16 mei 2013

Europasieger te Dortmund en Euro OES in Nederland

Zoals reeds eens eerder vermeld, is de maand mei vol geplanned met shows. Op vrijdag 10-05 was ik naar de Europasieger Show in Dortmund. Een mega programma, die je slechts kunt laten schieten indien de keurmeester niet aanspreekt. De Heer Hartig keurde de OES in Dortmund en we hebben de gok genomen en gewonnen. Er was veel concurrentie uit Rusland en geeft het winnen nog een een extra cachet, bovendien zag onze Doro er super uit. Dat vond ook Dhr. Hartig en maakte haar Beste van het Ras en Europasiegerin 2013. Deze titel had zo ook reeds in 2012 behaald. In een enorme ere ring met meer dan 42 honden in Groep 1 waren we onder de laatste zes, met de Nederlandse Allrounder E. Wieldraaier als keurmeester.

Europasigerin 2013 Multi Ch. Jadore aus dem Elbe-Urstromtal met keurmeester Dhr. Hartig

ESZ-2013-Jadore-BOB

De volgende dag werd in Oosterbeek/NL de Euro OES gehouden, 166 OES uit heel Europa en meer dan 400 fokkers, tentoonstellers en liefhebbers van het ras kwamen hier samen. Het regende de hele dag in stromen en het was koud. De keurmeester op deze show is altijd die persoon, die in het volgende jaar keurmeester is op de Crufts in de UK. Deze keurmeester mag een een co-keurmeester uitkiezen. Aangezien deze keurmeester mij niet aanstand liet ik King en Doro thuis. De co-keurmeester, Mevr. Burnes, kreeg de kans onze “nieuwe” Nikki te keuren. Er waren veel goede en dierbare vrienden en bekenden aanwezig om de 166 OES uit de verschillende lande te bekijken. S’Avonds is er dan een Gala Dinner en dan begint de party. Da is een groot feest en staat garant voor plezieren laat naar bed gaan. In ons geval werd het 02.30 uur en moesten we helaas nog naar huis rijden. De wekker liep af om 08.00 uur omdat we bezoek zouden krijgen.

Onze “Niki”, 11 maanden oud, werd 2de in de enorme grote Jeugd Klasse. “Aryakas Niki Elbe-Urstrumtal”

Nicki-11-mths-stand

Mijn allerbeste vriend Matteo Autolitano, kwam 2000 Km vanuit Italië gereden om op de Euro Show aanwezig te kunne zijn. Hij is de fokker van de vader van onze Nicki, “Ch. Zeppeline Alcapone”.

Euro-Show-best-friends