7 mei 2013

Wiehl, Oldenburg en Karstädt/GER

Mei is voor een ras echte shower een zeer vrij drukke maand. Op elk weekeinde zijn er talrijke shows, waarvan enige zeer belangrijke. Dat wil zeggen, je komt helemaal niet meer tot rust. Of je borsteld en wast een hond, of men is op weg naar een Show en moet je aansluiten urenlang foto’s bewerken om de verschillende berichten voor de diverse media klaar te krijgen. Hier volgt onze persoonlijke Show waanzin: Zondag de CAC Show van Wiehl gedaan, Vrijdag de Europasieger te Dortmund/DLD, Zaterdag de EURO OES Show in Nederland. Met de Pinksteren de Wereld SHow in Budapest en aansluitend verder naar een Show in Engeland. Pfff!

Maar eerst Wiehl, de CAC Show in het prachtige Bergische Land en georganiseerd door de Club van Britse Herders- en Veedrijvers. Mevrouw Runderkamp keurde er 28 Beardies en 10 OES (dit zou eigenlijk gedaan worden door Dhr. Fricke). Ik had een CAC nodig voor onze Bobtail Reu “King” en dan is het vanzelfsprekend dat je ook nog een paar Beardies meeneemt….. “Schoko” (Firstprizebears Liz Taylor) moest mee en omdat “Le Hermann” juist bij mij in trainingskamp was, hij ook. Voor goed gezelschap was gezorgd, omdat we onderweg Chris Beirendonk met haar “Chanell” opgepikt hadden. Ze was op jagt naar haar eerste CAC. Direct om 10 uur waren de Beardies aan de beurt en moesten we bij schitterend weer wachten to 16.00 uur. Toen waren de OES aan de beurt. Maar het lange wachten zou beloond worden. Bij het verlaten van de hal was het 18.15 uur. “King”  was Beste Reu geworden en Chanell Beste Teef en Best In Show. De beide jeugdklasse Beardies hadden ook elk hun klasse gewonnen. Om 19.00 hebben we op een kleine rustplaats in de buurt van Wiehl twee knakworsten met een broodje gegeten. We zaten buiten met uitzicht over het prachtige en wonderschone Bergische Land en waren gelukkig en tevreden. Een genot voor het oog en hart.

Ch. Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal, 27 maand oud, Beste Reu en nieuwe Duitse en VDH-Kampioen. Deze prachtige foto’s zijn ontstaan, met dank aan Chris Beirendonk.

Ch.-Kingsize-aus-dem-Elbe-Urstromtal-27-mts-2

“King”

Ch.-Kingsize-aus-dem-Elbe-Urstromtal-27-mts-sit

“Koko Chanell aus dem Elbe-Urstromtal” 15 maanden oud, eigenaar Chris Beirendonk

Coco-Chanell-aus-dem-Elbe-Urstromtal-15-mts

Wiehl 2013 BEST in Show “Koko Chanell aus dem Elbe-Urstromtal”

Coco-Chanell-Best-in-Show-Wiehl

Familie Vanbossche was op de CAC Show in Oldenburg bij Mevrouw Heidi Müller en “Justbecause aus dem Elbe-Urstromtal” won zijn Klasse.

Mevrouw Engel was met Baci (Ch. Knaller aus dem Elbe-Urstomtal) en Motte (Karussel aus dem Elbe-Urstomtal) in Karstädt, de CAC Show van de Herders en Veedrijvers Club in het Noorden. Keurmeester was Mevr. Erika Heintz/D.

Ch. Knaller aus dem Elbe-Urstromtal, won de Open Klas met CAC en VDH-SA. Hij is een nestbroer van Kingsize.

Knaller aus dem Elbe-Urstromtal -04-04.05.2013

“Baci”

Knaller aus dem Elbe-urstromtal -04.05

“Motte” Karussel aus dem Elbe-Urstomtal, 15 maand oud, een nest zusje van “Koko Chanell” moest genoegen nemen met een 2de plaats. Mevr. Heintz verklaarde tegenover Mevr. Engel dat de Teef op de eerste plaats zo schattig had gekeken.

Karussel aus dem Elbe-Urstromtal 04.05.2013

“Motte”

Karussel aus dem Elbe-Urstromtal 04.05.2013 1

“Motte” moet leren schattiger te kijken…..

Karussel aus dem Elbe-Urstromtal 04-05-13  2

Grote liefde, Baci en zijn Motte

 Knaller und Karussel aus dem Elbe-Urstromtal 04-05-13