1 december 2023

Onze prachtige fokkersgroep op de “Winner Leeuwarden”

Amilia Helin wilde graag in Nederland exposeren. Hiervoor moest ze 800 km heen en weer rijden vanuit Zweden. Amilia is de trotse eigenaresse van Kampioen “Seepferdchen aus dem  Elbe Urstromtal”.

Amilia vroeg mij of ik  een fokkers groep wilde aanmelden. Ik deed dit regelmatig in de jaren 80 en 90, waarbij ik altijd drie honden alleen liet zien en bijna altijd won. Maar dat was lang geleden. De laatste keer dat ik met een fokkersgroep in de ring stond, was op de Euro OES Show in 2011 in Tsjechoslowakije.

In de Scandinavische landen is de concurrentie tussen fokkersgroepen een grote aangelegenheid. Aan de zeer grote tentoonstellingen nemen zo’n 60 tot 100 groepen deel. Een fokkersgroep bestaat uit minimaal 3 honden met dezelfde kennelnaam, in ons geval “Aus dem Elbe-Urstromtal”. Het doel is om een ​​uniforme groep met type en schoonheid uit zijn fokkerij te laten zien. Zelf had ik mijn twee meiden “Uschi Glas” en “Vorbildlich” ingeschreven. Ik wist dat Gerda Jolink kwam met haar “Ch.Ultrachic”. Ik vroeg haar of zij zich ook bij de fokkersgroep wilde aansluiten. Dat was een ‘ja’, dat zou ik graag willen.

Daarom heb ik ons ingeschreven voor deze wedstrijd, die werd gekeurd door mevrouw Wil Schrander uit Nederland. Helaas vroeg mevrouw Schrander niet hoeveel verschillende nesten er in de fokkersgroep vertegenwoordigd waren. Onze fokkersgroep bestond uit 4 verschillende nesten met 7 verschillende ouders.

In totaal waren er slechts 5 groepen aanwezig.

We hebben met 3 personen onze 4 honden geshowd en gekozen voor mijn ouderwetse manier van showen, de honden op een rij laten zien.

We hebben veel plezier gehad met onze geweldige honden. We eindigden op de 2e plaats achter de groep van de Bouvier.

van links naar rechts Gerda Jolink met “Ultachic”, Conny met “Uschi Glas” en “Vorbildlich” en Amilia Helin met “Seepferdchen”