioenstitel gingen behalen en dan zou op dit weekend het Kampioensfeest hebben plaatsgevonden. Daarom werd de Show met een week verschoven en vele keurmeesters moesten worden veranderd. Eveneens mer dan ongunstig, want tijdens het komende weekend is de Wereld Show in Salzburg/Oostenrijk. Het “rijdende volk” der hardcore showers is met hun hele hebben en houden alweer op weg daar naar toe. Ik zelf vlieg op vrijdagmorgen……..

Wij hadden besloten alleen de Bobtails te showen, om de stress met 2 rassen op dezelfde dag bij verschillende keurmeesters te vermijden. Op zaterdag werden de Bobtails direct om 09.00 uur gekeurd. Dat wil zeggen om 07.00 aankomst in de hal. Dhr. Theo Leenen uit België was de vervanger van Dhr. Kliebenstein. Er waren 22 Bobtails ingeschreven en met de uitkomst waren we tevreden. Maar niet zo echt, omdat het puntje op de “i” , lees Beste van het Ras helaas niet aan Doro werd gegeven. Maar echt teleurgesteld waren we niet. “Kingsize aus dem Elbe-urstromtal” won de Tussenklasse en verkreeg het Res-CACIB. Aangezien de winnende reu al Int. Kampioen is, word deze aanspraak op de titel opgewaardeerd. “Jadore aus dem Elbe-Urstromtal” startte voor de eerste keer in de Kampioensklasse, die ze won en werd aansluitend Beste Teef en Europasiegerin. Familie van Bossche was met “Justbecause aus dem Elbe-Urstromtal” in de Open Klasse gestart en wonnen deze.

De foto’s zijn ons vriendelijkerwijs ter beschikking gesteld door Dhr. Holger Silberhorn

Kingsize in de Tussenklasse met Sweet Expressions Q-Pido en Danisch Delight Quaterback

Kingsize INtermed. class

Res-CACIB, CAC, VDH-SA Kingsize 15 maanden oud

KIngsize

“Jadore” in de Kampioens Klasse met Ch. Any way and how of Foolse Paradise en Aischa vom Goitzschesee

Championclass-bitches

beste teef en Europasiegerin “Jadore aus dem Elbe-Urstromtal” Keurmeester Dhr. Leenen en Res teef Ch. Any way and how of Foolse Paradise

Beste-Teef-en-REs-Teef

Op de tweede dag was het rustiger. Het keuren op de Nat Show begon pas rond 12.00 uur. Mevr. Christina Bailey (Zottels) had de eer om op deze show als Keurmeester te fungeren en waar een engelse CC word vergeven. Ze moest 32 OES’keuren. Onze beide honden waren deze dag in de Tussenklasse gemeld en beiden wonnen hun Klasse deze dag. Niets meer en niets minder. Kingsize had dezelfde honden als de dag ervoor in zijn klas en de plaatsing was gelijk. “Jadore” had 2 medestrijders.

1. Jadore, 2. Plaats: Shaggy Blue Bob’s Never Let Me Down Again, 3 Plaats: Naomi Blue Zottel’s Modry Kanon

Intermed klass Nat Show Dortmund

en nog een Starfoto van mijn oogappel “Jadore” Inge bedankt voor deze mooie foto.

Jadore Nat Show Dortmund 13-5-12