27 juli 2012

Int-Luik/B, laatste show voor de zomerpauze

Luik is een vast bestandsdeel op de jaarlijkse showagenda. Er zijn bijna altijd interessante keurmeesters en het is maar 45 minuten rijden. Voor onze twee rassen, waren er twee interessante en nieuwe keurmeesters. De heer Brankovic, uit Servië, voor de OES en de heer Nagel, uit Frankrijk, voor de Beardies. Reden genoeg om met 3 honden deel te nemen. Dat wil zeggen een hoop werk om de 3 te wassen en te borstelen, Maar daartoe heeft niemand mij gedwongen. Het was goddelijk weer en eigenlijk veel te zonde om in een hal te staan, maar het was de moeite waard. Dhr. Brankovic keurde in een enorm snel tempo. Later vertelde hij dat hij weinig tijd nodig heeft om een Top hond te herkennen…. Dat laatste late we maar voor wat het is. Harry moest “King” showen. Hij stond alleen in de Tussenklasse. Gelijkertijd stond ik met Lasse in de Beardie ring. Voor het CACIB kon ik hem showen en won over de reuen uit de Kampioen- en Open Klasse en werd Beste Reu. Kort hierop was het de beurt aan Jadore, die won over een medestrijder uit de Kampioensklasse. Nu moest ik terug in de Beardiering. Dank aan Pascale Kuijpers, die King overnamen aan Claire Tibbe die Jadore showde, toen het om de Beste van het Ras ging. Pascale won met King die hiermee Beste van het Ras werd.

Voor de glamourfoto mocht ik Doro overnemen.

Pascale met “Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal” BOB, CACIB, CAC , de keurmeester Dhr. Brankovic en Ch. “Jadore aus dem Elbe-Urstromtal” CACIB, CAC, BOS

Liege 22-7-12 BOB und BOS King und Jadore

Hierna kwam het lange wachten totdat de Groepen en alle andere wedstrijden gekeurd konden worden. Rond 17.00 uur was het eindelijk zover. Mevr. Zuga uit Letland keurde Groep 1. Zij is iemand die voor mij nieuw is. “King”deed het perfect en liet zijn uitgrijpende gangwerk zien en overtuigde hiermee Mevr. Zuga. Zij plaatste hem als 1ste op het erepodium.

Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal op weg naar de overwinning in de Groep op een leeftijd van 18 maand.

Kingsize-movement Liege 22-7-12

Op het erepodium met keurmeester Mevr. Zuga/LV

Liege-BIG-1-Kingsize

Ons Showteam, King, Doro en Lasse,  gaat tot eind augustus genieten van een welverdiende zomervakantie.

Liege-3-1-Conny