18 februari 2013

Hoogstraten/B

Zaterdag was de show in Hoogstraten/België. Deze wordt jaarlijks in de hallen van de groenteveiling gehouden. De ruimte is weliswaar niet erg grot, maar de lijst met keurmeester is vaak erg, erg goed. Het was Dhr. Horst Kliebenstein uit Duitsland die eerst de Bobtails en later de Beardies keurde. Deze Duitse Allrounder is mij al jaren een begrip, echter heb ik bij hem nog nooit een hond geshowed. Hij gaf de doorslag, dat ondanks het feit dat ik met 2 nesten thuis zat, mij dit heb durven aan doen. Zoals gezegd, waren eerst de Bobtails aan de beurt en onze King werd Beste van het Ras. Hierna kwamen twee andere rassen en vervolgens waren de 6 Beardies aan de beurt. Kan niet begrijpen dat er slecht zo weinige waren ingeschreven. Dit was nog eens een keurmeester, die overigens nog nooit in België ons ras heeft gekeurd.

Aansluitend was er weer het lange wachten om in de Ere ring te kunnen. Chris Beirendonk had met haar puppy reu ook gewonnen, zodat we de tijd met zijn tweeën op een aangename wijze konden doorbrengen.

“King” doet zijn ding zeer goed en Mevr. Vermeire/B., die de Groep keurde vond hem ook mooi en plaatste hem 5de in Groep 1.