29 april 2012

Great Malvern in Engeland

OPMERKING: Op persoonlijk verzoek van Mevr. C. Bailey is haar hond, op mijn eigen homepage, onherkenbaar gemaakt. Ik hoop dat het  nu overeenkomstig de wens van Mevr. Bailey is.

Ik heb gepokert en verloren. Heb 1400 Km gereden, 130 euro voor de shuttle betaald, 85 euro hotelkosten en een 3de plaats behaald.

Tja! Had ik van te voren kunnen weten, moeten, maar wie niet waagt die niet wint. In deze, verliest.

Mark James, ken ik al als 17 jarige, toen hij bij Mevr. Backx-Bennick als Kenneljongen werkte. Daarna was hij jarenlang samen met Stuart Mallard en nu sinds eeuwen met Glen Davis. Ik denk dat zijn 33 jaar. Ooit is hij keurmeester geworden en ja ik heb in 1994 ook in Great Malvern bij hem geshowed. Toen met “Zermatt”, net 1 dag uit quarantaine en ik kwam van de Wereld Show vanuit Zwitserland gereisd. Toen was Mark nog onze Mark en wisten wij welk type hij wilde. Zermatt werd BOB, won het eerste van 13 CC’s. Vele jaren was Mark een keurmeester bij wie men graag zijn honden van ons type showde. In 2008 keurde hij eveneens in Engeland de Clubshow van de OES Club. Mij werd ingefluisterd dat hij onze “Eldorado” zo geweldig vind en het voor hem een grote eer zou zijn hem te mogen keuren….. Na lang wikken en wegen zijn we erheen gereden en werden 3de in de Open Klasse. Omdat ik hier niet verder in detail wil gaan, mag U een ding van mij aannemen en dat is dat wij ons behoorlijk in het O’tje genomen voelden.

Sindsdien heb ik Mark gemeden en was treurig, boos en teleurgesteld. Nu, vier jaar later, keurde hij weer in Great Malvern en weer de OES. Onze “Jadore” is eigenlijk 200% zijn type en normaal gezien houd hij van sierlijke, feminine, korte en compacte teven. Mijn goede vriend Matteo heeft het mij nog bevestigd en was er eveneens van overtuigd dat hij direct in Doro verliefd zou worden.

Het was een koude en regenachtige dag. Het duurde een euwigheid tot we eindelijk om 14.00 uur aan de beurt waren. En toen…. Toen kwamen we tot de ontdekking dat hij dit type, dat hij eens zo mooi vond, niet meer mooi vind. Of er zijn andere redenen, wie weet!

In ieder geval werd “Doro” 3de in de Open Klasse en staat Mark James op mijn persoonlijke Top Tien “Not To Go To Anymore” geheel boven aan. Maar ik denk dat hem dat ook niets uitmaakt.

Mij ook, maar deze beleving was een dure, die veel tijd heeft gekost. Harry moest 2 dagen verlof nemen omdat ik op donderdagmiddag al moest vertrekken en eerst op vrijdag tegen middernacht weer thuis was.

Martin Palmer was weer eens de fotograaf, die zich moeite gaf alles op beeld vast te leggen.

De Open Klasse Teven

WELKS Openclass bitches bew

Aryakas Genesis at Beauvallon , Ch. Kerjalee Mistical Moments, Ch. Zottels Quintessence, Charmela First Embrace , Jadore

WELKS placing open bitches bew

1. Mrs. C. B met Ch Z. Q.,  2. Ch. Kerjalee Mistical Moments, 3. Jadore, 4, Aryakas Genesis at Beauvallon

alle resultaten zijn te vinden op: http://www.fossedata.co.uk/results/show.asp?SHOWNAME=WELK_APR_12  onder  Pastoral en dan Old English Sheepdog

alle Fotos staan of Facebook bij Hazyland OES, kijken bij WELKS Foto’s

Ik weet, ik had er om moeten lachen, maar op dat moment kon ik het gewoonweg niet.

WELKS Jadore 3rd