4 september 2013

Europese Champion Show Geneve/Zwitserland 30-08-13

Aan het begin van dit jaar waren de inschrijvingen voor deze Show. De keurmeester voor onze OES was Mevr. C. Bailey van de  Zottel OES  uit Engeland. Dit was interessant en ik was ook nog nooit in Genève/CH. Twee redenen te meer om in te schrijven voor deze show. Een hotel gezocht, natuurlijk met badkuip want de honden moeten gewassen worden en een gelijkvloers terras om te borstelen. Dat was te verkrijgen in Frankrijk. Divonne les Bains om exact te zijn. De Zwitserse grens is op een steenworp afstand. Eind juli wilde ik mijn aanmeldingen afdrukken, omdat ik altijd via Dogelle boek. Maar er waren geen inschrijvingen!!! Er moet een fout opgetreden zijn dat de meldingen niet zijn aangekomenen mij was het begin van het jaar ook niet opgevallen. Bleef dus niets anders over, dan nogmaals in te schrijven tegen het hoogste tarief van 210,- Euro. Hoe dichter bij de datum van de Show kwam hoe minder zin ik had om te gaan. Ik had gehoord wie er allemaal zouden komen en iets verwachtten, dus nam mijn strijdlust en energie af. Op maandag 26-08 kreeg ik via e-mail van mijn beste vriendin even mijn oren gewassen en dat hielp om mijn strijdlust weer op te pakken. “King”  was nog schoon na van de Show van Rotterdam en “Doro” op dinsdag in het bad gestopt en gestijlt en geföhnt. S’ avonds was de auto bijna geheel gepakt en op woensdag zijn Harry en ik richting Genève gereden. Huis en haard waren in zekere hand van Ulf en Anette Bechstedt. We hadden een mooie rit via Luxemburg, Metz en Nancy

Harry and King sharing Sandwich

Tussenstop ergens in Frankrijk, waar Harry zijn broodje eerlijk deelt met King.

Later zijn we van de snelweg afgegaan en via de N5 richting Divonne les Bains gereden. De N5 is een prachtige route, met zeer veel bochten om over de Bergen naar de kant van het Meer van Genève te komen. Ons hotel lag in een zeer rustige omgeving en hebben aansluitend met de blaffers nog een wandeling gemaakt. Donderdags zijn we samen met de honden (want deze mochten niet alleen in het hotel worden achtergelaten) naar Genève gereden. Een ontzettend mooie stad, het Meer van Genève is gewoonweg prachtig en de 25 meter hoge fontein in de haven gigantisch.

Genf See Fontane

Na het bezoek aan Genève richting Show terrein gereden om te gaan kijken waar geparkeerd moest worden en om te zien hoe je vandaar in de hal komt. Er was een (1) lift voor alle etages en die had je nodig om op de etage van de hal uit te komen. Van Level C was er een route naar de hal, weliswaar met een behoorlijke stijging, die de nodige conditie vreegte. De parkeergarage bleek niet geschikt voor auto’s van ons formaat. Een dikke betonen pilaar stond in de weg en wilde niet wijken. Maakt niet uit, de frustratie weg lachen, traantjes drogen, terug naar het hotel om de honden nog eens te wassen en te föhnen.

Genf Waschen und Foenen

Vrijdagmorgen om 04.45 ging de wekker. De honden de larzen aangetrokken en een ronde gelopen. Baasje en vrouwtje nog even stylen en richting Show. Om 06.30 stonden we in de rij voor de ingang en we waren niet de eersten. Om 07.45 gingen eindelijk de deuren open. We vonden een goede plaats aan de ring en de keuring van de 26 OES startte om 09.30. “King” stond met nog 2 reuen, die beiden ouder waren, in de Kampioen Klasse. Er was een reu in de Open Klas en 2 in de Tussen Klasse. 6 reuen in de Jeugd Klasse, 1 reu in de Puppy Klasse en een Veteraan. Tot mijn grote vreugde won “King” de Kampioen Klasse. Hierna verloor hij echter tegen de reuen uit de Open en Tussen Klasse. Ik kon het begrijpen, omdat deze twee honden qua type gelijk waren en King er gewoon anders uitziet. Bij de Teven was er in de Puppy Klasse 1 teef, 4 in de Jeugd klasse, 2 in de Tussen Klasse, 1 in de Open Klasse en 5 in de Kampioen Klasse. Een van de aanwezige teven in deze Klasse was bijna 9 jaar oud. Doro was samen met de Spaanse Teef  de jongste met slechts 3 jaar. Het was warm in de hallen en we moesten veel lopen. De zweetdruppels stonden op de gezichten. MAAR: “Doro” won de Klasse, werd Beste Teef en tot mijn grote geluk ook nog Beste van het Ras. Helaas krijg je hier geen keurbericht en een rozet kreeg je pas later. Mevr. Bailey schreef op Faceboek een prachtig commentaar over Doro en King.

“Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal” Een prachtige grote reu, ik ben verliefd op hem. Hij heeft nog een beetje tijd nodig om zijn volle kwaliteiten te laten zien. (Such a nice big boy, loved him!! He just needs a little more time to complete the picture.“)

Ch.-Kingsize-aus-dem-Elbe-Urstromtal,-2,5-years-old

BOB und Europeanchampion 2013 “Jadore aus dem Elbe-Urstromtal”

Dit schreef Mevrouw Bailey: “Ik was zeer gelukkig om deze prachtige teef het CACIB en het Beste van het ras te geven. Voor mij bezat deze hond alles waar naar ik zocht. Een krachtige hoofd, met een correct gevormd onderkaak, brede voorsnuit, correcte stop, en bijna perfecte hoeking in de schouders, diepe borstkas, veel substantie, correct gewicht, zeer mooie oplopende ruglijn en een prachtige, goed gehoekte en zeer goed gespierde achterhand. Haar vacht is van zuivere kleur. Ze heeft een zeer goede vacht structuur. Deze dag deed ze alles geweldig en liet haar prachtige gangwerk zien, niet te snel, maar precies zoals een OES het behoord te doen, ruim uitgrijpend en met stuwing. Ik zou te allen tijde een plaatsje, voor dit meisje, in mijn huis vrij maken.”

(I was very happy to give this lovely female the bitch Cacib & BOB. For me she had all I was looking for. a strong head with a correctly shaped under jaw and wide foreface, correct stop, near enough perfect shoulder angulation, deep brisket, lots of substance, correct body weight, lovely rise to the loin and very nice, well angulated & well muscled hindquarters. Her coat is of a nice clear colour with a good break and very nice texture. On the day she pulled out all the stops and moved steadily & not too fast but just the way an OES should do with a lovely reach and drive. I would make room for this girl in my house at any time.“)

Jadore aus dem Elbe-Urstromtal 30-8-13 Genf

We hebben nog meer mooie foto’s van King en Doro, die we s’avonds voor de show bij het hotel hebben gemaakt. Die staan verderop.

Hier de Showfoto’ s:

Reuen Kampioen Klasse:

Genf Championclasse-male-1st-Ch

1. Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal, 2, Anthony Quinn Shaggy Edition, 3. Bottom Shaker High in the Sky.

De keus voor de Beste Reu: Tussen Klasse 1. Aryakas Midas (CACIB, BOS), Open Klasse Youandi Grand Cru (Res-CACIB) en Kampioen Klasse Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal

 Genf Line-up-best-Male,-1st-intermed

Jeugd Klasse Teven: Dizzny’s Sweet Smyrna (4 ZG), Dori von der Hummelelfe (U 3), Shaggy Blue Bobs Queen Elizabeth (U 2) en Me U Dei Nobilpazzi (U 1). Deze Klasse heeft mij echt aan het denken gezet over de toekomst van ons ras.

Genf juniorclass-bitches-Dizznys-Sweet-Smyrna,-Dori-von-der-Hummelelfe,-Shaggy-Blue-Bobs-Queen-Elizabeth

De keus voor Beste Teef. Helaas staat de Jeugd Klasse Teef niet op deze foto.

Tussen Klasse Teven: Barking Bobbys Unbreakable Love, Open Klasse: Lolita La luna Golden Years,  Kampioen Klasse Jadore aus dem Elbe-Urstromtal.

Genf Lineup-best-bitch-1st-intermed

Beste Teef en Europees Kampioen 2013 en BOB: “Jadore aus dem Elbe-Urstromtal”, keurmeester Mevr. C. Bailey (Zottel OES). De Res-CACIB winnares was de 9 jaar oude Teef uit Rusland “Girland Beauty Bear”. Ze was helaas zo onsportief de ring te verlaten en weigerde om terug te komen in de ring voor een foto.

Genf best bitch Jadore aus dem Elbe-urstromtal

“Doro” en “King” kregen als herinnering aan deze Speciale Show een grote rozet van mij.

Genf Doro and King with the rosetts

“King” ons Fotomodel

Ch.-Kingsize-aus-dem-Elbe-urstromtal-standing

en “Doro” kan dat ook….

Ch.-Jadore-aus-dem-Elbe-Urstomtal.-sit

Ch.-Jadore-aus-dem-Elbe-Urstomtal.stonet

Zaterdag gingen we weer richting thuis. Hoewel ik eerst nog naar het Meer van Genève terug wilde. Dit keer in een klein dorpje dicht in de nabijheid van ons hotel. Een prachtig afscheid van dit heerlijke landschap. Natuurlijk was er bij Nancy een lunch met Harry, King en Doro. Dat was genieten puur.

Genf lunchbreak Nancy